Scudo Sports

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığınca 2020 yılı yarışları

haruncoskun

Daimi Üye
Tepki
1.039
İsim
Harun Coşkun
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Selamlar bisiklet federasyonu başkanlığınca gran fondo yarışları düzenlenecekmiş buradan duyurmak istedim. Ayrıca organizasyondan toplanan gelirin yarısı Elazığ ya gönderilecek

Dosyalar

• 2020 YILI GRANFONDO YARIS TALIMATI.pdf
    71,3 KB · Okunma: 72
  • 2020 YILI GRANFONDO YARIS TALIMATI.pdf
    71,3 KB · Okunma: 31
Scudo
Bence gayet güzel olmuş ama sayı az. Mesela ay başı bir taneden 12 tane olsaydı ve her biri farklı şehirlerde olsaydı çok güzel olurdu. Eskişehir'de yaşayan biri olarak Ankara, Bursa ve İstanbul güzel lokasyonlar.

istanbulun yeri neresi olacak acaba? umarım istanbulpark olmaz. imkan bulursam bursaya da gitmeyi düşünüyorum.

Bunlar herhangi bir iddia olmadan, tabiri caizse sırf spor olsun diye katılabileceğim yarışmalar mıdır? Yüksüz tur bisikleti ile katılmayı düşünüyorum.

Fiyatlandırma özel olanlarına göre iyi.

Bunlar herhangi bir iddia olmadan, tabiri caizse sırf spor olsun diye katılabileceğim yarışmalar mıdır? Yüksüz tur bisikleti ile katılmayı düşünüyorum.

Herhangi bir enerji ve güç sağlamayan, özellikli ve aparatlı olmayan, yol ve dağ bisiklet ile katılabilir.

(Elektrikli bisikletler, Triatlon tipi gidon ve aero barlar, Single-speed, fixie bisikletler, El bisikleti, taşıyıcılı
bisikletler ve Organizasyon Komitesince uygun görülmeyen bisikletler ile katılamaz.)

Benim yukarıdaki ifadeden anladığım, özellikle amatör bisikletçilerin katılması amaçlanıyor.

Bir de, 2020 vizeli bisiklet lisansı isteniyor. Onu çıkarmak kolay zaten.

• Beğen
Tepkiler: Cihan Ali
Yurtdışından gelip katılmak isteyenlerin lisans işleri nasıl oluyor ? Katılmak için illa Türkiyeden mi lisans çıkartılması gerekli bilgisi olan varmı bu konuda acaba ?

Daha önce de yazmıştım; gran fondolar yarış değildir. Federasyon, bunu bilmiyor herhalde ki "gran fondo yarışı" düzenliyor. Ya da belki "oksimoron nedir?" diye soranlara verecek mükemmel örnekleri olsun istediler.

Talimatnameye baktım, sadece lisanslı bisikletçiler katılabilecekmiş. Hedef kitlesi müsabık sporcular olmayan etkinlik için bu şartı getirmek mükemmel bir fikir, kendilerini tebrik etmek gerek.

@Murat B. Tüm granfondolar lisans şartı koymuyor mu ben mi yanlis biliyorum. Yoksa dediginizi yanlis mi anladim.

• Beğen
Tepkiler: CNC
@Murat B. Tüm granfondolar lisans şartı koymuyor mu ben mi yanlis biliyorum. Yoksa dediginizi yanlis mi anladim.

Bazı organizasyonlar lisansı olmayanlardan sağlık raporu istiyor. Lisans zorunluluğu her zaman olmuyor yani.

Tahminimce federasyonun amacı, hem lisanslı sporcu sayısını artırmak (kağıt üstünde de olsa) hem de doktor raporu isteyerek kendini sağlama almak zaten.

