Scudo Sports

Vasat bir bisiklet alıp sonradan geliştirmek doğru mudur, yolu nedir?

Tepki
0
Merhabalar. Öncelikle bisikletçiler için harika bir girişim olmuş bu forum; sahiplerine tebriklerimi ileteyim.

Benim sorum biraz acayip: Pek fazla bütçem yok ve 150 küsur liraya vasat bir bisiklet alabiliyorum ancak (26 inç lastikli). Zaten çoğunlukla şehir içinde (gaza gelirsem şehirlerarası yollarda) kullanacağım için öyle ahım şahım bir şeye ihtiyacım yok gibi. O yüzden vasat, hatta siz bisiklet uzmanlarının "kötü" diyebileceği duyulmamış markalı bisikletlerden alacağım kısmetse :)

Ama şöyle bir seçeneğim olduğunu düşünüyorum: Her ay yeni bir parça alıp bisikleti geliştirmeyi becerebilirim sanırım. Yani birkaç ay kullanırım, sonra -atıyorum- seleyi değiştiririm, ardından fren takımı, sonra vites takımı, arada kadro, lastikler vesaire... Bu şekilde iyi bir bisiklete dolaylı yoldan ulaşabilirim sanırım.

Sorularım da şunlar:

1. Böyle bir yol izlemem doğru olur mu? (Bütçemin 200 lirayı aşmayacağını unutmayın lütfen.)
2. Eğer doğruysa, değişime hangi parçadan başlamam ve sonra sırasıyla hangi parçaları değiştirmem akıllıca olur?

Scudo
Eğer vasat diye tabir edebileceğimiz bir bisiklet alıp onu güzelleştirmeye çalışırsan bu seni biraz fazla yorar gibime geliyor.200 lira bütçem var demişsin ama bu bisikleti iyileştirmek için bayağı bir değişiklik yapman gerekecek ki bence alacağın o bisiklete fazlada bi değişiklik yapamazsın zaten.Bence biraz daha sabret bekle ve o parçaları değiştirmeye harcıyacağın parayı biriktir daha iyi bir bisiklet al.

hayır bu şekilde maalesef olamaz. amortisörü değiştirmek istesen 200 TL lik bisikletin kadrosu alın borusu oversize olmayacağından değiştiremezsin, vites değiştirmek istesen 8'li sisteme geçicem desen tüm sistemi değişmen gerekir kaldı ki 9'lu yapacağim ileride dersen iyice problem. sedona sd-711 bisiklet bile (sanirim 600 TL civari olmalı fiyatı şu anda) yok arka göbeğidir aynakoludur derken tüm çekiş sistemi değişmeden ilerletilemiyor.

benim önerim ikinci elden bakinarak ihtiyaçlarin doğrultusunda bir bisiklet edinmen olacaktir, sırf şehiriçi kullanacaksan sabit maşalı, ince lastiklere sahip nispeten kaliteli lastik ve tekerleri olan 7'li sistem shimano çekiş sistemli bir aleti sanirim bu paralara alabilirsin. hiç de üzmez.

Bence şimdilik işini görecek kadar iyi ama ucuz bir bisiklet al. Arkadaşların dediği gibi amortisörü olmasın, hafif olur. En azından sadece önde amortisör olsun. Kadrosu da yaylı olanlardan kesinlikle alma.

Ama onu geliştirmek yerine ileride komple bir bisiklet edinmeye çalış. Göreceksin ki geliştirme sürecinde alman gereken setlerin bazıları senin şimdi ayırdığın paradan daha pahalı olacak çünkü. Üstelik bu işten anlamadığın için yeni aldığın bazı parçaların sonradan almak isteyeceğin diğer parçaları desteklemediğini öğrenince boşa masraf yapmış olacaksın.

En azından iyi bir bisiklet edinecek paran olana kadar bineceğin bir bisikletin olur. Hem de acemiliğini atarsın.

Boyle sevecen ve samimi yaklasımlarınız cok guzel.Bu aynı zamanda bizlerin her durumda sorunlarını anlatablecekleri dost sitesi. Tesekkur ederim bu candan davranıslarınıza..Ne guzel durumunu izah etmis arkadasımız.Zaman icerisinde ekonomik durumları cok iyi insanlarımız bu durumdaki arkadaslarımıza hediye yada yardım yolu ile cok faydalıda olurlar.Ona bisiklet edinme konusunda en iyi cozumu de bulursar. Selam herkese..

Ben dediğine benzer şeyler yaptım bende vasat bir bisiklet alıp geliştirmeye çalışıyorum. benim bu bisikleti seçmem daha üst versiyonlarına yönelmemem bilmediğim bir dünyaya adım attığım içinde yani bu sporu sevicekmiyim yoksa bisikleti senede bir veya iki defa binip balkonda çürümeyemi terkedecektim kestiremedim o yüzden corratec x-vert motion aldım ancak bu hobi gittikçe sarmaya başladı ve bende başladım bisikleti geliştirmeye şu ana kadar aldığım parçalar şöyle
Shimano teker seti
Shimano deore XT Aynakol
Shimano deore XT Ruble
Shimano deore XT Zincir
Shimano deore XT Arka vites attırıcı
Shimano Deore XT Vites kolları
Şimdi almak istediğim yakın zamanda Deore XT ön vites attırıcı ile Ritchey WCS carbon gidon .

Tahmin ediyorumki 1 sene sonra corratec x-vert den birşey kalmayacak onu tekrar toplayıp kızarkadaşıma hediye edicem:rolleyes:

Geri