anadolu üni de 6 senem geçti. ben biraz uzatmıştım okulu

şehir olarak, okul olarak süperdir. eskişehir öğrenci memleketidir. orda geçridiğin zamanları asla unutmazsın. gece hayatıda güzeldir. tabi her şeyin fazlası zarar, cok içine dalarsan çıkamayabilirsin. tek eksiği denizi olmaması. gerçi büyükerşen onuda yapmış diyorlar. daha gidip göremedik
istanbulda iki senem geçti. ben bu kadar güzel ama bir o kadarda stressli bir şehir görmedim. istanbula ilk indiğim gün cep telimi ve cüzdaımı çaldırmıştım

eminönünde falan gezerken sürekli eller arka cebi yokluyordu. tik gibi bişey olmuştu artık. istanbul, insanı çabuk yaşlandırır

şaka bi yana güzel şehir ama kalabalığı ve pahalı olmasını göz ardı etme.
izmire gelince askerliğimi izmirde yaptım. türkiyede kalmaya devam edersem yaşayacağım şehir izmirdir. öğrenciliği nasıldır bilmem ama bi kaç asker arkadaşı vardı izmirde okumuş. öve öve bitiremezdi izmirde öğrenci olmayı. bende aynı şeyi eskişehir için söylerdim. sanırım övdüğümüz şehir değilde, geride bıraktığımız zamanlara duyulan özlemdi

bu şekilde bir duygusallıkta katmış olayım cümleye.
seçtiğin bölümler üniden üniye çok farkedecek bölümler gibi görünmüyor. mühendislik olsa ünilerin adı da ön plana çıkar. iktisat, işletme, maliye kısaca iibf fakültesi içindeki bölümler pek farklı olmuyor. ilerde kuvvetle muhtemel devlete girmeye çalışacaksındır. buda kpss den gecer. a ünide ya da b ünide okumuş olman cok farketmeyecektir. eğer yanlış düşünüyorsam iibf'de okumuş arkadaşlar bu konuyla ilgili doğru bilgilendirmye yaparlar.