Scudo Sports

Uci takımları ve kullanılan bisiklet markaları

Selami53

O PARAYA BİSİKLET ALIRIM !
Tepki
575
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar birde kıta takımları ve bayan takımları var fakat siteleri vs. çok dandik olduğu için hepsini bulmak biraz zor ve bundan dolayı tamamını yazamayacağım için onları yazmadım. Merak ettim ; ''Acaba kullandığım markanın çapı nedir ? Profosyoneller ne tercih eder ? Hangi marka ne kadar büyüktür ?'' diye.Ve araştırdım paylaşmak istedim.

UCİ Ulusal Takımların Kullandığı Bisikletler (17 Takım) :

BMC (BMC RACİNG TEAM)
Focus (AG2R LA MONDIALE )
Specialized (ETIXX - QUICK STEP)
Specialized (ASTANA PRO TEAM)
Lapierre (FDJ TEAM)
Scott ( I AM CYCLING)
Merida (LAMPRE )
Ridley (LOTTO SOUDAL)
Canyon (MOVISTAR)
Scott (ORICA GREEN EDGE)
Cannondale (TEAM CANNONDALE-GARMIN)
Giant (TEAM GIANT-ALPECIN)
Canyon (TEAM KATUSHA)
Bianchi (TEAM LOTTO NL - JUMBO)
Pinarello (TEAM SKY)
Specialized (TINKOFF - SAXO)
Trek (TREK FACTORY RACING)

UCİ Profosyonel Kıta Takımlarının Kullandığı Bisikletler (19 Takım) :

Kuota (ANDRONI GIOCATTOLI - SIDERMEC)
Argon18 (BORA - ARGON18)
Look (BRETAGNE-SECHE ENVIRONNEMENT)
Colnago (TEAM EUROPCAR)
Cippolini (BARDIANI CSF)
Orbea (COFIDIS, SOLUTIONS CREDITS)
Merckx (TOPSPORT VLAANDEREN - BALOISE)
Wilier (TEAM COLOMBIA)
Fuji (CAJA RURAL-SEGUROS RGA)
Orbea (TEAM NOVO NORDISK)
Wilier (UNITEDHEALTHCARE PRO CYCLING)
Swift (DRAPAC PRO CYCLING)
Cérvelo (MTN - QHUBEKA)
Ridley (CULT ENERGY PRO CYCLING)
De rosa (NIPPO - VINI FANTINI)
Colnago (RUSVELO)
Guerciotti (CCC SPRANDI POLKOWICE)
İsaac (ROOMPOT ORANJE PELOTON)
Cippolini

Scudo
Salcano! Salcano yok mu yaa aaa ayip etmisler. :koptum::koptum::koptum::koptum: Tesekkurler paylasim icin:harika:

@kadir karakaya
Salcano'yu da Konya Torku Şeker Spor bisiklet takımı kullanıyor,bölgesel bir takım.
Nice meşhur markalar var kullanılmayan,Salcano'ya şaşırmamak lazım.

Ben bildiklerimi yazayım. KUOTAyı androni giocattoli sidermec takımı De rosayo nippi vino fantini , cipolliniyi bardiani CSF, Guerciottiyi CCC Polsat Polkowice kullanıyor.

Forum da birinde 6kg lık bir tane kuota mı vardı ben mı yanlış hatırlıyorum?

@x-rayted,hepsini ekledim..
@Evliya,Doğrudur kardeşim.

Son olarak SOUTHEAST takımı da Cippolini kullanıyor,düzenleyemedim ilk mesajı.

Bu markalar arasında Cube ve Ktm'nin kullanılmaması sadece bana mı çok ilginç geliyor?

Aslında KTM için pek şaşırmamak lazım.
@Uptown Cyclist

Aslında çokta şaşırmamak lazım KTM için,sonuçta kullanılan markalara bakılırsa KTM dünya sektöründe bisiklet için konuşacak olursak pek de eski değil.Ayrıca menşeii Avusturya olduğu için onunda etkisi vardır diye tahmin ediyorum. CUBE için yorum yapacak olursam aslında olması gereken bir marka ama ona da şaşırmıyorum pek çünkü kullanılmayan daha ne markalar var.. Ayrıca CUBE marka olarak daha çok Dağ Bisikletlerine ağırlık vermiş diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@Selami53
KTM 50 yıllık bisiklet geçmişi olan bir firma. Bu anlamda 90'larda kurulmuş Cube'dan çok daha köklü bir firma.

(link)

Cube Türkiye bisiklet turunda kullanılmıştı canlıda gördüm morumsu cubeden pek alışık olmadığımız tasarımı vardı.Uci takımlarında kullanılan bisikletlere ve ekipmanlara markalar sponsor olduğu için takımlar gidip bisiklet almıyor dolayısıyla KTM Cube vb takımlar sponsor olmadığı için dolayısıyla bisikletleri de olmuyor.Türkiye de örnek olarak salcano nun Torkuya sponsor olması gibi düşünün:)

@Osman Yener

Osman bey bende biliyorum KTM'nin 50 yıllık bir bisiklet üreticisi olduğunu,ben dünya sektöründe eski değil dedim. Mesela KTM Türkiye'de tanınalı kaç sene oldu ? 3-5 seneyi çok geçmez..

@ertanmrtz

Bazı yarışlarda özel davet üzerine çağrılan kıta takımları olabiliyor muhtemelen onlardandır,KTM'nin de Team Marseille takımı var ama kıralar arası prof. takımlarda gözükmüyor UCİ sitesine bakacak olursak.

KTM şu an B&B Hotels takımı tarafından kullanılıyor bu arada zaten takımın tam adı "B&B Hotels p/b KTM"
medium_2021-07-17-150306227e.jpg
NOT:Ayrıca resimdeki sürücü bu yılki Tour de France'nin en savaşçı bisikletçi ödülünü alan Fransız Franck Bonnamour.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren ve Acedia
KTM şu an B&B Hotels takımı tarafından kullanılıyor bu arada zaten takımın tam adı "B&B Hotels p/b KTM"
275809 dosyayı görüntüle
NOT:Ayrıca resimdeki sürücü bu yılki Tour de France'nin en savaşçı bisikletçi ödülünü alan Fransız Franck Bonnamour.

Hocam 2015 yılından bir mesaja cevap vermiş oldunuz. Ben de arada yazan var mı? diye bakıyorum.

Hocam 2015 yılından bir mesaja cevap vermiş oldunuz. Ben de arada yazan var mı? diye bakıyorum.
Takımlarla ilgili başlıkları merak ettim burası ilgimi çekince aktiflik kasayım dedim bu başlığın altına hem güncel takımlarda var birinide ben eklemiş bulundum :harika:

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
2025 de durum ney bilen var mı,??

Geri