Scudo Sports

Ucuz çamurluklu bagajlı rahat şehir bisikleti 63 yaş için :)

emrahozkan

Forum Bağımlısı
Tepki
1.757
Bisiklet
Cube
Merhaba babama verdiğim 26 mtb ile bisiklet kullanmayı öğrendi, şimdi gazipaşa'da kullanmak için bir bisiklet istiyor, fiyat uygun olsun rahat olsun alışverişte falan kullanılacak...

bütçe 500-600 gibi birşey, ne alabilirim?

Scudo
Salcano Bodrum ve Üsküp modelleri bu civarda, günlük kullanım için güzel, sepeti de var, üst boru sıkıntı olursa L modelleri de var, babanız genç gerçi sıkıntı olmayacaktır...
(link)

63 yaşında birde boy kısa ise 28" kullanamaz gibi geldi bana. NG-450/550/650 modellerini de inceleyin..:in:

bi bisiklet önericek durumda diilim, kusura bakmayın başlığı boşu boşuna işgal etmiş oluyorum ama... şimdiden iyi sürüşler dilemek istedim babanıza :) bi de, 100 üstü yaşlarında da bisiklet üstünde olur inşallah :)

@Serkan HODANCI
evet, evet boşverin 28" yolda rahat akan bir bisikleti. siz babanıza bir dağ bisikleti alın. sepetsiz haliyle hem elinde taşısın alışverişini, hemde kalın tekerleri ile yolda giderken işkence olsun ona.
bu neyin kafasıdırki?

Evet boy 165, 26 ya alışık ben de sanırım 26 alacagım yine,

165 cm kısa bir boy değil, 28 inch şehir bisikleti alın. Dağ bisikleti yorar.

Boy için bakmamız dememiz lazım, ucuz serilerde tek kadro oluyor, 26 bisiklete ben pek karşı değilimdir, amortisörsüz bir 26 da şehir bisikletine dönüşebilir zaten.

şu çok güzelmiş tam "dede" işi :) kadro boyu uyarsa tamamdır. haftasonu bir bakacağım. Salcano sarajevo

http://image5.sahibinden.com/photos/15/93/31/173159331kat.jpg

@CandanC

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim

@emrahozkan

Dönüşemez. Dağ bisikeltinin açıları şehir bisikletine göre farklıdır. Dağ bisikleti ile zorlanır.

@Ali Uzel

http://www.ridehappycycles.com/wp-content/uploads/2010/12/IMAG0293_2.jpg

26 şehir bisikleti de vardır ama.

@Burak Küçük

teşekkür, bunun sadece L bedeni kalmış 175cm üzeri önerliriyor sitede yoksa fena alternatif değil, 80 lira kargo ücreti fazla yalnız..

@emrahozkan

Site ile mağazalar arasında uyum yok. Yani sitede yok gözüken şey mağazada var olabiliyor.Ayrıca Ankara'da Decathlon var diye biliyorum.Oradan bakabilirsiniz.
Bu modellere de göz atabilirsiniz :
(link)
(link)

Ben dağ bisikleti olmasın diyorum 26 şehir bisikleti bulursanız ne ala.

Geçen ay sonu ben de Mahmutlardaydım. Bütün kiralamacılarda Carraro Grande 702 diye bir bisiklet vardı.
Alüminyum kadro, çelik maşa, 21 vites

Bir gün ben de kiraladım. Bir zararını görmedim. Hatta 30 km civarı turladım.
Sepet yok ama bagaj var. 680 TL imiş fiyatı
Şöyle bişey
703ü de bayan modeli
http://www.carrarobisiklet.com/Images/Component/urunler/28-702_Grande.jpg

ilginç. Karar vermek zor. Dilerim uygun bir bisiklet bulunur..

@ismail eren

Bu kafa daha Haziran ayının başında 65 yaşındaki babasına, bisiklet tecrübesi olmasına rağmen aldığım 28" bisikletten gözlerimin önünde düşmesinin kafası! Kullanamadıkları bariz. Hele ki daha yeni yeni öğrenen yine 63 yaşındaki bir insan için durum daha da tehlikeli. Boyu yetse dahi 28" tekerin kontrolü 26" kadar kolay değil. Tecrübelerinizi yeni başlayan birisi ile kıyaslarsanız bu sizin seçiminizdir. Ancak ben gördüklerimi bilir gördüklerimi söylerim.. 500 - 600 TL bütçe ile alınabilecek bisikletler oldukça sınırlı!..

http://cdn.akakce.com/salcano/mostar-700c-m-men-z.jpg

(link)

700 TL olduğuna bakmayın bayii fiyatları daha aşağı olabiliyor. Sele ayarı yapınca bisikletten inerken veya ani durumda ayağınızı yere koyacağınız zaman sorun yaşanıyor. O yüzden orta boru daha aşağıda olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ben de bundan almıştım. MOSTAR 700C 690 TL. Orta demiri ile ilgili sıkıntısı yoktu. Dönerken düştü. Zaten binince gidonu bir o yana bir bu yana çevirmesinden şüphelenmiştim. Her şeyini kontrol ettim ama bisiklette bir sıkıntı bulamadım. Gidonu çevirirken zorlandığını söyledi. Benim bisikletimi verdiğim zaman çok rahat biniyor. Şimdilerde ise soruyorum biniyor musun? Biniyorum diye beni kandırıyor. :):) Fiyatı artmış..

Geri