Scudo Sports

Yeni Shimano MT65 jant milinin yalama olması

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Selam, sifir shimano mt65 jant aldim, bildiginiz uzere cup and cone sisteme sahip gobekler bazan fabrikadan ya cok sıkı yada çok gevsek olarak gelebiliyor. Bende belki benimkilerde boyledir diye kullanmadan once guzel bir kontra ayari yapayim dedim ve gobekleri actim. Gobekleri sikarken nasil olduysa aksda iki adet dis siyirdi. Buraya kadar sorun degil, saglik olsun internetten alip takarim diyordum ki, bu mili hicbir yerde bulamadim. Shimano Turkiyeyi aradim ellerinde yokmus, yurt disi stoklarina baktilar ordada yokmus. Sifir jantlar elimde patladi resmen. Mevcut tek secenegim mt15 ile ayni aksa sahip benim gobekler. Bir tane ikince el alip parcayi buna gecirmeyi planliyorum ama oda bana pahaliya denk gelecek Yada baska bir onerisi olan? Tesekurler
iMarkup_20191103_153550.jpgIMG_20191103_133213.jpgIMG_20191103_133203.jpg

Scudo
Öncelikle geçmiş olsun, bu tip can sıkıcı olaylar olabiliyor.İnsan üzülmeden edemiyor ama sağlık olsun..
Çok fazla teknik bilgim yok ama fotoğraflara bakınca ilk aklıma gelen, o kısma tornada yeniden diş açılamaz mı?Diş açıldı diyelim bu sefer de dişe oturan parça büyük gelecek.Sıkıntılı bir durum.Sanayide o milin birebir aynısını yaptıramaz mısınız?

Tornacıda çok düşük bir maliyetle yaptırabilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: yokgibi
cevap icin tesekkurler, peki torna isleminden sonra orjinali gibi milimetrik sonuc alabilir miyim acaba? sonucta döner aksam uzerinde ve butun agirligin tasiyicigini yapiyor.

Tornaci çözer.

Aynen sadece uç kısımdaki dişler yalama olmuş, Fotolardan gördüğüm kadarı ile tornacıda o dişleri temizletirseniz zaten somun daha da içeri gireceği için sağlam olacaktır. Bi sorun yaşayacağınızı sanmam. İçiniz rahat olsun.

EK: Bu basit bir QR aks gibi gözüküyor. Aynı kalınlıkta ve uzunlukta olanını bulmak zor olmasa gerek. Bisikletçilerde markasız halde QR aks satılıyor 20 lira civarına. Eğer eni, boyu ve diş aralığı tutuyorsa kullanabilirsiniz.

Milin yalama olmayan tarafından bir somunu yalama olan tarafa doğru sıkarsanız yeniden diş açıp düzeltme ihtimali var önce onu deneyin. Olmazsa milin üzerindeki parçaları yalama olmayan taraftan sıkıp olması gereken yere konumlandırıp kontralanabilir. çünkü o parçaların konumlandığı dişlerde problem yok gibi görünüyor

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Arkadaslar mil tornada duzeltilemeyecek halde idi, mt65 ler slx seviyesinde jant seti oldugu icin slx gobekler ile ic parcalarin ayni placagini dusundum ve doga bisikletten slx hb m665 gobegin ic servis setini siparis verdim, siparis elime ulasinca milin, konilerin, kontra somunlarinin ve bilyalaron ayni oldugunu gordum ve mili monte ettim. Su anda hicbir sorun yok, gayet iyi calisiyor, fazlalik parcalari da yedek olarak ayiracagim, yardimlariniz icin tesekkur ediyorum.

IMG_20191112_095734.jpgIMG_20191112_100348.jpgIMG_20191113_105627.jpgop

Dosyalar

• IMG_20191113_105627.jpg
    IMG_20191113_105627.jpg
    1,6 MB · Okunma: 0
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri