Scudo Sports

x-vert deorede cıt sesi

sakalli

Üye
Tepki
19
merhaba arkladaşlar zincir arkada en küçükte önde en büyükte iken her tam tur çevirdiğimde çıt sesi geliyor ayakta binerken ses 2-3 e çıkıyor çok hafif rampa inerken bazen ses geliyor işin garip tarafı bisikleti ters yatırıp pedalı elimle çevirdiğimde bu çıt sesi gelmiyor

Scudo
corratec duke var benimde ve bende zincir degisimden itibaren ayni sorunu yasiyordum, pedallari siktirirsan duzelecektir ve aynakol somunlarini benimki oyle kesilmisti.

o çıt sesleri, seleden, sele borusundan, orta göbeğin güzel yağlamadan takilmasindan, pedallardan veya aynakolun gevşekliğinden kaynaklanabilir.

sizin durumunuzda ayakta basarken arttiğina göre ya orta göbek kısmına toz kum vb girmiştir veya aynakolda bir gevşeklik vardir. sıkıp bir deneyin olmazsa orta göbeği söküp, yuvasını güzel temizleyip gresleyip tekrar takın.

bende deore hollowtech aynakolda bu sorun olmuştu, aynakolu sıktım geçer gibi oldu sonra tekrar başladı, göbeği söktüm göbek yatağini temizleip gresleyip orta göbeği ve aynakolu tekrar takinca bu sesten kurtuldum.

aynı sorunun bı benzerı de benım bısıklette de var yarın bende bsııkletcıye bı gostereyımm en ıyısııı..

bu konuda uzman oldum 2 hafta boyunca bu sesten çıldırıyordum kulağımda kulaklık varken bile duyuyordum bu tamamen orta göbeğin kirlenmesinden kaynaklı eğer orta göbeği söküp greslerse ve ayna kolu iyi sıkarsan sesten kurtulursun not yakında maşanın kadroya bağlandığı yerdende o ses gelecek gelecek tavsiyem şimdiden maşayı sök orayıda bi güzel gresle kolaygelsin

Geri