Scudo Sports

Würth HHS 2000 Uygun Değil Mi?

Batuhan Köksal

Forum Bağımlısı
Tepki
744
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Zincir yağlamak için Würth HHS2000 aldım once zinciri WD-40 ve fırça ile temizledim bezle üstünkörü durulayıp yağladım. Bugün 5 kilometre kadar bir deneyeyim dedim ve zincir bu haldeydi. Yağ zincir için uygun değil mi yoksa ben mi yanlış bir şey yapıyorum?
http://i.imgur.com/rqbdNyM.jpg

Scudo
Bu ürün kapı menteşeleri (ev, araba) için uygun. Tüpten Sıvı sprey olarak çıkar 3-5 dakika sonra bal kıvamına (gres yağ gibi) dönüşür. Dolayısıyla toz, toprak, kum yapışır. İyi bir üründür ama bisiklet zinciri için değil. Ben sadece WD40 kullanıyorum. 2 haftada bir yapıyorum.

@KuzuBoyz

Hadi ya zincir yağlayacağımı bisikletçiye söylemiştim kaç defa.. Bir de gidip büyük boyunu aldım artık sıkıldıkça menteşe yağlarım :koptum:
WD-40 tek başına yeterliyse öyle yapayım bari böyle toz toprak içinde kalmasın zincir.. Teşekkür ederim :harika:

Ama önce zinciri sök, sonra biraz mazot bul bir yerden, zinciri mazota yatır, diş fırçasıyla her baklayı tek tek temizle, kum çıtırtıları gidene kadar. Mazot yoksa wd40 ile bol bol yıka, diş fırçası ile temizle. Zinciri çıkarmadan da olur ama kum çıtırtıları gitmiyor o zaman. Zincir baklalarının arasında kalıyor kum zerreleri.

wd 40 tek başına yeterli gelmeyebilir

wd 40 zinicir üstünde az miktarda yağ tabakası bırakıyor ancak bu ne kadar yeterli gelir kaç km için yeterli gelir gibi soruları da beraberinde getiriyor aslında

bisikletler için kuru zincir yağına bakın zefal prolube mesela

Ben wd40 kullandıktan sonra zinciri iyice yıkıyorum ki zincirde hiç wd40 kalıntısı kalmasın. Daha sonra yağlama için zefalin bisiklet yağını kullanıyorum.

Zincir yağlamak ve temizlemek konusunda forumda sayfalarca bilgi var kısaca basit yöntem benim yaptığım wurth balata spreyi ile temizlik zefal zincir yağı ile yağlama iki ürünün fiyatı 20 tl nın altında ben şahsen başka fantezi ile uğraşmıyorum :ckskc:

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Herkese çok teşekkürler.. Zincir yağı diye menteşe yağı veren bisikletçi utansın, ben en kısa zamanda zefal prolube veya würth drylube alayım :D

Bende de HHS 2000 var. Zinciri iyice temizleyip kutuyu çok iyi çalkaladıktan sonra hem zincire hem de aktarıcıların hareketli aksamlarına uyguluyorum. 1 saat kurumasını bekledikten sonra bisikleti kullanıyorum. Henüz bir sorunla karşılaşmadım.

Düzenleme : Pardon benimki HHS DRYLUBE'muş.

QUOTE="Batsal, post: 1617691, member: 49325"]Zincir yağlamak için Würth HHS2000 aldım once zinciri WD-40 ve fırça ile temizledim bezle üstünkörü durulayıp yağladım. Bugün 5 kilometre kadar bir deneyeyim dedim ve zincir bu haldeydi. Yağ zincir için uygun değil mi yoksa ben mi yanlış bir şey yapıyorum?
http://i.imgur.com/rqbdNyM.jpg
Çok yanlış almışsın.Şunu alman gerekirdi;

(link)

Konuyu hortlatıyorum ama ikiteker bir adamın zincir bakımı videosunda da bu yağı kullanmıştı. Gerçekten bilen kullanan arkadaşlar var mı ? Memnun musunuz? Almayı düşünüyorum

@legolas99353 ben de uzun süredir hhs 2000 kullanıyorum, henüz bir problem yaşamadım. konuyu açan arkadaşınki gibi bir durum hiç olmadı. balata temizleyicisiyle güzelce temizleyip kararında bir yağlamayla çok uzun süreler kullanabiliyorum. Ha, kir topluyor mu topluyor evet ama hiçbir zaman rutin temizleme sürelerimden önce temizleme ihtiyacı doğurmadı normal bir kirlenme olarak görüyorum aktif kullandığım için. ben de bir dahakine zefal drylube'u deneyeceğim bakalım denediğim zaman bir karşılaştırma yaparım.

• Beğen
Tepkiler: legolas99353
@legolas99353 ben HHS 2000’i 1 yıldır kullanıyorum. Her ay zinciri temizleyip, yağlıyorum. Yağladıktan sonra ses filan kesiliyor. Kışın daha sık zincir bakım isterken yazın pek sorun olmuyor. Elbette bisiklet için olan zincir yağlarını öneririm ama elinizde varsa sıkıntı çıkartan bir yağ değil

• Beğen
Tepkiler: legolas99353
Youtuber'lara çok inanmayın gözlemlediğim kadarıyla çoğunlukla kulaktan dolma bilgiler ile video hazırlıyorlar herhangi bir kaynakları bile yok

Ben ismini vermek istemiyorum zinciri HHS 2000 ile yağlayan bir youtuber yüzünden 55 lira zarar ettim ve bunun üzerine kaynakları olmayan youtuber'lara inanmama kararı aldım pişman değilim

Konuya gelirsek HHS 2000 gres yağı ve çok yoğun bir yağ kullanım alanları farklı zincire sıkarsanız çok çabuk kirlenip performans düşüşlerine sebep olur ve temizlenmesi oldukça zordur yoğunluğu yüzünden istenilen performansı elde edemezsiniz zaten

Zincir yağı alın 25 lira bir şey zaten gres e göre çok daha ucuz daha az kirleniyor daha yüksek performans birde zinciri yağlarken kaset ve aynakol yağlanmaz

Şimdi gres kullanıyorum memnunum diyen çıkacaktır onlar için cevabım zincire bir zararı olmaz ama yaptığınız şey hamallıktan başka bir şey değil

Silah yagı kullaniyorum. Yağın zinciri biraz karartmasi dışında bir sorun yaratmadı. Toz toprak toplamiyor memnunum.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
2.5 senedir haftalık (yaklaşık 100km) wd40 ile silip hhs2000 ile boca yapmadan aralıklı olarak 3/4 püskürtme şeklinde kaset ve aynakol dişlilerine hiç yağ sıkmadan zinciri içten yağlıyorum ve hiç sorun yaşamadım.

Geri