Scudo Sports

Vuelta a Espana 2014 - İspanya Bisiklet turu 2014

Ahmet Onur Çakmak

Forum Bağımlısı
Tepki
1.698
grand tour'ların sonuncusu olan vuelta a espana da geldi çattı. 20 günden az vakit kalan yarışa bu sene tour de france'da hüsrana uğrayan takımlar büyük umutlarla girecek. bugün takımları tarafından ön kayıtları yaptırılan yarışçıların listesi yayınlandı. listeye göre hem sprint hem de dağlık etaplarda baya çekişme göreceğiz gibi. ağustosun 23'ünde takım zamana karşı ile başlayacak olan yarış 3181 km olacak ve 5 sprint etabı, 13 dağlık etap, 1 takım zamana karşı ve 2 adet bireysel zamana karşı etabı içeriyor. ön kayır yaptıran isimlerin listesi ise şöyle:

- Chris Froome (SKY)

- Mikel Nieve (SKY)

- Mark Cavendish (OPQS Cycling Team)

- Nairo Quintana (Movistar)

- Alejandro Valverde (Movistar)

- Joaquim Rodríguez (Katusha)

- Chris Horner (Lampre)

- Cadel Evans (BMC)

- Samuel Sánchez (BMC)

- Philippe Gilbert (BMC)

- Peter Sagan (Cannondale)

- Rigoberto Urán (Omega Pharma QuickStep)

- Tom Boonem (Omega Pharma QuickStep)

- Tony Martin (Omega Pharma QuickStep)

- Thibaut Pinot (FDJ)

- Nacer Bouhanni (FDJ)

- Warren Barguill (Giant Shimano)

- Fabio Aru (Astana)

- Dan Martin (Garmin-Sharp)

- Andrew Talansky (Garmin-Sharp)

- Michael Matthews (Orica GreenEdge)

- Fabian Cancellara (TREK Factory Racing)

- Haimar Zubeldia (TREK Factory Racing)

- Laurens Ten Dam (Belkin Pro Cycling Team)

- Robert Gesink (Belkin Pro Cycling Team)

bu isimlere bakılınca genel klasman iddialıları hemen sıyrılıyor zaten. nasıl bir takım kuracağı daha belli olmasa da sky ve froome yarışı domine etmeye çalışacaktır. onların haricinde formda ve giro lideri quintana ve iyi bir genel klasmancı olan ve geçen sene 3. olan alejandro valverde movistarda güçlü bir takım oluşturur gibi. bunların dışında chris horner ve rigoberto uran yine genel klasman iddialıları. ama benim tahminim froome - quintana çekişmesi izleriz. favorim tabii ki cep herkülü quintana :)

Scudo
Contador katılabilecek mi acaba ? Sakatlığı ne durumda ?

@Tolga Çelebi

contador katılmayacağını açıklamıştı geçtiğimiz günlerde.

Belkin'den Mollema Trek takımına transfer olmuş..Takımın artık büyük turlarda sadece Schleck kardeşler üzerine yoğunlaşmayacağı hatta 2015 yılında kontratı sona erdiğinde Andy'nin Europcar'a gidebileceği söyleniyor..

Cofidis'e transfer olan Bouhanni'yi de belki son defa mavi sprint treninin arkasında görücez..

Ayrıca sanırım Giant takımından Degenkolb'de Vuelta'da yarışacakmış..

Cannondale'in de takımı kapatıp Garmin takımına sponsor olarak devam edeceği söyleniyor.De Marchi ve Damiano Caruso BMC takımına transfer olduktan sonra gözler Sagan'ın gideceği takımda..Söylentilere göre büyük ihtimalle Tinkoff-Saxo ile anlaşacağı konuşuluyormuş..

@Özgür R

sagan tinkoff-saxo ile anlaşmış kesin olarak. 2015 yılında tinkoff sürücüsü olacak

@Ahmet O

Evet haklısın demin twitter da okudum bende..Hayırlı olsun diyelim o zaman büyük yeteneklerini daha iyi gösterebileceği bir takıma geldi..