Geçen sene bir granfondoda kalp krizi geçirip vefat eden olmuştu örneğin.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa_YILMAZ
Daha önce de yazmıştım; gran fondolar yarış değildir. Federasyon, bunu bilmiyor herhalde ki "gran fondo yarışı" düzenliyor. Ya da belki "oksimoron nedir?" diye soranlara verecek mükemmel örnekleri olsun istediler.

Talimatnameye baktım, sadece lisanslı bisikletçiler katılabilecekmiş. Hedef kitlesi müsabık sporcular olmayan etkinlik için bu şartı getirmek mükemmel bir fikir, kendilerini tebrik etmek gerek.
Sevgili Murat,acaba federasyonun içine bir trol filan mı girdi?
Şu bisikletçileri bir trolleyim filan :D

• Hahaha
Tepkiler: Murat B.
Lisans, müsabık sporcu belgesidir. Müsabaka olmayan bir etkinlik için lisans istenmesi saçmalıktır...

Adı gran fondo olan bir etkinliğin lisans istediğini daha önce hiç duymamıştım. Türkiye'de organizatörler yaşanabilecek kötü olaylara karşı kendilerini sağlama almak için genelde sağlık raporu istiyorlar. Sağlık raporu olmadan lisans çıkartılamadığı için sağlık raporunu yerine lisansı da kabul ediyorlar.

Bizdeki gran fondolardan çok daha uzun süredir çok daha profesyonel şekilde organize edilen ve çok daha zorlu parkurlarda koşulan başka gran fondolara bakalım:

Ronde van Vlaanderen Cyclo ( (link) ): 229 kilometrelik uzun parkur, Flandre Turu ile neredeyse aynı. Rapor veya lisans istemiyor, sadece katılımdan önce doktor kontrolünü tavsiye ediyor.
Maratona dles Dolomites ( (link) ): 138 kilometrelik uzun parkurda 4230 metre (Uludağ + 2x Kartepe'den fazla) irtifa kazanımı var. Sağlık raporu istiyor, son 4 yılda (kadınlar için 2) pro veya continental lisans ile yarışmış olanların katılımına izin vermiyor.
Paris Roubaix Challenge ( (link) ): 172 kilometrelik uzun parkur, proların yarıştığından baştaki yaklaşık 100 km'lik pavésiz bölüm çıkartılmış gibi. Sağlık raporur veya lisans sunmadan da katılabiliyorsunuz ama çipli numara alıp sürenizin resmi olarak ölçülmesini istiyorsanız sağlık raporu veya lisans sunmanız gerekiyor.

Zaten sağa/sola,sözde yardım yapılacak demişsin;ne lisansı,ne kaskı yahu..!
Kilitli pedal veya eldiven de isteselerdi..!
Yarışmacılarımız lütfen parmaksız jelli eldivenleri ile yarışa teşrif etsinler filan..:D

@Murat B. Ufuk genişletici bilgiler... Şahsen teşekkür ederim.

Avrupa Birliğine uyum süreci bir şekilde devam ediyor bildiğiniz üzere. "Hedef bir milyon denizci" projesiyle 30-40 lira gibi bir harç bedeli, birkaç saat eğitim ve göstermelik bir sınavla, yüzme bile bilmeyen insanlara amatör denizcilik belgesi dağıtıyor devlet bir süredir. Amaç ne? Yaptık mı yaptık işte demek.

Belki bisiklet federasyonunun da kayıtlı sporcu sayısını artırma gibi bir hedefi vardır, bilmiyorum.

Amatör bir etkinlik için lisansın zorunlu tutulması tabii ki saçma. Yine de ben işin iyi tarafını düşünmek istiyorum. O veya bu sebepten lisans edinmiş bir bisikletsever, daha motive ve bu spora daha adanmış bir bisikletçi olur belki. Hem de mecburen bir sağlık kontrolünden geçmiş oluruz. Çok büyük bir maliyeti de yok nasıl olsa.

2024 yılı takvimi.

Dosyalar

• 2024 Faaliyet Takvimi.pdf
    2,8 MB · Okunma: 27
Geri