Scudo Sports

V-fren bacağı her zaman sabit janta sürtüyor.

Tepki
29
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Merida
01:00 SAATİ İTİBARİYLE DÜZENLİYORUM: SORUN VİTES TELİNİN AŞIRI GERGİN OLMASINDAN KAYNAKLANIYORMUŞ. GERGİNLİĞİ TEKRAR AYARLAYIP PABUÇLARIN JANTA YAKINLIĞINI AYARLADIKTAN SONRA VİTES KOLUNUN VİDASI İLE İNCE AYAR YAPTIM. ŞUAN SORUN KALMADI. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Fren bacağı janta yapışık vaziyette kalıyor. Elimle düzeltiyorum ilk freni sıkmamla birlikte tekrar sabitleniyor.

Fren bacakların janta olan mesafesini ayarlamaya yarayan vidalar ile oynadım ancak değişen birşey olmadı. Acaba yay ile ilgili bir sorun olabilir mi?

Scudo
oynayan bacağın vidasını gevşetin eski bisikletimde öyle yapmıştım

Jant tam merkezde duruyorsa fren ayağı yay gerginliğinde sıkıntı var demektir.
Eğer jant mil somunlarının sağlı sollu eşit miktarda olmamasından dolayı tam merkezlenemiyorsa fren bacağı yayını ayarlamakta kurtarmayabilir.
Geçici çözüm olarak sürten fren pabucunun iç kısmındaki konik pul ve diğer pulu eksilterek janttan uzaklaşmasını sağlayabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: VolkanAlcin
İlgili bacak elle hareket ettirilip geri konumuna gelmiyorsa ya yayı gövdeye bağlandığı yerdeki yatağa sabitlenmemiştir yada pulu eksik vidalandıysa vida sıkı iken sürtüp rahat hareket etmesine engel oluyordur. Her durumda önce gevşetip o kurtarmaz ise söküp bakın korkulacak bir parça değil. kadrodaki kol yatağında yayı farklı sertlik derecelerinde gerebilmek için birden fazla yay tutucu yuva vardır o yuvalardan fren kolunun sertliğini kontrol ederek diğeri ile tercihen yakın sertlikte olacak şekilde birine takın. Ekstradan bir de yayın gerginliğini hassas ayarlamak için kolun üzerinde vida vardır onu da diğeri ile kıyaslayıp finalde eşit hareket edecek şekilde pozisyonlayın.

• Beğen
Arkadaşları desiği gibi yay ayarlarından oluyor hocam. Bir de fren kollarını yerinden söküp greslersen çok faydası olur.

• Beğen
Sorun tel gerginliğiymiş sağolun beyler adamsınız :)

bariz fren bacagindaki vida ayarinin kacmasi sorunu. vites telinin gerginligiyle ne alakasi var. troll baslik mi

Geri