Scudo Sports

yaptığınız antremanın garmin verilerini EPO'lamak "digitalepo.com"

Ahmet Onur Çakmak

Forum Bağımlısı
Tepki
1.698
merhaba arkadaşlar. çok düzenli olmasa da. antreman vapan ve bunun verilerini kaydeden biriyim. antreman arkadaşımla çıktığımızda bazen yokuşta kendisini ben çekmeme rağmen onun verilerine bakınca benden %2-3 civarı fazla olduğunu farkettim. dedim acaba kalibrasyon hatası mı var. sonra grafiklere iyice yaklaşınca benim grafiklerim normal gözükürken onun grafiklerinde küçük çıkıntılar vardı. onda hata olduğunu düşündüm sonra kendisine söyledim. o da bana "digitalepo" adlı bir sitenin varolduğunu, stravaya yüklemeden önce bu siteyi kullandığını söyledi. şaşırdım.

bu temiz sürüş:
http://imgim.com/clean.jpg

bu da EPO lu sürüş (çıkıntılara dikkat):
http://imgim.com/epo.jpg

bu arkadaşımızın yaşı biraz genç tabi normaldir ama insan neden böyle bişey yapar. bunu yapanın yarın öbür gün bir yarışa katıldığında gerçekten EPO yapmayacağının garantisi yok bence. çünkü ikisi de aynı mantık. kendisini tatlı dille uyardım :) zaten takipteyim :) yaparsa anlar bir daha uyarırım.

Scudo
Siteye girdim baktım ve gerçekten gözlerime inanamadım.

Evet bu tarz kişiler olduğunu biliyorum ancak böyle bir site yapmak, yani insanların bunu kullanmasına ön ayak olmak bence daha tehlikeli.
Yasaklı ürünü kullanan ile satan arasındaki fark gibi.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Evet bu tarz kişiler olduğunu biliyorum ancak böyle bir site yapmak, yani insanların bunu kullanmasına ön ayak olmak bence daha tehlikeli.
Yasaklı ürünü kullanan ile satan arasındaki fark gibi.

benim üzüldüğüm nokta sitenin adı. adam teşvik ediyor gibi EPO koymuş :)

@Ahmet O

Evet, resmen EPO'ya teşvik, :D Bu işler dijitalle başlar, sonra bir bakmışsın gelsin EPO şişeleri :)
UCI'nin haberi var mı acaba? Belki bir önlem alırlar diyecem ama kesin biliyorlardır..

Bu arada sizin arkadaşın sonuçları (link) sitesinde yayınlanmış :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Geri