Scudo Sports

Yaralı bisikletçi...

SRT

Forum Bağımlısı
Tepki
1.480
Başlangıç
1964—65
Bisiklet
Diğer
Biraz önce rastladığım üzücü bir haber.Hasan Kahvecioğlu arkadaşımıza acil şifalar diliyorum.
Not:Hastanedeki fotografını kaldırdım

Son düzenleme:
Scudo
bulunmuş işte ismi yazmışlar oraya 18 saat önce yayınlanmış haber
umarım iyileşir yakın zamanda

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
iyi haber için teşekkürler.
Dün sahil yolunda sürerken yanımdan bir ara vızır vızır apaçiler aktı geçti. Tam yanımdaki bisiklet yolundan aksi istikamete giden bir arkadaş vardı, göz göze geldik, bakışları "yapma etme kardeşim bunlar seni öldürür" diyordu yemin ederim.

• Beğen
Tepkiler: hasan kahvecioglu
Niye bir insan emniyet şeridinden gidin birine çarpar ki? Nasıl yav. Nasıl? O yüzden siz siz olun 2 şeritli köy yollarını tercih edin. E5 miş E6ymiş boşverin. Ve olabildiğince grup sürüşleri yapın.

Son düzenleme:
Kaza geciren Hasan bey'e çok gecmiş olsun.
Allah korumuş, acil şifalar dilerim.

• Beğen
Geçmiş olsun kardeşimize.
Ucuz atlatılan bir kaza/cinayete teşebbüs...
Yasalar caydırıcı olmadıkça hepimiz bu durumlarla karşılaşabiliriz.
Eğer yol güvenli diye çıkıyorsak ta, tüm sürücülerin normalin altında zeka- dikkat-algı ve reflekse sahip olabileceğini peşinen kabul etmeliyiz.
Önlem almada gene kendi kendimize kalıyoruz maalesef.. :( :kötü:

Geçmiş olsun. Kazanın nasıl olduğunu anlattı mı. Geniş ve bölünmüş bir yol. Salat'ı geçince tek şeride düşüyor ve yol daralıyor Sanırım orada çarptı. Bu hasara göre bisikletlinin durumunun iyi olması çok sevindirici ve mucizevi

• Beğen
Ne işi var emniyet şeridinde gerizekalının?

• Beğen
Kanunlara çok hakim olmadığımdan soruyorum, bu emniyet şeridine girip bisikletçi arkadaşa çarpan insan müsveddesine ne ceza verilir? Yani herhangi bir kaza gibi mi yoksa adam öldürmeye/yaralamaya teşebbüs gibi mi yargılanır? Konuya hakim olanlar bilgi verebilirse çok sevinirim

@trainspotting35
Avukat değilim, bilgim de yok ama içimden bir ses "kasten cinayete teşebbüs" diyor.

@trainspotting35
Beddua okumak istemiyorum ama bu çarpan andaval hanzo hayvandan düşük yaratık bozuntusuna Allâh daha kötüsünü versin diyesim geliyor ayrıca bu devletin kanununa nizamına... Neyse ya neyse

Arkadan çarptığı için ceza alacak arabalı ahlaksız, bizim bisikletçi arkadaşımız emniyet şeridinde park halindeyken bu kaza meydana gelse 8 ila 12 yıldan başlar cezası, bildiğiniz üzere çok saçma bir şekilde bisikletin emniyet şeridini kullanması yasak, tabiki polisler görmezden gelip bisikletçilere ceza felan yazmıyolar ama olay mahkemeye taşındığında
yasayı koz olarak kullanacaklardır

Geçmiş olsun. Kelimelerin anlamlarını bozmayalım. Elinizde 500 gramlık bir çekiç ile birisine vurursanız kaza demezler. En az 1000 kg ağırlığında ,ortalamasi 1300 kg olan binek araçları ile aynı şey yapılırsa neden " olan, kendiliginden gerçekleşen , bir öznesi olmayan bir eylem haline dönüşüyor. Çekiçle kol, bacak , kafa koparamazsınız, ama araçla bunların hepsi de çok rahat yapılır ki yasanmislarini hatırlıyoruz.
Bu işler bir düzene girmeli artık. Gerçi devenin neresi doğru diyeceksiniz ama bu konunun aciliyeti var.

@Çağdaş78
Bencede kaza değil cinayete teşebbüs zaten, daha cuma cumartesi günü aynı yollarda pedalladım anca altınoluğa geldim, karakara düşünüyorum izmir yolu biter mi ? diye gece rüyalarıma kamilkoçlar truvalar felan girmeye başladı

(link)
4 yıl önceki,yine emniyet şeridinde olan, benzer bir kazada; "40 Ülke dolaşmış Fransız bisikletçi"maalesef hayatını kaybetmişti...
Kazanın ardından 8'de 8 oranında kusurlu bulunan ve 5 yıl hapisle tutuksuz yargılanan sürücünün avukatı; Alttaki linkte "Duruşmada sanık vekili avukat ..." diye başlayan bölümdeki nedenlerle tekrar kusur tespiti istemiş ve dava sonucunda,kazaya sebep olan sürücünün cezası: "38.000 Tl" para cezasına çevrilmiş...Sözün bittiği yer tam da burası!...
(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Dün 10 yaşlarında bir çocuğun,başka bir çocuğa sokakta ''kitapsız,oruç tutmuyon mu?''diye bağırdığını duydum..
Yine dün,20 yaşlarında bir gencin,yanında bir kız olduğu halde,telefonda birisine ana/avrat küfrederek,tehditler yağdırdığını duydum..
Akşam da,youtube'da bir videoda bir Suriye'linin ''kafa keserim'' diye sokakta bağırdığını izledim..
Bugün de 18 yaşında ehliyetsiz bir gencin,arabayla yaşlı bir adama vurup ağır yaraladığını duydum..
Dün ve bugün..Bizzat duyduğum/gördüğüm şeyler..Sokakta bisikletle giderken,yola pat diye atlayan yayalardan veya üstüme üstüme süren arabalardan filan bahsetmedim daha..
Toplum bitmiş..Saygı yok,sevgi yok..İnsanlar sokakta yürümeyi bile beceremiyorlar..Yürümeyi bile bilmeyen insanların yaşadığı yerde,araba sürenlerden kurallara uymalarını bekliyoruz..
Bu ülkede sokağa bisikletle çıkmak,inanılmaz riskli bir durum..

Toplum iyiye degil bilakis her geçen gün daha kötüye gidiyor. Sabırsız, tahammülsuz, saygisiz, sevgisiz, ahlaksiz ... bir toplum olmaktan öteye gidemiyoruz.
Araclar birbirini ezer hale gelmis, küfürler bicaklar havada uçuşuyor ki bisikletliyi kim takar!

Ehliyetler kasaptan, araba parası babadan, eğitim sokaktan alındığı sürece bu ülkede gelecek hiç parlak degil, karanlık!
Geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.

Geri