en yukarıdaki linke de yazdım ama buraya da yazayım nasıl bir his olduğunu kullanmanın, resim paylaşma ötesinde tecrübe de paylaşmak için
Tehlikeli kısımları da şimdilik anladığım kadarıyla alışkanlıktan virajlarda ya da durmadan önce pedal çevirmeyi durdurmam. Bu durumlarda sele üzerinden yükseliyorum bir anlık sonra toparlıyorum tekrar. Şuna benzettim biraz, arabada manual vites kullanırken otomatiğe geçince eksik birşey hissedilmesi gibi enteresan örnek oldu
Pedal çevirirken viteste olmayan bir akıcılık var, klişe değil gerçek Biri diğerinden üstün anlamında değil ama çok farklı gerçekten
fren olmadan sokağa çıkmayı denemek bence çok çok çok yanlış, en azından ilk başta, insan kendini rahat hissedene kadar
toe strap (türkçe adı nedir bilmiyorum kemerimsi bir mekanizmayla ayağı üstten sıkan sistem) veya kilitli pedallar sanırım daha kolaylaştırabilir kullanmayı, çünkü düz pedalda kadans çok artıp ta ayak pedaldan ayrılırsa bir daha koymak zor olabilir o hızda (tahmindir belki yanlış belki doğru)
bisiklet çok hafif,çelik kadro (sanırım 501) olmasına rağmen tam emin olmamakla beraber 9kg civarı birşey sanırım. En azından kargoda öyle yazıyordu, ayna kol hafif ruble yok, freewheel yok, vites sistemi yok, gidon küçük, fren 1 tane eksik.
onun dışında gerçekten çok nazik görünüyor, gerekli olan herşey var, gereksiz olan hiçbirşey yok.
Şimdilik benim gözlemlerim bu kadar, umarım merak edenlerin işine yarar