Scudo Sports

Uyuyan şoförün yürüyüş yapan adamı ezmesi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Samsun'da şoförünün direksiyon başında uyuduğu kamyon, yol kenarında sabah yürüyüşü yapan 59 yaşındaki Burhan Yazıcı'ya çarptı. Kaza, aracın içindeki güvenlik kamerasına yansıdı.
(link)

Scudo
Yolu bilmiyorum ama ben o yolda yürümezdim. Yok illa yürümen gerekiyorsa o yönden değil karşıya geçer ters yönden yürürdüm. Gelen araçları görür gerekirse tedbir alırdım..
Öldü sanırım Allah rahmet eylesin..

• Beğen
Tepkiler: kerem E ve MAERKEK
Hepimiz maktülün ya da sürücünün yerinde olabiliriz. Allah rahmet eylesin

Ne yazsak boş.:(
Yollar uyuyan şoför kaynıyor. Dur durak bilmeden gece gündüz araç kullanıyorlar.
Kamyon-tır şoförlerine gece sürüşü yasak olmalı. Adamlar gece uyusun bari.
22.00 ile 6.00 arasında kamyon ve tırların kullanımı yasaklanmalı.

Adamlara tako taktırıyorsun, en fazla 9 saat sürebilirsin diyorsun. Kontrol var mı, muamma. Şehirler arası otobüslerde giderken dahi şoförlerin yaptığı kural ihlalleri beni tedirgin ediyor. Direksiyon başında facebook iletisine bakanı, mesaj atanı gördüm. Bu araçlara kamera takılmalı ve elektronik tako takılarak merkezden ikiside takip edilmedi. Buna benzer yollarda her gün yüzlerce olay oluyor... Bir ara iş için sürekli otobüslerde gidip geliyordum. Otobüsleri sıkıştıranlar, hız limitlerini aşanlar, virajlara tehlikeli giren ağır tonajlılar ve daha niceleri...

@murat96
Hocam sürdüğü süreyi takip eden sisteme geçilmeli. Amerikada Tır şöförlüğü yapan Fatih Yıldırım- Türk Trucker adlı kanalı var - Bu sistwme geçildiğinden bahsetti. Günde süreceğin limiti veriyor. Limit dolduktan sonra yola devam edersen bunu yetkililere bildiriyor. Cezası büyük tabi . Limit dolunca yatmak zorundasın tırcı tabiriyle . Geceleri daha çok sürmeyi seviyorlar şöförler sebep yollar boş .

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@MAERKEK
Böyle bir sistem güzel olurdu ama bizim ülkede işlemez. Elbet onunda bir yolunu bulup işlerini hallederlerdi. Hack falan. Üçkağıtçı memleketiyiz sonuçta.
Bizde yasak iş yapar. Diyeceksin ki 22.00-6.00 arası yola çıkana 20.000 tl ceza veririm. Bak bakalım kimse yola çıkabiliyor mu? İki akrabam tır şoförlüğü yapıyor. Adamların ne gecesi belli ne gündüzü. Olmaz böyle saçmalık. Bunları çalıştıran şirketlerin de işine geliyor tabi.

@Pabioo
Yok hocam analog sistemi kim denetlesin ? Şu videoda 6. Dakikadan itibaren elektronik sistemi Amerikadaki tırcı abimiz yakınmalarla anlatmaya başlıyor ve detaylandırıyor.

@MAERKEK

İlaveten zorunlu nabız bandı da takacaksın şoförlere, yol & hava durumu, seyahat süresiyle beraber asıl nerede kaç saat uyumuş, uyku kalitesi nasıl vb. hepsini değerlendirecek yapay bir zeka. Ertesi güne her şey pozitifse bas gaza, değil de yola çıktıysa kes ceza..

@darkbmx
Bu şöför 10 senedir Amerikada son yaşanan olaylar yüzünden kaçma vs girişimi için gitmiş değil. Geçenlerde Istanbula geldi videolarında var .

@MAERKEK bi hafta önce bu klibi izlerken 155'i aramıştım anca tutuklamışlar. adalet geç tecelli ediyor ama çalışıyor.

(link)

Hadi bisiklet taşıt. Tersten gitmesi doğru değil ama yürüme işi kesinlikle tersten olmali. Cok büyük ihtimal tersten yürüyor olsaydi onceden farkedecekti. Çok üzücü. Ama kaza işte. Tedbiri almak lazım.

@uslsy yok yaw otobüs çok hızlı geliyor yürüyen kişi "flash" olmadığı için yarım salisede beli yükseliğinde koruma demirlerin üstünden atlayıp kaçamaz bence.

Geri