Scudo Sports

Yeni bir başlangıç için. 3 Marka 1 Seçenek sizce hangisi ? Tavisyeleriniz önemli !!

Tepki
3
Arkadaşlar herkeze merhaba !
Böyle bir forum sitesinin varlığını daha önce neden farketmemişim diye kızıyorum kendime.
Bir bisiklet istiyorum dağ tepe şehirden şehire güzel olan neresi varsa oralara gidip güzel anılarım olsun istiyorum şehrin tadını bisikletimle çıkartabilmek için:) ama tercih yapmam gerek ve çok kararsızım fazla bilgim yok ancak bu konuda sağlamlık ve kalite konusunda takıntılıyım bu konuda ancak sizlerin bana en doğru ve net bilgileri vereceğinizden hiç şüphem yok.
Benim araştırıp beğendiğim bisikletleri aşağıda sıraladım.. (Resimleriyle koydum ki sizlere zahmet olmasın diye :))

Merak ettiğim bir konuda şu ki !
Marka olarak : Sram VS Schimano sizce hangisi ?(kalite bakımından)
Parça olarak : Deore VS Acera sizce hangisi ? (dağ bisikletine uyumluluk açısından)

Almak istediğim bisiklet bir dağ bisikleti bu markalar ve parçalardan hangilerini tercih etmeliyim ?
(Önemli not : Balıkesir / Akçayda yaşayan bir öğrenciyim ve limitim 600 ile 800 lira arasında:rolleyes: )

Bisiklet sıralaması :
Salcano NG255 SD
http://img821.imageshack.us/img821/8343/salcanong255srd1.jpg

Salcano Astro 270 SRD
http://img442.imageshack.us/img442/6475/salcanoastro270srd.jpg

Carraro 419 Grunge 24v

http://img856.imageshack.us/img856/5290/carraro419grunge24v.jpg

Bianchi Toledo
http://img534.imageshack.us/img534/1505/bianchitoledo.jpg

• Beğen
Tepkiler: Oxsy
Scudo
Bütçen yetiyorsa örnek verdiklerinin arasında en iyisi Salcano NG255 SD

Bunlar arasında ise salcano dışındakileri ele 2 salcano arasında da ng 255 daha iyi seçenek gibi duruyor fiyatları hakkında bilgin var mı ?

Bunlar arasından ng 255 sd.Bu biskletle dağ bayır sokak cadde hiç tereddüt etmeden dolaşabilirsin.Tabi, bu bütçe meselesi.Ayrıca, kask,eldiven,gözlük,pompa,balaklava da bu kış şartlarında gerekli.Bunları göz önünde bulundurarak seçimini yapmalısın.Tercihin bence 27 vites olan ilk iki modelden biri olmalı.

• Beğen
Sram - Shimano karşılaştırılması BMW- Mercedes karşılaştırılmasına benziyor. Her iki firmanında çok üst düzey ürünleri var. Her iki firmanında alt düzeylerden üst düzeylere kadar geniş bir yelpazesi bulunuyor.

Aceramı , deoremi konusuna gelince. Deore birazdaha üstün aceraya göre. Ne gibi üstünlükler? Birazdaha hafif , vites geçişleri daha sorunsuz.

Üstteki seçeneklerde arkadaşlarında dediği gibi en iyi seçim en üstteki salcano gibi duruyor.

Bütçesi size uygunsa kaçırmayın.

Yada ikinci el bölümüne bir göz gezdirin.

Bencede en üstteki salcano iyi bir tercih olucaktır.

• Beğen
Bu koyduklarınız arasında süpesiz Salcano NG255 SD. Fiyat hakkında inceleme yaptınızmı dierlerinden pahalı olanda odur. Bütceniz yetiyorsa baslangıc için cok cok iyi bir bisiklet diyebilirim uzun yıllar bakımı yapıldıgı sürece sorunsuz sizi tasır.

Viteslere gelince sram da shimano da kendine göre iyidirler. Başı çeken firmalardır.

Shimano sıralama yapacak olursak eğer ; altus,acera,alivio,deore,lx,slx,xt,xtr diye sıralayabiliriz.

Sramda zaten sayı arttıkca artıyor. x3,x4,x5,x7,x9.. bu şekilde ilerliyor.

Gönlünüze ,zevkinize göre bir bisiklet sahibi olursunuz umarım.

Herşey tamamda tek mesajında o kadar puanı nnasıl topladınn onu anlamadım. :D

• Beğen
@Musa Sağol

Fiyat olarak internet üzerinden araştırdım ama her sitede fiyatlar değişik benim öncelikli amacım bu bisikletler arasında bir modelin netleşmesi kafamda oda birçoğunuzunda dediği gibi salcanoNG 255 sd olacak büyük ihtimalle 100-200 lira fazla veririm ama daha verimli daha kaliteli bir tercih yapmış olurum. NG255'in tüm sistemi schimano deoremi peki bunu bilmiyorum ? Salcano astro270 sd ile ng 255 arasında 200 lira kadar bir fark var sanırım ben öyle gördüm araştırmalarım sonucu ! (Hepinize teşekkürler.:))

Salcano NG255 SD ' al derim ama sedonalara'da bak derim, şahsen sedona 761 2011 kulanıcısı olarak :)

Bu gün bir arkadaşımla görüşürken şans eseri bisikletten konu açıldı ve Sedona Borla marka bisikletini satmayı düşünüyormuş bisikleti telefon üzerinden bisikleti gördüm beyaz renkte ve tertemiz fiyat olarakta 450 lira dedi ancak bisikletin sonuna kadar arkasında konu sıfır bir bisiklet için açıldı ama sormadan edemicem tertemiz bir sedona borla ve fiyatı 450 lira sizce bu bisiklet parça ve kalite bakımından nasıldır ve bu paraya değermi olay cok taze başka talipleri cıkmadan almamı önerirmisiniz ! bisikletin daha net fotoğrafları bu hafta sonu ulaşıcak bana forumdada paylaşırım fikir ve düşünceleriniz nedir arkadaşlar ! :)

• Beğen
Sıfırını nakit olarak 600 tl ye alabilirsiniz. Nekadar temiz oldugunu bilemem siz daha iyi bilirsiniz görmüşsünüz. 400 tl ye inmesini isteyin 400 tl ye gayet makul fiyat olur diye düşünüyorum nekadar indirim olursa oakdar iyi tabi :)

Birde donanım olarak ve kadro olarak her sene deişmeler olabiliyor aynı modellerde. Kac yılında oldugunu ve donanımı siz yazarsanız daha rahat yardımcı olunur ama temiz ise her sekilde 400 deger sedona borla.

Resimleri bekliyoruz

Geri