Scudo Sports

UKİM'deki yaratıklar ne işe yarar?

ToroMir

Sadece Bisiklet
Tepki
1.913
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Geçen ay bike-discount.com'dan bir alışveriş yaptım. Aynı gün kargoya verildi. 10 gün sonra İstanbul'a girmiş görünüyor ki aslında çok daha önceden girmiş ama işleme alınmamış. Şimdi de UKİM yani gümrüğe gelmiş ancak 12 gündür gümrük durumunda bir değişiklik yok. Telefonlara asla bakılmıyor. Hatta operatör için bekleyin deniyor sonra da söver gibi telefon kapanıyor.

Tam bir rezillik tam bir kepazelik ya da devlet dairesi durumu.

Scudo
27 Kasım'da Bike-Components'ten alışveriş yapmıştım... aynı gün yola çıktı.
Gönderiyi 28 kasımda yurt dışına sevk ettiler.
13 gündür Türkiyeye giriş yapamadı normalde bu süre 1 haftayı aşmazdı.
Bir tuhaflık olduğu kesin.

Ukim
0 (507) 457 88 08

0 (212) 567 65 65

Ptt Genel Müdürlük
0 (212) 526 12 00 Dahili 1250

Bu numaralar ile görüşüp sorgulama yaptırın. Gecikmenin sebebi, yeterli sayıda memurun çalışmıyor olması ve 81 ilin gümrük kontrolünün yaklaşık 1 yıldır İstanbul Başakşehir de yer alan birime devredilmiş olması.

Ben de 1 hafta da gelen paketi yaklaşık 2 haftadır teslim almayı bekliyorum.

aliexpress in 11.11 kampanyasından sonra baya yüklenildi. bir kaç kişi gördüm 6-7 siparişi olan. aşırı yüklenme oldu biraz sanki.

Geçtiğimiz ayın 21'inde Türkiye'ye giriş yapmış ürün hala ptt sisteminde gözükmüyor. Telefonla hiçbir bilgiye ulaşamadım hala bekliyorum.

@tuna karahan
O sırada 3 sipariş vermiştim 2'si çoktan geldi birtanesi hala yolda neredeyse bir ay oldu.... :)

Bir problem oldugu kesin bende aliexpress ten siparis verdim urun adresime gelmedi hic alakam olmayan ptt subesine gitmis ben istanbul da yasiyorum paket izmir karsiyaka ya gitmis ve isin komik tarafi burada paketim alakam olmayan bir vatandasin birine teslim edilmis. Simdi paket ortada yok vatandas kayip ptt yetkilileri bu isi cozecekler gibi gorunmuyorlar.. Bastiriyorum bakalim nereye falso verecekler...

Millet donunu bile yurt dışından sipariş eder çok normal. Şöyle açıklayayım: Japon üretimi bir fren balatası bike-discount ta 6,5 Euro ancak aynı ürün Delta bisiklette 19 Euro. E bu ürünü bu sitenin de kar ile sattığını düşünürseniz Türkiye fiyatının ilginçliği daha bir iç gıcıklayıcı oluyor.

Aynı durum bende de mevcut. Hatta 11.11 kampanyasından önce Aliexpress den siparişini verdiğim ürün 1 ayı geçkin süredir 'yurtdışına sevk edildi' şeklinde sevk durumunda görünüyor. Yurtdışından her ay birşeyler getiren biri olarak bu dönem hiç de normal değil diyebilirim.

4000 gümrük müşavirinin işten çıkacak olması ile alakalı değildir ama yine de insan 'acaba' diye düşünmeden yapamıyor... :agla:

Yılbaşı-bayram gibi yoğun dönemlerde yoğunluk ve aksaklık olması doğaldır. Gümrükten bahsediyoruz. Uluslararası Kargo İşleme Merkezi.
Yerleri İkitelli'de. AYKOSAN'ın içinde. Metro da geçiyor. İkitelli Sanayi durağında inilecek.

11.11 den dolayı arkadaşlar, şahsen ben 7 parti sipariş verdim Çin'den hala bir gelişme yok hiç birisinde... Ayrıca yılbaşı öncesi ve sonrası alışveriş patlaması yaşanması normal bir durum.

Yakında yurtdışı sipariş işinde bir numara yaparlar demedi demeyin çünkü yerel esnafın çok canı yanmaya başladı bu işten.

Uzun süre telefonda Ukim e ulaşmaya çalışıp, dakikalarca bekletilip bir de üstüne küfreder gibi telefon yüzüme kapanınca konu başlığında "yaratık" kelimesini kullandım ama bu kelime daha sonra beni rahatsız etmeye başladı. Konu başlığında düzeltme yapılamıyor o yüzden değişiklik yapamadım.

Sabah erken saatte arayın. 9-10 arası düşürebilmiştim ben.

• Beğen
Tepkiler: ToroMir
Geri