Scudo Sports

Yağmurda üste yağmurluk peki ya alta?

grigri

Üye
Tepki
60
Selamlar;
Yağmurlu havalarda alta (yani tayt ya da şort yerine veya üstüne) ne giyilebilir?
Ayrıca ayyakabı kılıfları da ayakkabının ıslanmaması için midir?

Saygılarla...

• Beğen
Tepkiler: audioslave
Scudo
@grigri

Su geçirmeyi onleyici bir pantolon giyiyorum. Bisiklet için üretilen bir model ve paçalarında sıkmak için cırt cırt var. Bu tarz pantolonları bulabileceğini tahmin ediyorum. Görüntü açısından tayta sıcak bakmayanlardanım. Ayakkabı üzerine geçirilen kılıflar evet ayakkabı ıslanmasın diye. Bu benim çok başıma gelirdi. Pantolondan süzülen sular doğru ayakkabıya doğru iniyor.

Bir keresinde bisiklete bahar yağmurunda konserlerde verilen cinsten naylon pançolardan giymiştim. Çok zevk almıştım. Tek kötü yanı spordan ziyade gezide düsük tempolu pedal çevirmeler için iyi ama o yağmurda kupkuru pedallamak çok güzel. Bu pançolar hem ustu hem altı koruyabiliyor

İyi Sürüşler...

• Beğen
Tepkiler: grigri
Peki Korhan hocam, bu pantolonlar aşırı terlemeye neden olmuyor mu?
Teşekkürler.

Bendeki oluyor malesef. Ben bu pantolonu -10 civarı soğukta bisiklete binerken kullanıyordum. ozamanlarda içime sıradan pazar taytı giyiyordum. Dışardan bakınca belli olmuyordu tabi. Ozaman yine yoğuşma oluyordu fakat tayt olduğunda içeride hissedilmiyordu. Aynı şekide üstüm olarak performance bike tan alınmış naylon ( kumaş değil bildiğiniz biraz elastik naylondan ceket vardı) Bu cekette de felaket yoğuşma oluyordu. Sırf naylon olduğu için soluma oranı pantolondan da kotuydü yani %0 Ama aynı şekilde içeriye sweat shirt felan giyince hisedilmiyor.

Ama bu nefes alma olayı arttıkça fiyatı artıyor. Ama güzel pantolonlar mevcut benim gorduğum kadarıyla

İyi Sürüşler...

• Beğen
Tepkiler: grigri
Geri