Scudo Sports

Yağ sorunu

Guney1907

Daimi Üye
Tepki
38
İsim
Nadir Güney Kunt
Bisiklet
b'Twin
Arkadaşlar malum kış geldi yağmurlar başladı.yağmurda sürmemeye çalışıyorum genelde ama yinde yerlerin ıslak plması su birikintileri rublenin ve zincirin paslanmasına neden olabileceği düşüncesi aklıma geldi bende araştırmaya koyuldum.zefal wet ve nano protech diye 2tane yağ buşdum acaba bilgisi olan varmıdır?önerileriniz nedir?bisikleti yeni aldım zincirin üzeri yağlı gibi ama ne yağı var bilmiyorum.bisiklet triban500.işte nano peotechin linki:(link)

Scudo
Fikri olan yok mu?

Düzenli temizlik ve yağlama yapıldımı çekiş sisteminin paslanması çok zordur. Yağ olarak shımanonun yağlarını öneririm.

Aldığım yeni yağı uygularken üstünde yağ varsa ne yapmak gerekir ypksa direk üstüne yeni yağı sürsem olurmu

Eski yağı gaz yağı ya da mazot gibi bir temizleyiciyle kaldırıp, zinciri temizleyip üzerine yeni yağı sürersen kaymak gibi olur

Mazot gazyağı çok kokar dışarıda yapmak lazım havalar soğuk başka bi temizleyici varmıdır?yada direk üstüne uygulasam bi sorun olurmu?

WD-40 , balata temizleyici ve ya başka bir yağ sökücü kullanabilirsin . Bunlardan birini komple sisteme sıktıktan sonra diş fırçası ile iyice fırcala , sonra durula. Gerekirse tekrarla. Sonra güzelcene kuruttuktan sonra yeni yağı uygula.

Geri