Scudo Sports

Yardım .....Toplama jant'mı yoksa jant seti mi?

csarlar

Üye
Tepki
0
Bisiklet
Lapierre
Arkadaslar mtb de kullanmak uzere jant almayı dusunuyorum ama kararsız kaldım.......

1.Secenek:

jant: Dt Swiss450 (for v brake) yada mavic bi jant
jant teli: dt swiss revolution
gobek deore lx
toplam fiyat 185€

2.Secnek:

mavic cross roc oda 190€ tutuyor...

Arkadaslar lutfen youmarınızı esirgemeyin simdiden tesekkurler.

Scudo
bence mavic al dt swiss ten daha iyidir cemberi bildiğim kadarıyla

Mavic ve DT'yi çember kalitesi bakımından karşılaştırmak manasız. En azından ortada model yokken. İkisi de kendini kanıtlamış markalar. Mavic DT'den iyidir dersek, BMW Mercedes'ten iyidir demek olur ama görüldüğü üzere bu kavram havada kalır...

Diğer yandan Revo tellere o kadar para verene kadar Competition alıp, artan parayı göbeklere yatırmanı şiddetle öneririm. XT'ye geçtiğinde kalite değişecektir.

Öte yandan hazır jant setlerinin de bir dolu avantajı var. En azından göbeklerin rulmanlı olur ki bu da akıcılıkta çok ciddi fark yaratabiliyor. Yalnız ağırlıklarını hesaplamak gerek, tahminim Cross Rock daha ağır olacaktır.

Valla Rumanlı göbekle normal göbek arasında bayağı bir akıcılık farkı oluyor.Ağırlık hesabı yapmıyorsan Jant seti al derim.

Competition nasıl oluyo dt swiss in modelimi bu kusura bakmayın cok fazla sey bilmiyorum bu konuda sadece su anki bisikletimin jantlarında paslanma ve yamulma probemi yasadıgım icin dt swiss tel dusunuyorum .

Arkadaslar agirlikla ilgili bi proglemim yok profesyonel degilim ama ufak bi kaza yaptım jant tellerim yamuldu ve 1tanesi kırıldı boyle bi sorunla karsılasırsam jant setlerinde cozulemez gibi geliyor. Boyle bi durumda toplama jant sanki daha iyi..

@HaliliOzturk

aynı fiyat aralıgındaki dt swiss ile mavic olarak karsılastırmak istedim o yuzden mavic dedim ki rulman olayını hiç dusunmemiştim bu durumda ben olsam mavic alırdım deyim o zaman

DT Teller hakkında detaylı bilgiyi DT Swiss'in kendi sitesinden alabilirsiniz. Ağırlık vs gibi çok güzel karşılaştırmalar ve kullanıcı profili tanımlamaları orada mevcut. Yardımcı olacağına inanıyorum.

@csarlarMavic için artık geçerli değil. Resmi distrübütörü (Marintek) yedek parçaları getirecektir (yada getirmiştir)

Geri