Scudo Sports

Wikiloc rota ve performans paylaşımı

illgnsyyz

Üye
Tepki
39
Bisiklet
Bianchi
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 4 hafta önce benim emektarı temizledim çalışır hale getirdim, hergün pedallamaya çalışıyorum. Gelişimimi görmek ve rotaları tutmak için Wikiloc kullanmaya başladım. Fakat farkettim ki pek kullanan yok. Program temel olarak İOS ve android telefonlarda çalışıyor. kaydettiğiniz rotayı doğrudan Google Earth üzerinde gösteriyor.(herhangi bağlantıya gerek kalmadan senkronize edilmiş hesaplar kendi kendine yapıyor) İsterseniz rotayı yayınlayıp herkesle paylaşabiliyorsunuz ki bence en büyük özelliği bu. Kayıtlı rotaları indirip siz de aynı rotayı takip edebiliyorsunuz. Senelik üyelik 3-4 lira civarı ömür boyu üyelik 10 lira civarı. Sunduğu özellikler yanında 10 lira hiçbir bisikletciye fazla gelmeyecektir tahmin ediyorum.
Bir wikiloc birliği başlatıp beğendiğimiz rotalaı yayınlasak, tüm bisikletciler güzel rotalara kolay ulaşım sağlasa. Hatta daha iyisi performans değerlendirmesi için yapılabilir. malesef her zaman bir arkadaşla pedallanamayabiliyor fakat wikiloc sayesinde kaydedilmiş rotalarda diğer kullanıcılarla performans karşılaştırması yapabiliriz.
İlgilenen arkadaşlar ufaktan bir göz atarsa programa belki böyle bir topluluk başlatabiliriz. sitesi (link) telefon yazılımına İOS ve play store dan ulaşabilirsiniz

Scudo
Şunu bir hortlataĺım;)

Check out this trail!
(link) ( Kumluca Belen Erentepe Yangın kulesi) at #wikiloc

Check out this trail!
(link) (Adrasan) at #wikiloc

Check out this trail!
(link) (Adrasan - Eren Tepe ) at #wikiloc

Yasadigim bolgede dag bisikleti yollari bulmakta zorlaniyordum. Kafama gore tarla aralarindan gidiyordum. Gayet isime yarayacak gibi gorunuyor, tesekkur ederim :)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Wikiloc stravaya göre çok daha kısıtlı..Segment yok, eğim yok, kalori yok, watt yok, ort hız bile yok. Ya da ben mi bulamadım?
Başka uygulama alternatifleri var mıdır?

Wikiloc stravaya göre çok daha kısıtlı..Segment yok, eğim yok, kalori yok, watt yok, ort hız bile yok. Ya da ben mi bulamadım?
Ride with gps kullanabilirsiniz. Rota, eğim vs + segmentler var. Tabi strava gibi yılların segment arşivi yok.

Kaydı tamamladıktan sonra ortalama hız, hareket süresi toplam süre alınan ve kaybedilen irtifa gibi bilgiler çıkar. Nefis bir yazılımdır bence. Ama tabi ki doğrudan bisiklete yönelik bir uygulama değil. En çok dağcılık, uzun mesafe trekkingleri ve yürüyüş rotalarında kullanılıyor. Benim mesela dağda kullandığım tek uygulamadır. Çevrimdışı harita yüklediğinizde (ki 2 parça halinde tüm Türkiye mevcut örneğin) telefonun internetin hiç çekmediği bölgelerde de kullanabiliyorsunuz. Aladağlar, Bolkar ya da Kaçkar trans ve/veya zirve gibi faaliyetlerde bence çok büyük bir yardımcı.

@BerkEvren Güzel hocam, yarına denerim..👍
@everhard Geçte olsa buldum..😁..teşekkürler..

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Wikiloc uygulamasının içeriğini Türkçe bir şekilde kullanma isteğinden yola çıkarak,android yazılım konusunda eğitimler veren hocamıza durumu ilettim.Programı inceleyecekmiş.İnşallah evet der ve bizler de yerli bir bisiklet rota uygulamasına sahip oluruz.

güzel bir uygulama daha önceden gidilmiş rotaları gösterdiği gibi sizlerde çizdiğiniz rotalarla sizden sonrakilere yol gösteriyorsunuz

Geri