Scudo Sports

Uludağ milli park girişi bisiklete ücretli mi oldu?

bilalfidanboy

İstanbul
Tepki
2.299
İsim
Bilal Fidanboy
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Evet arkadaşlar ekteki resim ile beraber konu başlığında yazdığım gibi milli park girişi için bisikletlilerden 5 TL ücret almaya başlamışlar,dogruluk payı varmıdır acaba....

Dosyalar

• Screenshot_2018-04-08-18-11-49.png
    Screenshot_2018-04-08-18-11-49.png
    107,7 KB · Okunma: 174
Scudo
Maalesef kötü bir gelişme. Tepki vermemiz gerek.Yeni yolun parasını bizden de çıkarmasınlar artık..

Mesele 5 lira olması değil diyecem ama önceden olmayan bir uygulama kısmende olsa bisikletseverlere düşmanlık olarak algılanır... teleferikle +50 lira istiyorsun, şehirlerarası otobüslerde yalvar yakar aldırıyoruz.yetmedi şimdi birde oraya extra (sembolik ücret derler şimdi ona)5 lira....aynen stravada tamda segmentin ortasında..(o da ayrı konu)

Cem abim Çarşamba inşallah ordayım yine.

Şimdiye kadar ücret alınmıyordu. Noldu da ücret almaya başladılar çok merak ediyorum. Bence de bir tepki göstermek lazım. Mesela ilgili kuruma toplu halde mail atabiliriz.

Üzüldüğüm durum bisikletin, ne çevreye ne doğaya zararı olmayan çoğu ülkede ulaşım için teşvik etmeye yönelik aksine gelişmesi için ciddi yatırımlar yapılan bir uğraş iken güzel yurdumda ise her türlü soğutmaya yönelik yaptırımlar yapılmaya devam edilen amaçsız ama yolunmalık bir araç olarak görünmesi,

Bisikletliler derneğinin haberi varmı acaba

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Rezalet ötesi uygulama bu durumu protesto ediyorum tüm dünya spor yapılması için çaba harcarken biz nasıl bir psikoloji içindeyiz. Sosyal medyadan kampanya başlatalım önce twitterden hashtag başlattım.

capture-20180408-211623.jpg
Uludağ Milli Parkına bisiklet ile çıkarsanız para ödeyeceksiniz, sakın şaşırmayın. Yakında nefes alıyoruz diye hava parası da isteyecekler
(link) (link)(link) Uludağ Bursa’nın yaşam kaynağıdır. Uludağ Milli Parkı maddi değil toplumsal bir değerdir.

karların erimesiyle birlik de ilk işim oteller bölgesi yapmak olacak ve buradan geçerken de 1 kuruş para vermem

• Beğen
Tepkiler: furkanbr ve Atasoy
Fosil yakıt kullanmayan bir araçtan giriş parası almak nasıl bir zihniyettir.
Yakında bebek arabasi ve tekerlekli sandalyeden de para almaya başlarlar. Fırsatçı hırsızlar.

Uludağa gidecek olanlar, @bilalfidanboy kardeşim sende elbette,lisans ile gidilirse ücret alınmıyormuş.
Gülermisin ağlarmısın?Milli parklara lisans beleşse müzelere de yeşil pasaportla mı gireceğiz:koptum:

lisans çıkartırken ücret ödüyormuyuz acaba uzun zamandır aklımda var bilenler yeşillendirirse sevinirim

Bana öyle geliyorki gitgide bisiklet olayı yayılıyor ve bunun farkına varan gerek esnafı,gerek belediyeler,gerek şehirlerarası otobüs firmaları vs kurumlar bir rant olarak görmeye başladılar ,açıkçası paylaşımı görünce önce gırgırına haber sandım, sonra strava segmenti malum tam turnike girişlerinde olduğundan performans için çıkanların şaka yapmayacak olacağı kanısına vardım.yazıklar olsun..

Neyse ki lisans ücretsiz.Gözlerinden kaçmıştır.Yakında onu da değerli kağıtlar sınıfına sokarlarsa şaşırmayalım.

@cazci abim ne diyecem bilmiyorum,en çok ora bana çekici gelirdi(ki) çoğu bisiklet sever arkadaşta eminim, kimi kendini test etmek için performansına, kimi zevk için hobisine o yolu defalarca kullandı ve hala kullanacak,ama anlamadığım ne zararımız olduki bisiklet içinde bu uygulamaya gidildi,yada bizim için extra ne yaptılar da haberimiz olmadı...desekki bir günde 50 bisiklet çıkıyor eyvallah,desekki çevreyi kirletiyoruz onada eyvallah,yani nereden bakarsan makul bir geçerli açıklaması yok..

• Beğen
Tepkiler: cazci
İki muz parası çok değil ama neden verelim o parayı?O para bize nasıl geri dönecek?
Cevap veriyorum:Köprüler yaptırdım gelip geçmeyeee ,çeşmeler yaptırdım suyun içmeyeeee karaaammm:koptum:..

Geri