Scudo Sports

Vites kolu ile aktarıcı uyumu

nbacıshaquılle

Daimi Üye
Tepki
161
İsim
Emre
Bisiklet
Sedona
Merhaba arkadaşlar arka sram x5 aktarıcım sorun çıkarıyor değiştireceğim ancak en ucuz sram x3 50tl civarında ve şu anda maalesef veremem onun yerine ucuz yollu bir tourney alayım diyorum idarelik ama sram kolların 1:1 oranı shimano aktarıcı 2:1 bu sorun çıkarır mı bir de sram x5 uzun bacak tourneylerde yok galiba uzun bacak bu sorun olur mu ?

Scudo
Çekme oranları farklı kol ve aktarıcılar çalışmaz. Ya temiz ve uygun ikinci el bakın veya mevcut aktarıcınızı temizleyin/yağlayın bir müddet idare edin.
Uzun bacak - kısa bacak kıyaslamasından çok aktarıcıların kapasite değerlerini referans alın. Kasetinizdeki diş sayısına uygun kapasitede aktarıcı seçin.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Teşekkür ederim yeterli bilgiyi almamı sağladı keşke sram de alt seri ürün çıkarsa da kullansak artık para biriktirip seneye kadar idare etmem gerek iyi günler.

Merhaba, bisikletim 3*7 vites. Ve koldan çevirmeli vites kollarım var. Ancak bunları yenilemek istiyorum. Bugün bisikletçiye sorduğumda bu işlem için arka aktarıcının da değiştirilmesi gerekebileceğinden bahsetti. Bisikletim kaliteli bir marka değil. Aşağıdaki vites kolu ve aktarıcıyı alsam bisikletimde kullanabilir miyim? Hem bisikletle hem de bu ürünler birbirleri ile uyumlu mudur? Ya da nelere dikkat etmeliyim?

(link)

(link)

yada

(link)

Yardımlarınız için teşekkürler.

@hltkvnc gösterdiğin iki ürün birbirleriyle uyumlu ister acera aktarıcı al ister altus,linkini attığın vites kolu ikisinide çalıştırır.

@hltkvnc
Aynı yollardan geçmiş biri olarak söylüyorum, ölü yatırım. Sıfır alırsanız çok gereksiz masraf yapmış olursunuz. Sorunuzun cevabı ise evet. Üçü de birbirine uyar.

Bu arada iki aktarıcıdan da kullandım, acera çok farketti. Tavsiyem rd m 360 acera olur

@hltkvnc
O vites kollarını bende kullanıyorum,gayet güzel ve kullanışlı bence. Koldan çevirmeli vitesltere hiç bulaşma.
Eğer kadronda,kadro kulağı
big_07cf4b1061f34d58beab0b3df88a02a8.jpg

varsa bu aktarıcı güzel duruyor.

Geri