Scudo Sports

Uber Eats bisikletle yemek dağıtımı

umutcelik

Forum Bağımlısı
Tepki
7.844
Bisiklet
Trek
Merhaba,

Gecen gun sok marketin bisiklet ile eve servisi meselesi vardi, orada bahsi acilmisti uber eats'in bisikletle servis konusu. Daha sonra youtube'da arattim buldum. Hollanda'da arkadasin birisi kendi tecrubesini video'ya cekmis.

Izlemeye usenenler icin ozet geciyorum, 1 hafta boyunca 44 saat online kalmis uygulamada ( surus yapmamis 44 saat boyunca, yogun olmayan zamanlarda bir kac saat siparis beklemis ) 31 teslimat yapmis. Saat basina net 7.6€ kazandigi icin de pek begenmemis ( 18 yasindan buyukler icin asgari ucretin saati 9.5€'ya falan denk geliyor )

Tam zamanli olarak pek mantikli olmasa da yarin gun calisan ogrenciler harcligini cikartabilir gibi geldi bana.

Keske memlekette de getir gibi sirketler bisikletliler icin boyle bir firsat yaratsa. Hem antreman olur, hem insanlar para kazanir hem de trafik belki biraz rahatlar.

Scudo
Avrupa'da yaygın. Düz ve görece iklimi yumuşak olan yerlerde mantıklı ancak yedi tepe İstanbul yada Ankara için zor.
Ride2world kanalında bir ara yaptılar. Merak edenler için.

Bugun twitter'da denk geldim, bir arkadas kariyeri birakip bu isi yapmaya baslamis Hollanda'da.
Simdi burada ufak bir parantez acmak lazim elbette, "evim zaten merkezde oldugu icin" lafini duyunca merak ettim tiktok hesabindan baktim ablanin da dedigi gibi ev Utrecht merkezinde, aylik kirasi tahminim 1700-1800 vardir. Bu durumda ne diyoruz, boyle hayallerimiz varsa eger her zaman yanimizda olup bizi maddi manevi destekleyecek bir partner sart.
Arada benim de icimden geciyor tabi ki mortgage, kres odemeleri, faturalar falan olmasaydi da ben de boyle takilabilseydim diye. Arkadasin bu imkani var, yapmis helal olsun.

Yemeksepeti de bisiklet ile kurye işine başlamış fakat konu ülke TR olunca insan düşünmeden edemiyor...

Yemeksepeti de bisiklet ile kurye işine başlamış fakat konu ülke TR olunca insan düşünmeden edemiyor...

kadıköy tarafında çok yapan var diyolar , uygun ekipmanla ,ortalama bir getirisi varsa denenebilir gibi duruyor.

Bu durumda ne diyoruz, boyle hayallerimiz varsa eger her zaman yanimizda olup bizi maddi manevi destekleyecek bir partner sart.
İşte beklediğimiz cümle. Çünkü kahrolsun bazı cinsiyet dengeleri. Dünya kadar mal - fındık ikilisi.

Yeni soyadıyla takılmasa belki yerdik. Kendisinin birazcık izini sürdüm, Z kuşağı diliyle "stalkladım". "Türkiye'deki kariyerimi elimin tersiyle ittim. Az kazandığım ama huzurlu bir hayatı seçtim" havalarına gireceği bir iş geçmişi yok Berfin Naz Tekin'in. Hayattaki en büyük başarısı dandik de olsa Avrupa Birliği üyesi bir ülkeden vatandaşlığı bulunan bir erkek bulmak olmuş.

Son düzenleme:
Bisikletli kurye filmi var, Acil Teslimat/Premium Rush. Çok eğlenceli.

sigorta vs gibi konularda ciddi zorlukları var diye hatırlıyorum. endüstri mühendisi insan mühendisliği bırakıp bu tarz bir iş yapıyorsa tuzunun kuru olduğu başka işleri vardır.

sanıldığı kadar konforlu bir iş değil, o kadar zevkli olduğunu düşünmüyorum. işin sorunu istikrar, düzeni olmayan bir işle geçinmek kolay değil.v e tekrar söylüyorum, endüstri mühendisliğini bırakıp bu tarz işler yapmak için farklı sebeplerin olması gerekli. bu tarz meslekler bir süre sonra artık bir konfora dönüşüyor, eldeki deneyimi bırakıp bu tarz işlerle uğraşmak ciddi bir konfor düşüşüne sebep oluyor. bana mantıklı gelmedi, olayın arka planı farklı olabilir.

