Scudo Sports

V frende jant aşınması

İsa Mutlu

Aktif Üye
Tepki
53
Selam arkadaşlar. Acaba V frenler jantları ne oranda aşındırıyor ve bu aşınma ortalama kaç km sonra tam olarak etkisini gösterir. :) Bi şey daha sorayım fren kolunun frenlemeye etkisi varmıdır acaba. Yoksa freni yapanın gücüne mi bağlıdır frenleme...

Scudo
Fren kolunun büyük etkisi olabiliyor eğer telin dikeyde merkezini kaydırabiliyorsa, mesela Avid Speed Dial kolu herkese tavsiye ederim benim BB5'ler onları aldıktan sonra çok sağlam tutmaya başladı.

Frende parmak gücü de önemlidir ama işiniz güce kalıyorsa orada bir sorun var demektir (parmaklar çok zayıfsa bilemem) Fren yaparken daha çok önemli olan kontroldür, max iki parmakla fren yapılır, hatta sert inişlerde sadece işaret parmağını kullanmanın yararını gördüğüm olmuştur sıkça..

Benim bildiğim balata jantı değil jant balatayı aşındırır. Seni bu soruyu sormaya iten nedir anlamadım kimsenin jantı eriyip gitmemiş şu ana kadar kafana takma :)

jant aşınmasına Halil Öztürk değinmiş frenler hakkındaki yazısında. okuduktan sonra kafama takıldı. tabiki V frenlerde...

v frende jant aşınması çok büyük oranda kullandığın pabuçla ilgilidir örneğin shimano pabuç kullanıyorsan özelliklede xtr jantlarını mahveder haberin olsun.

ben lx kullanıyorum bir iki kere yağmurdada kullandım elle hissedilir oranda aşınma var(önceden jant tırtıklıydı şimdi dümdüz gibi bişey) neyseki iyi tutuyor hala ki daha bu jantlarla 1000km bile yapmadım, yeri gelmişken bende soriyim bu normal aşınma midir? ve lx pabuçlar(ve shimano pabuçları) yerine baradine vb. pabuçları önerir misiniz? jantın aşınması bakımından

Shimano papuçların tüm serileri özellikle xt ve xtr jantı gerçekten mahvediyor;özellikle uzun frenlemelerde öyle bir metal metale sürtme sesi çıkıyor ki akıl almaz. Benim şu anda önde baradine(kırmızı-siyah) arkada ise shimanolar var ön jant neredeyse pürüzsüz arka ise fena halde pütürlü. Ben tutuş ve jantı aşındırmaması bakımından kesinlikle baradine papuçları tavsiye ediyorum.

@LorD Of DrinkS

Sana jant aşınması sorununu çozmen için kool-stop Dual compound öneririm jantları çizmediği gibi 3-4 sene kullanabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: bts.elektronik
Bu sözünü ettiğiniz pabuçları nereden temin edebiliriz? Benim de lx pabuçlar jantımı fena halde çiziyor.

@NightHawk

Silyan'dan bulabilirsin biz Bursa'da bu pabuçları kullanıyoruz siteden tanıdıkların da var(bts elektronic,samsung,silyan dan da pabucun performansıyla ilgili bilgi alabilirsin.Bende şu an test için frenimin bir tarafında baradine bir tarafında kool-stop kullanıyorum aradaki farkı gösterecem.

• Beğen
Tepkiler: SILyAN
shımano papuc varken benim jantlarda asınıyordu simdi alhonga marka bi papuc var hiç asınmıyor ve süper tutuyor

konuyu hortlatacağım ama jant aşınması jantın belli bölgelerinde mi oluyor yoksa her tarafta eşit mi oluyor?

konuyu hortlatacağım ama jant aşınması jantın belli bölgelerinde mi oluyor yoksa her tarafta eşit mi oluyor?
Fren yaptığınızda denk gelen yer aşınır. Freni belirli bir noktada sıkmışsanız bölge yoksa eşit aşınır.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: celilyafes
Kaliteli baradine 3 renkli pabuç kullanın. Aşınmaya elveda deyin.

fren papuçlari jantın yüzeyini en fazla boya olarak aşındırır herhalde metal yüzeyde aşınma yapıyor mu?

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
fren papuçlari jantın yüzeyini en fazla boya olarak aşındırır herhalde metal yüzeyde aşınma yapıyor mu?
Jantların fren yüzeyleri tıpkı disk fren rotorları gibi zamanla, sürtünme etkisi ile aşınır ve incelir. Yani her v fren jantın bir ömrü var bu açıdan.

Geri