Teknolojinin bisikletlere entegre edilmesiyle yüzyıllardır kullanılan iki tekerli ulaşım araçları da adeta çağa ayak uydurmaya başladı. Son olarak DENNY ismiyle karşımıza çıkan bisiklet, elektrikli pedal ve otomatik vites desteğiyle fark yaratmayı başarıyor.
Güzel makine.
Bisikletin vitesi bildiğimiz göbekten vites. Alfine 11. Bu göbekten vitesler için Shimano Dİ2 sistem yaptı. BMC gibi bir kaç marka bunu kullanıyor. Böylece sadece düğmeye basarak vites değiştirebiliyorsunuz. Göbekten viteslerde vites değişimi o kadar kolayki dururken bile vites değiştirilebiliyor zaten. O yüzden elektronik değiştiriciye ihtiyaç yok aslında.
Zinciri, pardon kayışı, Gates karbon kayış. Ön göbekteki dinamo da bildiğimiz dinamo. Bisiklette kilitlenebilen gidon hariç yeni bir şey yok aslında. Ha bir de fırça kuyruk
Elektrikli pedal yazmışlar ama bununla ilgili bir bilgi bulamadım... Haberi çeviriken yanlış çevirmişler sanırım.
Ön yargılı yaklaşmıştım. Ama videoyu izleyince ağzımın suyu aktı. Dizaynı, pratikliği, elektrikli bölümünü at gitsin. Geri kalanı mükemmel. Triger kayışından zincire de ayrıca hayranım.
şu bisikleti gördükten sonra ciddi ciddi acaba diyorum normal şehir bisikletinin çamurluğunun bağlantı kollarının oraya bi fırça monte etsek acaba ... :mlk:
çok güzelde fiyatını düşündükçe ürküyorum :confused:
keşke ucuz bişey olsa daha ulaşılabilir olsa. elektrikli bisikletler çok güzel şeyler hele ki böyle denny gibi yenilikçi ve tasarım harikası olanları. keşke ulaşılabilir olsa. şehirde kullanılan mtb lerin trekking bisikletlerinin varlığını tehdit edecek derecede ulaşılabilir olsa.