sigorta vs gibi konularda ciddi zorlukları var diye hatırlıyorum. endüstri mühendisi insan mühendisliği bırakıp bu tarz bir iş yapıyorsa tuzunun kuru olduğu başka işleri vardır.

sanıldığı kadar konforlu bir iş değil, o kadar zevkli olduğunu düşünmüyorum. işin sorunu istikrar, düzeni olmayan bir işle geçinmek kolay değil.v e tekrar söylüyorum, endüstri mühendisliğini bırakıp bu tarz işler yapmak için farklı sebeplerin olması gerekli. bu tarz meslekler bir süre sonra artık bir konfora dönüşüyor, eldeki deneyimi bırakıp bu tarz işlerle uğraşmak ciddi bir konfor düşüşüne sebep oluyor. bana mantıklı gelmedi, olayın arka planı farklı olabilir.

Sigortayi kendiniz yaptiriyorsunuz o yuzden is kolu farketmiyor. @Can Çelik bahsetmis zaten, endustri muhendisligi kariyeri cok fantastik degil, bahsettigi mercedes'te stajyer olarak calismis mesela.
Tuzu kuru elbette, esas mesele bu. Ben de ev gecindirmek zorunda olmasam, havalar cok sogukken ( yilin 9 ayi falan ) cok calismam konforumu dusunup, teslimattan teslimata kosup kazancimi arttirmak yerine yavru ordekleri cekerim ama tiktok'ta kendimi ifsa etmem tabi ki neden edeyim mis gibi hayatim varken baskasinin onayina ihtiyac duyayim. Olayin arka plani falan yok, abla soyluyor zaten kazandigi parayi teslimat yaparken kesfettigi restoranlarda harciyormus. Hayallerimi yasiyor kendisi.

• Beğen
Tepkiler: makaram
sigortayi kendiniz yaptiriyorsunuz o yuzden is kolu farketmiyor. bahsetmis zaten, endustri muhendisligi kariyeri cok fantastik degil, bahsettigi mercedes'te stajyer olarak calismis mesela.
tuzu kuru elbette, esas mesele bu. Ben de ev gecindirmek zorunda olmasam, havalar cok sogukken ( yilin 9 ayi falan ) cok calismam konforumu dusunup, teslimattan teslimata kosup kazancimi arttirmak yerine yavru ordekleri cekerim ama tiktok'ta kendimi ifsa etmem tabi ki neden edeyim mis gibi hayatim varken baskasinin onayina ihtiyac duyayim. Olayin arka plani falan yok, abla soyluyor zaten kazandigi parayi teslimat yaparken kesfettigi restoranlarda harciyormus.
öyle hocam, geçim sıkıntısı yoksa tamamen tercih meselesine dönüşüyor. işleri batırmadan önce 2 yıl pasif gelirimin olduğu bir dönem vardı, geçim sıkıntısı olmayınca günlük işler tamamen tercihlere dönüşüyordü.

gözüme takılan nokta tuz meselesi idi sadece, onda da ortak şeyi düşünüyormuşuz zaten. bahsettiğiniz gibi, geçim derdi denilen şey tüm bakışı değiştiriyor. çok param olsa ben de başkasının işinde koşuşturmam.

• Beğen
Tepkiler: umutcelik

Ekşisözlük'te de konu (link) kendisi. Bu sefer oturduğu evi gösterdiği bir tiktok'undan bahsedilmiş. Aylık kirası 1900 euro bir evde yaşıyorlar.

Partneri/kocası olacak şahısa da baktım. "Beyin göçü" sınıfında Avrupa'ya gidenlerden değiller. Kendisi niteliksiz bir dağ ayısı (fiziksel özelliklerden yorum yapmam. Kişiliğine söylüyorum). Hayattaki en büyük şansı ebeveynlerinden birinin Rumen olması. Bu sayede Hollanda'da oturum alabiliyorlar. Berberlik yapıyor. Avrupa'da yaşayan 1-2 tanıdığımdan aldığım verilere göre berber/kuaförlerin kazancının haksız kazanç sınıfına girdiğini söyleyebilirim. Sıradan bir zanaatin bu kadar para kazanamaması lazım.

Ekşisözlük'te de konu (link) kendisi. Bu sefer oturduğu evi gösterdiği bir tiktok'undan bahsedilmiş. Aylık kirası 1900 euro bir evde yaşıyorlar.

