Scudo Sports

v fren montajı hakkında

cosworth

Üye
Tepki
89
bugün bisikletimin v fren kollarını lastik takarken gevsettim ama tekrar yerine taktığımda tekinin esneme kabiliyeti kayboldu. sonra iki koluda cıkardım ama şimdi ikisinde tekrar takınca dışarı yaylanmıyolar acaba bişeylerimi kırdım yanlışlıkla yoksa takamıyomuyum yardımlarınızı bekliyorm arkadaşlar

şimdi nasıl monte etmeliyim sonuç olarak tamamen sökük vaziyette

Scudo
pek ihtimal vermesem de şöyle bir durum olabilir:

fren ayaklarının kadrodaki yerlerine bakarsan, ortadaki pimin etrafında çember halinde dizili delikler göreceksin... ayağın içindeki yayın ucu da kıvrılıp bu deliklerden birine girecek şekilde dışa uzatılmıştır. montajı buna göre yapmalısın...

diğer bir ihtimal ise, fren ayakları açık tip yani yayın üzerini örtmeyip açıkta bırakan bir tasarıma sahipse, yine yayın fren ayağı boyunca uzandığı yuvada tutturulduğu bir yerden çıkarmış olabilirsin. ayaklar tamamen kapalıysa, hiç yay falan aramana gerek yok tabi ;)

açıkçası ben de bunları sadece teorik olarak biliyorum, hayatımda hiç fren söküp takmadım. daha bilgili arkadaşlar tarafından daha net bilgi verilecektir...

janny arkadasımızın dedıgı gbi pivottan cıkarttıysan geri tak.. pivotun kenarlarında 3 adet delık vardır ortadakınde kullanabılırsınn mesela.. taktıktan sora gene az yaylanıyorsa yanlardakı cıvatalardan ayarlaya bılırsın ..

• Beğen
Tepkiler: cosworth
Evet yayın girdikleri delikler yanlış olmuştur büyük ihtimalle...

• Beğen
saolun arkadaşlar şimdi baktımda sorun sanırım resimde işaretli kısmın kırılmasından dolayı olmus. şimdiki sorun tamiri varmı yoksa yeni bi kolmu almam gerekecek

(link)

şimdi de tamamen kırıldı o yay kısmı sanırım yeni takım almam gerekecek

yapma sansım yok heralde

valla v-fren ayakları artık o kadar yayıldı ki shimano falan olmayıp da gayet ucuz olmasına rağmen sorunsuz çalışan bir v-fren alıp eskisindeki pabuçları da ona taktırarak bir süre idareten kullanabilirsin... ha paran varsa zaten hiç dert edilecek şey değil, hatta almışken sağlam olan tarafı da söktürüp tam bir takım son model fren seti alıverirsin işte :) çıkan sağlam tarafı da alıcı bulabilirsen satarsın ;)

• Beğen
2.el bölümünde pivotsuz xtr v fren bacakları görmüştüm yayını alıp tak veya öylece takarsın olur...

Geri