Scudo Sports

Vitesse D8 vs Mu P8 vs Tern D8

MOzturk

Üye
Tepki
6
Bisiklet
Dahon
Merhabalar arkadaşlar,

Üyeliğim yeni olsa da uzun yıllardır forumu takip ediyorum. : )
Geçtiğimiz haftalarda mtb bisikletimi sattım, katlanabilir bisiklet almaya karar verdim.
İşe gidip gelmelik 500 - 600 liralık bir şey ile başlayan serüven vitesse mi alsam mu p8 mi alsam seviyesine kadar çıktı : )

İşe gidip gelmek için değişen pek bir şey yok ama ayda yılda bir uzun yola çıkasım gelirse, ormanlık / toprak bir alanda sürmek istersem vitesse d8 ile yapabilir miyim acaba?
mu p8 ile aralarındaki fark 300 lira eder mi?

500 lira diye çıktığım yolda 1.800 liralık mu p8 beni çok fazla zorlar ama gerçekten hakkını verecek bir fark varsa aralarında zorlayabilirim kendimi.
Bir de bugün sahibinden'e Tern D8 ilanı düştü, çok temiz gözüküyor. Fiyat olarak da en uygun o. Ya da o TERN'ü mü almalıyım?

Scudo
bence hepsini de ormanlık ve toprak bir alanda sürmen zor olur. çünkü amörtisör yok taşlık ve çukurlarda sıkıntı yaratabilir. ayrıca tekerlekleri de ince ve dişli değil.
bence tern d8 ile vitesse d8 arasında fazla bir fark yok. ben aynakolu d8 den daha gelişmiş olduğu için ve daha kaliteli lastiklerinden dolayı mup8 aldım. satıcı bana rampa çıkışında ve süratte daha iyi olduğunu söylemişti. sürat yapmıyorum ama rampa çıkışından oldukça memnunum. aşırı dik olmayan rampayı ayağa kalkmadan 1. viteste rahatça çıkıyorum. istanbuldan örnek vermem gerekirse üsküdar iskeleden kısıklıya kadar çıktım. p8 in diğerlerinden bir eksisi ise bagajının olmaması. ben sonradan alüminyum normal bisiklet bagajı taktırdım. tekerlek ile arası orjinaline göre biraz daha yüksek oldu bu da tam benim istediğim şeydi..

Teşekkürler İbrahim.
Mup8'e çok yaklaşmıştım ki bike and outdoor'a vitesse 8 prime diye bir şey geldi, 1.250 TL falan fiyatı.
Mup8 ile arasındaki fark 600 TL'ye falan çıktı birden. Dükkana almaya gittiğimde karar vericem artık. Teşekkürler çok.

@MOzturk

Hocam mağazaya gittiğinde prime denen model hakkında bilgileri paylaşırsan seviniriz hatta fotosunu çekip ekleyebilirsen iyi olur.

Ben de merakla bekliyorum :)
Kendim için de bakıyorum 1 haftadır ama kararsız kaldım çok. Heralde 26inch olanlardan birini alacağım.
3 model var zaten bulabildiğim...
1. Pininfarina
2. Jack
3. Espresso

Boyum 190, kilom 100 olunca 20inch olanlara cesaret edemedim. Amacım da evde yer olmadığı için katlanan almak (kendi Crossway 20V'mi sattım. Çok büyüktü ve yer kaplıyordu)
Bakalım...

Bence bu Vitesse D8 Prime bildiğimiz D8'in bagajsız hali. Aslı bisikletteki yetkili telefonda distribütörün isteğine göre Dahon bisiklet üzerine kit takıp öyle yolluyor demişti. Her ülkedeki distribitör farklı istekte bulunabiliyor diye eklemişti.

@hardal

Evet hocam oyleymiş, tek farkı bagaj + pompa olmayışı.

dün akşam aldım yeni d8'i.
pompa ve bagaj tek fark. fiyattaki düşüş daha iyi pompa ve bagajdan. 1.250 TL'ye geldi bebek.

mağazadaki arkadaşın dediğine göre bir öncekiler de 2014 model bu da. Bunlarda bagaj ve pompa üretiminde / alımında bi sıkıntı çıktığı için fiyatı düşürüp bu haliyle piyasaya sürmüşler sezonu kaçırmamak için. bike and outdoor'un yalancısıyım.

@MOzturk

Hayırlı olsun,

Model olayı ile ilgili bayilerin dediğine bakmayın 2014 model budur.

(link)

bagajı sonradan taktırmak isteseniz €49 fiyatı varmış. Pompalı sele eminim daha pahalıdır. Parça parça alınca bir Honda scooter parasına çıkıyor bisiklet.

vitesse d8 almak için elim bir gidiyor bir geliyor hayırlısı, tek sorun mağazaya girmek girersem alır çıkarım o yüzden gitmiyorum :)

Ben de vitesse d8'e bakıyorum, arka bagaj için şöyle bir alternatif buldum,
(link)

Arkadaşlar konuyu hortlatmış olacağım ama benim de kafam karışık bu konuda. Katlanır bir bisiklet almak istiyorum yeniden, işe gidip gelirken kullanmak amacıyla. Şehiriçi gittiğim her yere onunla giderim diye düşünüyorum. MU P8 ve Vitesse D8 arasında kaldım. Arada 500 TL'ye yakın fark var, dolar ve euro'nun da yükselmesiyle birlikte fiyatlarda uçmuş durumda. P8'in görüntüsü rengi çok hoşuma gitti, ayrıca gidon yükseklik ayarlanabilir. Arada ki farka değer mi? D8'de çok kişinin kullandığı ve memnun olduğu bir ürün sanırım.

Geri