Partneri/kocası olacak şahısa da baktım. "Beyin göçü" sınıfında Avrupa'ya gidenlerden değiller. Kendisi niteliksiz bir dağ ayısı (fiziksel özelliklerden yorum yapmam. Kişiliğine söylüyorum). Hayattaki en büyük şansı ebeveynlerinden birinin Rumen olması. Bu sayede Hollanda'da oturum alabiliyorlar. Berberlik yapıyor. Avrupa'da yaşayan 1-2 tanıdığımdan aldığım verilere göre berber/kuaförlerin kazancının haksız kazanç sınıfına girdiğini söyleyebilirim. Sıradan bir zanaatin bu kadar para kazanamaması lazım.

Romanya vatandasi ise esi oturuma iznine ihtiyaclari yok, direkt AB vatandasi olmuslar. Oturduklari ev benim calistigim ofise 400 metre mesafede. Sehrin gobegindeki bu tarz evlere yerli halkin o kiralari vermesi imkansiz, oldurseniz vermezler. Yeni tasinanlar, gecici olarak yerlesenler genelde 1-2 sene yasar boyle evlerde ondan sonra uzun sure yasayacaklari bir ev alir ulkede temelli kalmaya karar verince.

Berberlik diyip gecmemek lazim, cok guzel para var. En ucuz yerde sac trasi 20€, bu fiyata da yazin mc donalds'da mi calisam yoksa berberberde mi diye arada kalan ciraklar kesiyor saci, bu yuzden yillardir sac uzatiyorum. Iyi berber/kuaforler cilgin paralar kazaniyor. Kuaforden daha cok kazananlar ise muslukcular. Ortalama muslukcu saatine 75€ civari alir, ayni gun gelsin benim isim acil derseniz 100'den asagi zor. Hafta sonu ise direkt 200'den kapi acarlar. Bu saatlik fiyatin uzerinde ulasim masraflarini da alir. Deli para, bu saatten sonra baska zanaat ogrenebilsem dusunurdum kariyer degisikligini.

Ne güzel bizim ülkemizde yapılan işin emeğin hiç değeri yok. Diş hekimi implant yaparken implant bu kadar benim işçiliğim bu kadar demiyor. Hatta muayne ücreti almıyorlar. Ya da bir bisikletçi ürün bu kadar takması bu kadar demiyor. Yabancılar da biz de insanlarımıza köle gözü ile bakıyoruz. Garip bir ülkeyiz bence.
Ayrıca kızın söylediği ne kadar doğru ne kadar çalışırsam o kadar kazanıyorum. Bizde fazla mesai ücreti olmaması ve fazla mesainin normal olması da bana çok garip geliyor.
Kızın yaptığı ne güzel aklına esmiş bir de bunu deniyim demiş. Köle gibi çalışmak zorunda değil.
İsviçrede konuştuğum bir adam şöyle birşey demişti: "Bizim ülkemizde işsizlik maaşı yüksek olduğu için gençler istemedikleri işe girmezler ekonomik kaygılar ile, severek girdikleri işte de ömür boyu çalışırlar". Gerçekten de adamların kadrosu hiç değişmiyor emekli olan çıkıyor gerisi yaşlanıyor. İşsizlik korkusu olmadığı için de sadece kendi görev tanımlarındaki işlerini yapıyorlar. Sadece görev tanımları ile bir ömür aynı işi yaptıkları için işlerini çok iyi yapıyorlar. Bu üzerinde çok konuşulacak bir konu. Ablayı da çok sevdim.

Kızın yaptığı ne güzel aklına esmiş bir de bunu deniyim demiş. Köle gibi çalışmak zorunda değil.
Zihniyet meselesi. Benim kızım olsa, "A.B. ülkesinde vatandaşlığı olan bir erkeğe yamanayım da Avrupa'da yaşayayım" demezdi mesela. Hayattaki eşitsizliklerden nemalanmaktan imtina edecek şekilde yetiştirirdim.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Zihniyet meselesi. Benim kızım olsa, "A.B. ülkesinde vatandaşlığı olan bir erkeğe yamanayım da Avrupa'da yaşayayım" demezdi mesela. Hayattaki eşitsizliklerden nemalanmaktan imtina edecek şekilde yetiştirirdim.
Hmm kimle neden evlendiğini bilmiyorum ama bir insan bir şeyi istedikten sonra anne babasının düşüncesine çok önem vermeyebilir. Allah herkesi mutlu mesut etsin.

Geri