Scudo Sports

Türkiyedeki TIR Şoförlerine bundan lazım.

Scudo
Aynen, sadece bisikletliler açısından değil diğer ufak araçları mukavviyeti içinde önemli bu teknoloji. Otomobil kullanıyordum,ışıklara yaklaşırken yavaşladım. Ben yaklaşırken yeşil yanıyordu ama ne kadar süresi kaldığı belli değildi.Geri sayımlı değildi.Neyse tam yaklaştığımda hızım düşük olduğundan durdum, sonra dikiz aynasından geriye doğru baktım,bundan biraz daha ufak bir tır, tam arkama doğru geldi, adam hızlı geliyordu anlaşılan durmadı, bir manevra yaptı ve soldan geçip gitti kırmızı ışıkta. Adam manevrada yapmasaydı,bizide yanında götürürdü. İyide arkadaş, madem ağır vasıtasın,madem üst düzey bir tıra sahip değilsin neden böyle hızlı gidiyorsunki,bana çarpsan gideceğin yere gene zamanında yetişebilecek misin? Kısacası özellikle ışıkllarda geri sayım olması kesinlikle olması gereken bir şey ama 4te 3ünde yok bu. Karambole yeşil yanıyor kırmızıya yakalanmamak için hızlan dal mantığına sürüklüyorlar. Aynı kafada olan bir başka kişiyle sonra kafalarımız birleşiyor. Yolda gerek bisiklette olsun gerek araçta olsun,kamyonlar ve tırlardan mümkün oldukca uzuk durmaya çalışıyorum ama her fırsatta yanımda bitiyorlar, öyleki özellikle bisiklette rüzgarları bile dengemizi bozmaya yetiyor.

@a.f.k.
Üretenler kapatılmayacak şekilde entegre ederlerse kapatamaz, devlette yasa olarak zorunlu tutarsa, mecburen kullanacaktır.

bu ülkeden pek bir umudum kalamadı maalesef artık

Kör Nokta asistanı keşke normal arabalardada standart olsa ancak çok az görülüyor bu tarz donanımlar trafikte çok rastlayamazsınız.

Yıllar yılı anlayamam. Madem kör nokta diye bir kavram var, madem araçların şekli nedeniyle sürücüler dışarıdaki her yeri göremiyor.
Nasıl bunun önlemini almadan o aracın dünya üzerinde trafiğe çıkmasına izin verilir? Öldürme ve zarar verme potansiyelini elimine etmeden,
bir şekilde daha çok ayna veya kamera veya her ne lazımsa o araca eklemeden nasıl yıllardır trafiğe çıkarma izni alabiliyor bu kamyon üreticileri?

@Özcan.

Bu tür teknolojik yeniliklerden daha fazla para kazanmak için olabilir mi? :rolleyes:

@Özcan. Zaten bunun icin agir vasitalar en sagdan gidebilir diger seritlere sadece sollamak icin gecebilir diyor yasalar ayrica sag altta ifak ayna o kor noktayi gostersin diye var ama bakan yok... aslinda bakan var ama bi ise yaramiyo oylesine oturuyo o koltukta :)

Geri