Sports_Girls merhaba
Ben bir Kron XC 4000 kullanıcısıyım. 11,2 kg ağırlığında diskli bir bisikletim var. Yarışlarda veya arazide şu ana kadar hiç sorun yaşamadım diyebilirim gönül rahatlığı ile. Zaten biliyorsun bisiklette kullanılan her parça artık belirli üreticiler tarafından temin ediliyor (Shimano ve Sram vites/fren grubunda, Rock Shox, Manitou amortisörde vs). Bu yüzden ön planda olan senin için kadro olmalı.
Kron'da tüm donanımı XT olan, V frenli, Rock Shox Reba maşalı, "tubeless" Mavic jant seti sahibi XC 4000 modeli 1500 Euro'ya satılıyordu ki bu bisiklet yarışmak için oldukça yeterli bir bisiklet. Hem sağlamlık, hem performans, hem de hafiflik açısından senin ayırdığın bütçe çerçevesinde tercih edilebilir bir model.
Aklında sağlamlık açısından bir soru işareti olmasın derim. Muammer Yıldız Türkiye Şampiyonu ünvanını bu kadro ile aldı ki sporcu bir bayan olman nedeni ile gerek kilon, gerek bu kadronun sınırlarını arazide zorlaman anlamında onun kadar yorabileceğini düşünmüyorum

.
Pişman olmayacağın bir tercih olur. Tabi ki en önemlisi senin de inceleyip içine sinmesi

. Çünkü bana kalırsa insan sevmediği bir bisiklet ile yarışamaz...