Scudo Sports

Yeni bir kadro yeni bir hayat

engin kızılcan

Daimi Üye
Tepki
254
İsim
Engin Kızılcan
Bisiklet
Lapierre
Merhaba arkadaşlar hepinize iyi akşamlar diliyorum öncelikle..

SAM_2532.JPG
Fotoğrafta da göreceğiniz gibi tee 2012 yılında aldığım bisikletimle ufak bir derdim var. Özetle kadro bana küçük geliyor, alırken de Small olduğunu biliyordum fakat o kadar da önemli olmaz falan diyip geçmiştim, alışırım falan diyordum kendime. Aradan 6-7 yıl geçti benim de boyum biraz uzadı, 1.80 küsur boyumla ve 81-82 küsur bacak boyumla ben bu kadroya hiç alışamadım, rahat edemedim, bu gerçeği kabullenmem de bu güne kısmetmiş. Kadro dışında bütün takımdan memnunum bu nedenle neden kadroyu değiştirmeyeyim dedim :)

Daha hafif ve daha şehir/tur/fitness ağırlıklı bir kadro arıyorum fakat ben acayip zorlandım bu arayışımda. Mağazalara gidip daha hiç sormadım ama internette epey bir dolandım, fiyatlardaki tutarsızlık (ya 300-500 ya da 5000-7000 aralığında tuhaf bir fiyat yelpazesiyle karşılaştım) beni çok şaşırttı.

Daha önce hiç kadro almadım veya alan bir yakınım da olmadı, olduysa da ben biraz sağır kaldım. Sürece yabancıyım yani. Siz kadro alacak olsanız nerelere bakardınız? Bir de yurtdışından kadro gelir mi (diyelim acayip beğendiğim bir model var ve Türkiye'de kesinlikle bulamıyorum), nasıl olur bu işler?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, bisiklete ciddi bir geri dönüş yapmakta kararlıyım ancak şu anki bisikletimle zorlanıyorum. Epey zaman geçti ben bu makinayı alalı, dolasıyıla ben de değiştim, büyüdüm, Ankara'da offroad yaparım, araziye çıkarım niyetiyle başladığım bisiklet hayatım İstanbul'a taşınınca tepetaklak oldu ben de şehir/tur ağırlıklı bir bisikletim olsun dedim.

Scudo
Valla hocam bende senin gibiyim, bende yaz başlarında eski bisikletimi restarasyondan geçirdim, her gün bisiklet süren birisi değildim, haftada 2,maksimum 3 kere turlamak amacıyla sürüyordum.O yüzden yüksek paralar harcayıp yeni bir bisiklete geçmeyi düşünmedim.Bisiketin kadrosu hariç tüm parçalarını,uygun gördüğüm beğendiğim parçalarla değiştirdim.Sadece kadrosu kaldı.Kadro boyu bende 48,5cm,bana 51cmlik olan kadroların daha uygun olduğunu gördüm.ÜStelik ağır bir kadroya sahibim. Geçenlerde bende son olarak kadroyu biraz hafifletmek,birazda büyük bir kadroya geçeyim dedim ve netten araştırdım ama kadro bulmak çok zor. Üstelik kadrolarda adamlar maşayı ayrı olarak satıyor.Arkadaş herkes işin yolunu bulmuş...Bir ara dedim 28lik kadro alayım,ekipmanları ona geçiririm diye ama sonradan olmayacağını anladım,üstelik jantlarıda yenilemekte içinde olmak üzere 800-900tlye yakın bir fiyat çıkıyordu.Jantlarda derin,çift katlı jantlar hani.Tek beklentim biraz daha atik,biraz daha hızlı bisiklete yükseltmekti. Kısacası,kadro bulmak zor ve masraflı.Yinede iyi kaynaklar elde edersen bende bakmak isterim. :)

Erdoğanlar bisiklete bakabilirsiniz kadro satıyorlardı sıfır.

Yeni bir bisiklet yeni bir hayat.Her ne kadar üzerindeki komponentler iyi olsa da bisiklet 7.sezonuna girecek.Yani bir yorgunluk ve teknolojilerinde bir düşüş olduğu da aşikar.Ben olsam bisikleti komple değiştirirdim.Tek başına kadro almak da çok uygun fiyata gelmeyecektir.

@engin kızılcan Kadro almak da ısrarcı isen şu linke bakmalısın.
(link)

Fiyatlar bu sitede iyi gibi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba bu ilana bakabilirsiniz. Kadro arayan bir arkadaşım buradan almıştı. Ümraniyede bir dükkan. sahibi kiralık bisiklet kurmak için kadrolar almış o yüzden elinde fazladan kadro varmış. (link)

Çok teşekkür ederim hepinize faydalı yorumlarınız için :)

İlk göz ağrısı olduğu için satıp vedalaşmak biraz zor geliyor ne yalan söyliyim. Bir de hidrolik disk frenden, deore xt setten ve süspansiyonumdan gayet memnundum hiç sıkıntı çıkarmayan parçalardı, zamanın getirdiği metal yorgunluğu dışında da bir sorun öngöremiyorum. Az da kullandığım bir bisiklet olduğu için bana çok zor geliyor tamamen yeni bir bisiklete geçmek.

Yine de düşüneceğim hepinizin dediklerini, önemli olan hızlı değil doğru kararı almak.

@engin kızılcan
Satarsanız bu donanımda bir bisiklete 4000-5000 tlye ancak alabilirsiniz oda bu marka olmaz :)

Facebook ikinci el sayfalarina ilan acarsan illa denk getirirsin bi kadro

Eger sadece kadroyu değiştirmekse mantıklı ancak , maşaydı, frenler , vites sistemleri de değiştirirseniz mantıklı olmaz.
Kadroyu en iyi erdoğanlardan bulursunuz diye düşünüyorum.
2.el kadrolarda bayiler haricinden şahıslara güvenmiyorum açıkçası.
Benim ufak nacizane tavsiyem bu bisikleti satıp kendinize güzel bir bisiklet almanız.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Ruhpastası
Kesin cevap vermek istemiyorum ama sanmam.Fiyatlar cazip

@hamlet2006En son Türkiye'ye Kadro gondermiyorlardi. Ama kontrol etnek gerek

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Motorola
Çok önemli bir noktayı esgeçmişim galiba.:bsmagryr:

• Beğen
Tepkiler: Motorola