şimdi quintana mı yoksa valverde mi yapacak domestic'liği? :) takım lideri için movistar'dan bir açıklama var mı?

henüz karar vermek için çok erken olsa da (gerçi babalar gibi Giro'su var özgeçmişinde), gönlüm gelecek vaad eden bir bisikletçi olduğu için quintana'nın takım lideri olmasından yana.

quintana gibi giroyu kazanmis, genc ve dinamik bir adam varken; yorgun, tour de france da kotu bir performans sergilemis, nispeten yasli valverdeyi takim lideri olarak sececeklerini sanmiyorum. seneye fransa'da quin takim lideri olacak zaten...

ne kadar quintana, froome arasinda gececek gibi gozuksede; aru, uran, talansky, pinot gibi adamlar baya zorlayacaklar ve renk katacaklar. cadel de katiliyormus :)) ilk hafta genel klasman formasini giyer, ardindan bakalim ne yapacak :)

@Ali Demir

ben rigoberto uran'dan yakın takip bekliyorum. froome-quintana ikilisinin ensesinde birisinin hata yapmasını bekleyecek gibi. aslında talansky den de umudum vardı fakat hem tur'da yoruldu hem de çok düştü ve sırtını sakatladı. neredeyse broom wagon (süpürge) ile aynı sürede bitirip ertesi gün yarıştan çekildi.

ama genel olarak çok sağlam bir vuelta izleyeceğiz sanki. rekabet hem dağlık hem düz etaplarda yüksek olacak.

@Cem Kılıçarslan

Fransa Turu devam ederken bu konu ile ilgili açıklama yapmıştı Movistar..İki liderle tura başlayacaklarını gidişata göre kendini daha güçlü hisseden, bacakları istenilene cevap verebilen ve zaman olarak da daha avantajlı duruma kim gelirse öbürü diğerini destekleyecekmiş.Türkçe meali: GC adayları arasındaki ilk ciddi dağlık etap kapışmasından sonra Valverde öne düşer rüzgarı gögüslemeye başlar :)

@Özgür R

quintana yorulsa bile poker face yapma yeteneğine sahip bi yarışçı. zaten formda ve güçlü olduğu da belli. benim asıl merak ettiğim sky'ın kadrosu olacak. acaba wiggins'i kadro dışı bırakma hatasına yine düşecekler mi? adam formda olduğunu defalarca gösterdi. commonwealth games'de ilk katıldığı team pursuit'te gümüş madalya aldı. bakalım nasıl bir kadro çıkaracak sky.

@Ahmet O

Ben Wiggins sanki büyük turlarda artık yarışmayacak gibi bir şeyler okumuştum.Belki birkaç klasik yarışa katılabilir ve Eddy Merckx'e ait olan saate karşı dünya rekorunu kırmaya çalışacaktı yanılmıyorsam.Ama yanlış olmasın gene kontrol edeyim.

@Özgür R

aynı yazıyı ben de okudum. dave brailsford kendisinin duygusal biri olduğunu zaman zaman böyle şeyler söylediğini fakat onu kadroda istediklerini söylemiş. wiggins olmayınca sanki tuzsuz yemek gibi oluyor yahu :)

@Ahmet O

Gene başladın Wiggins fanlığına Ahmet :)

Şaka bi yana Wiggo bence ayrılmalıydı Sky'dan. Ayrıca Vuelta'ya gelip Froome'a domestiklik yapmasına ben ihtimal vermiyorum. Ama bakalım neler olacak açıklanır 10 güne zaten..

Söylentilere göre sekiz Cannondale sporcusu 2015'ten itibaren Garmin takımına geçeceklermiş. (Moreno Moser, Elia Viviani, Alan Marangoni, Kristijan Koren, Davide Villella, Davide Formolo, Alberto Bettiol ve Matej Mohoric )

Ayrıca Tinkoff-Saxo yarın ve ayın 9'un da bazı transferleri açıklayacaklarını ama bunların içinde Sagan'ın olmayacağını söylemiş.

Sanırım Sagan'ın transferi konusunda Astana ve Alonso'nun takımı (2015 için lisanslarını çıkarabilirse) devreye girmişler..

Lars Boom – NED – 2 years

Luis Leon Sanchez – ESP – 1 year

Diego Rosa – ITA – 2 years

Davide Malacarne – ITA – 1 year

Astana takım sayfasından kopyala yapıştır yaptım. Yukarıdaki isimlerle gelecek sezon için anlaşma imzalanmış.

@Özgür R

Elimde değil ya :) adamın bisiklet üstünde ayrı bi karizması var.

@Ahmet O

Haklısın bende zamana karşıda kapanıyor ya bisiklet üstüne o gidişine hep hayranlıkla bakardım :)

Bu arada Sagan işi ne oldu Tinkoff almıyo mu bu adamı ben anlamadım bugun okudum bişeyler kafam karıştı sen denk geldin mi haber veya yorumlara bu konuyla ilgili..

@Özgür R

Eğer alonso takımı için world tour lisansı alabilirse alonso'nun takımına gidecek. Eğer olmazsa tinkoff saxo'nun başkanı onu takımda görmek için kişisel servetimi kullanmaya hazırım demiş.

Geri