Scudo Sports

vites kullanımı

zeynep eki

Üye
Tepki
10
yenı bır bısıklet alarak yollara cıkacagım ınsallah.ancak bılgı olarak cok eksık durumdayım.bu sıtedekı yazıları okuyarak bır seyler ogrenıyorum.yazanlara yurekten tesekkur ederım.bısıklete sahılde bınecegım.vıtes kullanımı nasıl neye gore olacak.bısıkletım trek 3700..8 vıtes dıye bılıyorum.henuz gelmedı.bu hafta tanısıcaz kendısıyle..yardım edersenız sevınırım..

Scudo
@zeynep eki

Selamlar..

Heyacınınız çok güzel.. Bunu takdirle karşılıyorum:rolleyes:

Siz bisikleti alın, bir hafta sonu bir tura katılın mutlaka size yardımcı olunacaktır inancındayım..:)

Buradan biraz zor olur..:(

(link)

Bu yazıyı okuyun..4.cü başlık ve sonrası önemlidir.(7 numaralı başlık" DOĞRU VİTES KULLANIMINI ÖĞRENİN").
Not:Bu ve benzeri başka bilgiler bisikletinizin dilinden anlamanıza yardımcı olurlar.

(link)

Video kafanızdaki soru işaretlerine yardımcı olacaktır , zincirin sürekli düz bir doğrultuda olması lazım, bahsettiğinize göre bisikletiniz 24 vites buna göre ; ön vitesiniz 1'de ise arka vitesinizi ;1-2-3'de ön vitesinizi 2'ye aldığınızda ise arka vitesinizi 4-5-6'da yine aynı şekilde ön vitesinizi 3'e aldığınızda ise arka vitesinizi 7-8'de kullanabilirsiniz.Yol koşullarına göre bir iki dişli toleransınız var tabi.

Vites sistemini öğrenmek için pc başında makale okuyup,video izlemeye gerek yok.Bisiklet sürerken tüm vitesleri sırasıyla kullanın.Zaten hangi vitesi nerede kullanmanız gerektiğini kısa bir zaman içinde öğreneceksiniz.

-Düz yolda seri bir şekilde pedal çevirip,nefes nefese kalmayacak şekilde kullanabileceğiniz vitesi bulun.(Bu vites internetten bulunmaz,sürerek öğrenilir)

-Düzenli olarak sürdükçe bu vitesi zaten artırma ihtiyacı duyacaksınız yani kondisyonunuz gelişecek.

-Yokuş çıkmak için düz yolda kullandığınız vitesi düşüreceksiniz.(Ne kadar düşüreceğiniz yokuşun eğimiyle doğru orantılıdır.)

• Beğen
Tepkiler: erphan ve 42FY
@FREEKARTAL

Yukarıdaki yorumlarda bisikleti sürerek öğrenemezsiniz internetten makale okumalısınız video seyretmelisiniz yazmıyor , soru sorulmuş insanlar bilgilerini paylaşıyor.Bu videoları adamlar bir bildikler var ki yayınlamış biraz daha saygılı olmakta fayda var insanların emeklerine !

@Mehmet Boran

Ortada bir saygısızlık yok,sadece sürerek daha kısa sürede öğrenmek varken pc başında makale okuyarak öğrenmeye gerek yok dedim.Bu benim görüşüm.

Makalelerden öğrenmeye çalışan arkadaşlara bir şey diyemem tabiki,onların tercihi.

• Beğen
Tepkiler: sadana
Vites basit bir sistemdir. Zaten birkaç gün içerisinde adapte olursunuz vites sistemine. [Bisikletiniz 8x3=24 vitestir. Ön dişli-aynakol ne kadar büyürse o kadar çevirme katsayısı artar. Arka dişli-ruble veya kaset ise tam tersidir. Dişli küçüldükçe çevirme katsayısı artar.]
Bol pedallı günler :)

@Tolga Ayla

burda okadar çok yardıma ihtiyacı olan varki akıl veren çok ama yol gösteren yok.şunu şöyle yap demektense ;nasıl olması gerektiğinde ışık olmak daha iyi değil mi burda çok eksik bu

• Beğen
Tepkiler: sadana
@dilek karadeniz

Dilek hanım. Söylenenlerle sizin eleştirdiğiniz, kızdığınız konular zaten aynı. Burada öneri var yani,"şunu şöyle yap”diye. Bunu söylemek zaten ışık olmaktır. Ben, Adana’dan veya İstanbul’a veya en ücra köşesinden çıkıp da kimsenin öğreteceğini sanmıyorum. Kişisel düşüncem. Zaman ayırıp da yardımcı olan arkadaşlara içten teşekkürler. Kazasız sürüşler. :in:

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Boran
Geri