Scudo Sports

Yarış bisikleti önerisi

Fatih Çetin

Forum Bağımlısı
Tepki
666
Bisiklet
Focus
Selamlar,
İşyeri - ev arası yol durumu sebebiyle 2013 Kron XC 500 V-Break almıştım. Üzerindeki lastikler Rubena 26'' x 2,10 ölçüleri gerek iş-ev arası ulaşım, gerekse boş vakitlerimde patika yollarda benim için ideal olsa da haftasonları asfalt kullanımında oldukça yorucu oluyor. Bu sebepten dolayı ikinci bisikletimi almayı planlıyorum.
-Profesyonel değilim ve şehirlerarası yolculuğa çıkma gibi bir imkanım yok. Bütçem ise 1000 TL (1 kuruş üstüne çıkmam imkansızdır)
-ikinci el alma imkanım da yok. Zira taksitle alabilirim. (8-10 taksit)
(link) ilk gözüme çarpan bu model oldu.
Bu model haricinde tavsiye edebileceğiniz modeller var mıdır?

Edit: Boy 175 kilo 78

Scudo
@F.Cetin

1000 Tl altı pek yol bisikleti yok . Olanlara da bu amaç için ne kadar güvenilir bilinmez . Salcanonun xrs 800 , xrs700 , 300 gibi modelleri var. Profesyonel değilseniz yarış bisikleti almanız yanlış olur . Bence şehir bisikletlerine bakın. 1000 tl civarında kaliteli modeller var.

bence de bu bütçeye ince lastikli, hafif bir şehir bisikleti alabilirsiniz. yol bisikletinin tadı başkadır ama, sizin için ideal olan şehir bisikleti gibi duruyor. ama illaki yol diyorsanız salcanonun dediğiniz fiyata bisikletleri mevcut. şuradan;(link)

@F.Cetin

sizin için en iyi iki model :

(link) :700 tl nakit % 10 ind

(link) : 900 tl nakit % 10 ind

@yiğt

Biz hepimiz profesyonel miyiz dostum? Hobi amaçlı da yol bisikleti kullanılamaz mı :rolleyes:;)? Kron Active'lerin fiyatını bir sorun taksitle düşük ihtimal de olsa bulabilirsiniz o fiyata, peşin kesin bulursunuz. Salcano XRS800 yanılmıyorsam eski sezon ürünlerinden, bu sene çıkan XRS700'den de alanlar hiç memnun değil.

Dağ bisikletinden yol bisikletine geçişte zorluk da yaşamayacağınız flat barlı bir yol bisikleti de Carraro'da mevcut, liste fiyatı da 940 lira (Carraro CR RACE 12 FB) (link)

@Enes Çatal

Hobi için yol bisikletinin kullanım yerleri kısıtlı olduğu için şehir bisikleti daha uygun olur dedim . :)

Selamlar yeniden.
Herşeyde olduğu gibi bisiklet konusunda da üst sınır kişinin hayali değil ayırabildiği bütçe oluyor maalesef.
Kron Rocket alan biri salcano xrs 022'yi hayal eder. xrs022 alan yüksekten uçup xrs010 dura hayal eder. Bu işin sonu Nirvana'ya ulaşmak gibi birşey oluyor :)
Hal böyle olunca benim görüşüm en iyi bisiklet kişinin alabildiği bisikletdir.
Daha önce yarış ve şehir bisikletleri tecrübem olmuştu. Fakat yarış bisikletinin yeri bende ayrıdır. Bu sebepten dolayı şehir bisikleti düşünmüyorum.
Başta da belirttiğim gibi maddi imkanım kısıtlı olduğu için alternatifler az olacaktır. Uygun bir model bulamazsam yarış bisikleti hayalimizi seneye ertelemekten başka seçenek kalmıyor. Sonuçta gerek spor gerekse ulaşım aracı olarak kullandığım bir bisikletim var ve çok memnunum. Taksitleri bittiğinde de memnuniyetim tavan yapar.
Ayrıca fikirleriniz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

2. el sedona 601 falan düşün derim
salcano xrs800 alacağına

Geri