Scudo Sports

Vİteste ses Çikiyor acİİİİİll

Tepki
1
Bisiklet
Bianchi
direksiyonda solda olan vitesi ikinci kademede sürerken sorun yok sanırım 14 oluyor fakat 1 de aşırı 3 te az ses çıkıyo bunun nedeni ne olabilir speed2000 kullanıyorum daha 1 hafta dolmadı birazda sert kullanıyorum arazie çıktım falan nedeni bu olabilirmi

Scudo
doğru vites kombinasyonunu yapıyor musunuz? vitesin tam geçtiğinden emin misiniz? birde kullanırken şöyle bir taktik vereyim, vites tam geçmediğinde pedalı döndürmeyin- aşağı doğru bekletin ve 1-2 metre sonra pedala geçin. oluşan ani ivmelenmeden dolayı geçmediyse geçebiliyor.

Aynakol'u arttırırken vitesi arttıran kulpu parmağınızla sonuna kadar kökleyin.

@Gezgin Berduş

Ve vites gectikten sonra birakin yada yanlis vites attiysaniz zincir capraz gelmis olabilir.

vites geçmeden bırakmayın yazacaktım yanlış yazdım yanlış anladı galiba gezgin berduş

Ön aktarıcı ayarları,zinciri çapraz kullanmak ses yapabilir.Zincir önde hangi dişlide olursa olsun arkada en fazla 3-4 dişli kullan.Modellere ve ayarlara göre değişir...Önde en küçükteyken arkada en büyükten aşağı doğru 3-4 tane modellemesiyle...capish?..Sıkı pedallar Çaylak....

Dogru vites kullanimi uzerine şu çizime:
(link)

ve bu makaleye göz atmani tavsiye ederim:
(link)

Vites kullanimin dogru ise bisikletin yeni oldugu için parçalar çalışıp oturdukça ince ayar istiyor olabilir. Forum ve youtube da vites ayarlama konusunda bilgi ve videolar bulabilirsin. Kendin yapmayacaksan bilen bir arkadasina goster veya servise gotur. Servise gitmisken jant ayarlarinda bozulma var mi baktir ve frenleri de kontrol ettir. Cogu tamirci sadece soyledigin arizayi yapar ve diger onemli noktalari kontrol etmez!
Asiri sert kullanman dislinin daha kisa omurlu olmasina, bazen zincir kirilmasina neden olabilir. Tabi ki tellerde surekli ve asiri zorlandigi icin kisa surelerde ince ayar ihtiyacin dogabilir.
Keyifli pedallar :)

Geri