Scudo Sports

Würth fren balata temizleyici

özcan parlakoğlu

Forum Bağımlısı
Tepki
368
Bugün bu ürünü dişliler ve zincir üzerinde test ettim sonuç mükemmel. yağlı parçalara zamanla yapışan toz zincirimi simsiyah hale getirmişti. şimdi ilk günkü gibi ışıl ışıl. ürün bütün yağı söküp atıyor. direk olarak zincir ve dişlilere sıkarak kullandım. netice itibariyle yağ ve pislikleri gidermekte 10numara bir ürün. bu işlemden sonra ekipmanınızı yağlamanız gerekiyor. Arka dişliye bu ürünü uygularken dişlinin alt kısmında kalan janta gazete yada poset yapıstırarak akan yağın jantlara gelmemesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemi balkonunuzda yapmayın akan yağ fayanslara yapışıyor birde onu temizlemekle uğraştım. Oto tamircilerinden temin edebilirsiniz ben 10 Liraya aldım fakat daha ucuza satan yerler olduğunu biliyorum, uğraşmak istemediğimden, gördüğüm ilk oto tamircisine girdim ve aldım.

Scudo
tekrar yağlamayı unutmayın ama bu temizleyici sprey yağlama yapmıyor ;)

Bu ürünü kullanırken fırça desteğine gerek oluyor mu? Fırçalamadan akıtıp götürüyorsa denemeyi düşünüyorum da...

beyler sıktıktan hemen sonra yağlamayın kuruladıktan sonra yağlamayı tercıh edın zıncırın ustunde kalıyor ve o kalan kısım sürdüğünüz yağın özelliğini bozuyor inceltiyor haberiniz olsun.

bahsettiğiniz ürün;oto tamirciliğinde son yıllarda çok kullanılmaya başladı.Oto tamirciliği yaptığım için ürünle haşır neşirliğim çok.Arabanın altında bir parçaya sıktığınızda kafanıza da damlıyor.:D.Ama kullanımı basit,bazı kullanım kuralları da var.Arkilerin de dediği gibi;sıktığınız yer yüzeyi tam kurumadan,yağlama işlemi yapılmamalı ve sigara gibi ateş unsurları üründen uzak olmalı.Mazallah,patladımı çatlak profesör gibi olur,insan:D
Paylaşım güzel ve aydınlatıcı.Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: BULUT ÇELİK
@Şevket Şahin

abi nasıl bu fiyata satıyorlar ya? würthün kendi sitesinde bile 15 lira civarı

500 ml olanı 10 TL (8.5 + KDV) kendi sitesinde. Sizin aldığınız kaç ml acaba?

@Serden Us

slm lar 500ml olanı ben sana kdv dahil 7 tl alırım . sen bakma sitesine..

• Beğen
Tepkiler: S26
ürünü 8TL satan yer buldum, pendik-kaynarca mevkiinde ikamet edenler kaynarca üst geçidini geçince shell'den sağa sapın kaynarca otomotivde 8 liradan satılıyor. Daha ucuz satan yere denk gelirsem yine yazarım.

Yağlama içinde sp41 kullanın benden tabsıye;)heralde en ucuza ben alıyorum 5tl:D

würthün bu ürününü bende buradan duyup kullandım. ama gördümkü temizleme sıvısının değdiği bitkiler anında kuruyor ve düştüğü toprakta en az 6 ay herhangi bir bitki büymüyor , bir daha asla kulanmamaya karar verdim. çevreye karşı müthiş zararlı bir ürün. kullanmayı düşünenlere şiddetle 2. kez düşünmesini tavsiye ediyorum. direk olarak bitkinin üstüne düşmesede, ben bahçede kullanmıştım, düştüğü toprağa karışarak yağmur sularıyla beraber hem çevreye yayılacaktır. hatta yeraltı su kaynaklarına bile ulaşma riski var.
açıkçası bu kadar çevreye zararlı bir ürün alemi cihan olsa kullanmam.

@Nuri Kongur

Evet, toprağa ve suya temas ettirmemekte fayda var. Çalıştığınız alanın altına gazete veya bez sererek izole etmek gerekiyor. Ayrıca bu dedikleriniz neredeyse tüm yağlayıcı ve yağ sökücü ürünler için geçerli. Bir damlası binlerce litre suyu kirletebilir.

Bunca sene sonra konuyu hortlattigim icin ozur dilerim :) ama bu maddelerin bu derece zararlari oldugunu bilmiyodum.sanirim bi secim yapmamiz gerekicek bisikletimiz ve doga arasinda yada her ikisini birden korumanin bi yolunu bulucaz...bulabilirsem buraya yazicam arkadaslar kendinize iyi bakin...

Arkadaşlar bu würthü ruble ve aynakolda kullanmak mantıklı mı? Bazı videolarda bunun zararlı olabileceği, göbekteki gress yağı etkileyip akıtacagindan bahsediliyor. Bunun için ne yapmalıyız?

@kaanrevan
Würth sıvı gres sıkılabilir mi acaba göbek kısmına

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@kaanrevan Aynakola neden yağ sökücü sıkıyorsunuz? Bence zinciri ve rubleyi temizlemeniz yeterli.

Geri