Scudo Sports

Vites telini neyle kesebilirim ?

Tepki
3
arkadaşlar yan keskiyle denedim fakat açıldı şuan telin ucu dağılmış durumda onu neyle kesebilirim acaba shimanonun özel makasları olduğunu biliyorum fakat elimde yok onlardan başka ne ile halledebilirim

Scudo
büyük bir yankeski ile rahatlıkla kesebiliyorum ben.sizik yankeskiniz körelmiş olabilir.o yüzen kesmez.

Dikkatlice tekrar kesip ucuna lehim yapabilirsiniz, böylece dagılmaz.. bisikletcilerde ufak bslık tarzı seyler oluyor kabloyu kestikten sonra gecirip pense vb. ile sıkıyorlar onlardan da rica edebilirsiniz tabi

Evet evet elimde o tüplerden var telin ucune geçirmek için ama ne hikmetse ben halledemedim kesmeyi artık bir bisikletçide halledicem gibi gözüküyor

@Muratcan Boy

Kerpetenle kesebilirsin kestikten sonra ucu dağılırsa pensenin ucunu kullanarak teli döndürerek düzeltebilirsin.Özel makas yok ise!

özel makas var izeltaşın kınipex diye bır kesıcı aletı var cok uzun omurlu ve her turlu metal malzemeyı kesiyor onu öneririm

Yan keskiyle kesmeden önce leğimlemeyi deneyebilirsiniz. En iyisi bisiklet için özel dizayn edilmiş kablo kesiciler, Shimanonun ki pahalı ama ben Bikehand marka almıştım yine de biraz pahalı ama mükemmel düzgün kesiyor, senelerdir memnuniyetle kullanıyorum.

Kerpetenle kesiyorum ben.. Bir seferde sert bir kuvvet.. Tek hamle..

Yankeskiyle keserken yan keskinin bir kolunu yere koyun araya teli koyduktan sonra sertçe yüklenin üzerine tek hamlede keserseniz özel el aletleriyle kesilen kadar düzgün kesersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Eray ADALI
Yankeskisine acıyanlar pensenin kesme yeri arasına koyup aynı işlemi diğer sapından çekiçle vurup kesebilir. İnat eden bir iki tel olur ters yöde çevire çevire onlar da kopar.Telin ucu biraz dağınık çıkar..

Canavarla da iyi sonuç alınıyor ,vites kablolarımın değişiminde bu yöntemi kullandım;kesilecek bölge bantlanırsa daha temiz çıkar.

En iyi pensenin kesici tarafı ile kesilir eğer iyi marka bir pense alırsan bir defada ucunu dağıtmadan çok kolay kesersin.

@GiciK eRay ADALI

Bu teller lehim tutmayabilir.

herkes yankeski pense vb. demişte işin asıl noktası bence kuuvet kolunu uzatmada yani teli yan keskinin en dip noktasına kadar sokun daha iyi bir sonuç alacağınızdan eminim.

@Muratcan Boy

Kaliteli bir pense ile rahatlıkla kesebilirsiniz. Ucunun dağılmasına gelince, az miktarda Japon yapıştırıcı ile dağılmayı önleyebilirsiniz.

herkesin farklı farklı önerileri olmuş. ama ortak noktan olarak keskiyi kullanmanız. bugün bende biraz vites fren telleri ile uğraştım ama pense eski olduğu için kesemedim ve yarıda bıraktım.
tel kesmenin en iyi yolu galiba özel tasarlanmış tel kesme aletleri fakat o da biraz fiyatı dolayısıyla el yakıyor.
sonuç olarak teller bana ben tellere bakara kara kara düşünüyorum ne yapacağım diye.

Arkadaşlar bende aynı durumla çok karşı karşıya kalıyordum.Bende aynen sizin gibi çok zorlanıyordum.Taki bir kerpeten alana kadar.Uzun saplı bir kerpetenin en sonundan tutarak sert bir hamle ile keserseniz mükemmel bir şekilde kesim yapabilirsiniz.Kerpetenin biraz da olsa iyi olmasına dikkat ederseniz daha iyi sonuçlar alabilirsiniz...
http://pic1.resimupload.com/r2/thumb_681973126.jpg
Bunun gibi...

@eros3

ya alt üstü tel kesiceksin ne canavarı :D oldu daire testere ile keselim...:D

@Muratcan Boy

yankeskinin ucuyla değilde arka kısmıyla kesersen dağılmaz yanlız tek hamlede olcak

Cdden bu forumu anlıyamadım..:D Ya ne akdar yararlı konular var böyle basit ve anlamsız konulara daha çok reabet var..
Garip.Cidden çok garip..

İzeltaş yan keskiyi al kes..Bu kadar basit..Bir teli kesemiyorsan sen ne bisiklete bin nede başka bir şey yap..

Çok açıklayı ve ciddiye alınması gerken br konu nasıl kesebiliirim.

Geri