Scudo Sports

Türkiye - Hırvatistan Maçı Malubiyetimiz

Futbol ilgi alanım içinde değildir ama dün ara ara izlemek durumunda kaldım. Şu açık bir şekilde görünüyor: malubiyet bir iki futbolcudan, teknik direktörden yada küfreden taraftardan dolayı değildi. Geçmişimizde futbolda uluslararası arenada bir iki parlama haricinde ne kazandık ki şimdi ne bekliyoruz? Sadece futbolda değil sporun her alanında istikrarlı başarı için önce ahlaklı olmak, sonda ise bu işin kültürüne ve tabiki iyi bir ekonomik duruma sahip olmak geliyor. Yani bizde olamayan şeyler.

Scudo
Orda burda çıkıp "ben profesyonel futbolcuyum" bık bık konuşmasını biliyorlar.Milli maçta tribüne dönüp küfür eden tipler varken milli maçları zerre takip etmem.

Türk futbolunu izlemek için bir çaba sarfetmem zira dünkü mağmaya kadar inmiş seviye bunun nedenidir fakat her yerde her kanalda karşımızda olduğu için kerhen bakmak durumunda kalıyoruz. Ancak yine de günceyi takip eder kendimce analiz yaparım. Milli marş seramonisi sırasında rakibe saygı duymayan seyircilerden, aynı şekilde Arda isimli oyunucunun da benzer aşağılık hareketinden sonra kazansak da bir anlamı olmayacaktı benim için. Ayrıca, 75 milyonluk ülkeden çıkan takımla 4,5 milyonluk Hırvatistan dan çıkan takım arasında tersine bir dengesizlik olması rasyonel bir bekleyiş iken biz bilime, akla, mantığa zıt bir görüntü çizen takımla sahaya çıkıyoruz. Yıllarca başkanın yeğeni, vekilin amcasının oğlu vs diye milli olan oyuncular yine bunlar veya aynı güruhun ürünü. Şu ana kadar kendi okul arkadaşlarımdan tanıdığım, ükemmel düzeyde futbol oynayan tanıdıklarımdan bir takım çıkarsam mevcut takımı yener bunu çok iddialı söylüyorum. Maalesef bizim futbolcumuz fiziksel ve teknik açıdan son derece yetersiz olduğu gibi entelektüel açıdan da çok düzeysiz. Bir ülkeyi temsil eden insanların biraz daha medeni, karakterli, olgun olmasını bekleriz. Ama gelin görün ki bu ülkenin futbolcusu dünyada hakeme yaptığı itirazlarla, fair play dışı davranışları ile vs biliniyor. Üstelik de ukelalığı ayyuka çıkmış. Fatih Terim kişisi aylık 400 bin TL leri cebine koyarken bu haksız zenginliğin verdiği küstahlıkla iki kelime ingilizcesi ile basın toplantısı yapmaya kalkıyor ve yine rezil ediyor bizleri. Merak eden youtube dan izlesin. Bir diğeri, Arda kişisi, ettiği lafa ne ülkesi hakkında siyasi bilgisi veya eğitsel durumu müsait değilken Türk Milletleri gibi ne anlama geldiği kendisince bile anlaşılamamış cümleler kuruyor. Biz buyuz derken bu değiliz elbet, eğer gerçekten zeki, çevik ve ahlak sahibi olanlar aransa elbette ki bulunur ama biz şimdi günah keçisini bulduk, teknik direktör. Bu yapı ile hangisi gelse aynı sonucun alınacağı malum. Mevcut ekip birbiri ile ve seyirci ile mücadele halinde, kaba tabirle it gibi birbirlerini yiyorlar. Seyirci desen, kadınlı erkekli gidilen maçlarda ...ilmiş bilmemne, ..spu çocuğu vs diye bağırabilen ve güya kadına saygılı taraftar, insan. Garip olan maça giden kadınların bir kısmı bile bu küfürlere katılmaya başlamış (bununla ilgili geçenlerde yayınlanan bir görüntü vardı lig tv de), yani yapı çok bozuk. Türkiye' de futbol çok çirkin gerçekten, ama çok çirkin.

Çok kötü bir mağlubiyet aldık... Ben bu kadar kötü yenildiğimizi hiç hatırlamıyorum. Kaleyi tutan şutumuz bile yok...

Yusuf Z. Şipal hocam herşeyi özetlemiş teşekkürler.
"Futbol Türk sporu üzerinde bir karabasandır"

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Geri