Salih Dinçer
Forum Bağımlısı
- Kayıt
- 30 Haziran 2011
- Mesaj
- 1.002
- Tepki
- 687
- Şehir
- İstanbul
- Bisiklet
- Sedona
Merhaba, sade makarna ve alıştığımız soslardan bıktınız mı? Size pişirme tekniği açısından pratik bir önerim var. Tadı da hiç fena değil ve ek tuza bile gerek yok. Çünkü soya sosu kullanıyoruz. Eğer tuzu fazla gelirse yoğurt ile birlikte de iyi gidiyor. O kadar lezzetli ve besleyici ki 3 tabak (3000 kalori) yedim desem ne kadar sevmiş olduğumu ifade edebilir miyim! Ama uydurma olduğunu belirtmeliyim çünkü bu bildik bir makarna pişirme şekli değil.
MALZEMELER:
1 çorba kaşığı Çin Soya Sosu
1 bardak ılık su
1 çorba kaşığı Türk Tereyağı
1 paket makarna
1 litre sıcak su (soğuk da olabilir)
Önce makarnayı Çinliler'in kullandığı vok denilen teflon tavaya doldurup ortasını harç hazırlayacakmış gibi çukurlaştırın. Sonra soya sosunu bir bardak suyla bir tasta karıştırıp buraya dökün. Yaklaşık 15 dk. boyunca 5 dk.'da bir bu soya sosunu küçük bir kaşık ile makarna üzerine gezdirip dinlendirin. Marine etmek diyorlar galiba. Kaynamaya başlayıncaya kadar yapışmaması için sık sık karıştırarak tereyağının bütün makarna tanelerine karışması sağlanır.
Kaynamış ve suyunu çekmiş makarna artık süzmeye hazır. Ama çok yumuşamaması önemli çünkü suyunu süzerken de buharıyla bir miktar pişecek. Süre olarak soğuk su dökmeme rağmen 15-20 dk. sonra süzmeye hazır olduğunu söyleyebilirim ve süzülmüş makarna ama biraz dibine soya sosu kaldı.
Ancak makarna bittikçe bunun da makarna tarafından emildiğini ve/veya buharlaştığını gördüm. Tabağa servis edilmiş hali. Aslında bu ikinci porsiyondu. Önce tadını almak için sade yedim ve inanın hiç sosa gerek yoktu. Çünkü soya sosunu çok güzel emmiş ve harika bir tadı vardı. Sarmısaklı yoğurt sosla güzel oluyor hani.
Tarafımdan üçüncü porsiyon da tüketildikten sonra geride kalan makarna. Elbette yıkanması gereken boş bir tabak da beni bekliyordu. Afiyet olsun.
MALZEMELER:
1 çorba kaşığı Çin Soya Sosu
1 bardak ılık su
1 çorba kaşığı Türk Tereyağı
1 paket makarna
1 litre sıcak su (soğuk da olabilir)
Önce makarnayı Çinliler'in kullandığı vok denilen teflon tavaya doldurup ortasını harç hazırlayacakmış gibi çukurlaştırın. Sonra soya sosunu bir bardak suyla bir tasta karıştırıp buraya dökün. Yaklaşık 15 dk. boyunca 5 dk.'da bir bu soya sosunu küçük bir kaşık ile makarna üzerine gezdirip dinlendirin. Marine etmek diyorlar galiba. Kaynamaya başlayıncaya kadar yapışmaması için sık sık karıştırarak tereyağının bütün makarna tanelerine karışması sağlanır.
Kaynamış ve suyunu çekmiş makarna artık süzmeye hazır. Ama çok yumuşamaması önemli çünkü suyunu süzerken de buharıyla bir miktar pişecek. Süre olarak soğuk su dökmeme rağmen 15-20 dk. sonra süzmeye hazır olduğunu söyleyebilirim ve süzülmüş makarna ama biraz dibine soya sosu kaldı.
Ancak makarna bittikçe bunun da makarna tarafından emildiğini ve/veya buharlaştığını gördüm. Tabağa servis edilmiş hali. Aslında bu ikinci porsiyondu. Önce tadını almak için sade yedim ve inanın hiç sosa gerek yoktu. Çünkü soya sosunu çok güzel emmiş ve harika bir tadı vardı. Sarmısaklı yoğurt sosla güzel oluyor hani.
Tarafımdan üçüncü porsiyon da tüketildikten sonra geride kalan makarna. Elbette yıkanması gereken boş bir tabak da beni bekliyordu. Afiyet olsun.


