Scudo Sports

turda çay demleme

cape2cape

Üye
Tepki
25
İsim
yolcu
Bisiklet
Diğer
kısa veya uzun turlarınızda çayı ne ile yapıyorsunuz.bu yaz ayında 2 aylık bir tura çıkmayı planlıyorum.akşamları 3-4 bardak çay içmek için ne almalıyım? kamp demlikleri var yanlız biraz büyük görünüyorlar.alüminyum bardaklar var onun da sağlıksız olacağını düşünüyorum.titanyum bardaklar var gereksiz pahalı.acaba evde kullandığım avuç içi kadar demliği mi yanıma alsam...

NOT:kartuşlu ocak kullanıyorum

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Scudo
Demlemek en mantıklısı. Sağlam ve kullanışlı bir termos alın bence sıcak suyu da belli bir süre depolamak için. 2 aylık sürede konaklama işini nasıl yapmayı düşünüyorsunuz? İşin içine çadır yemek pişirme vs. girdiği zaman kartuş filan yetmez çünkü..

çadırda konaklayacam. ocağı sadece akşam makarna yapmak ve çay demlemek için kullanacam.
haklısınız termos da iş görür...

• Beğen
En azından güzergah üzerinde kahvehanelere filan denk gelirseniz sıcak su sorununuz olmaz. Kartuşları da sadece yemek için kullanmış olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: cape2cape
Ferrino'nun guzel bir demligi var. 1.3 litre civari su aliyor. İçerisine de bardaginizi filan koyarsiniz. Cok buyuk de degil.

..gonna be ok

(link)
Ahanda linki.

..gonna be ok

• Beğen
@o.kucuk
teşekkür ederim.sanırım termos ile yola çıkmak daha mantıklı olacak.yol üzerindeki kahvehanelerde sıcak su doldurursam bu suyu hem yemek için hem de çay/kahve için kullanabilirim.kartuştan da tasarruf olur

• Beğen
@cape2cape fazla bir para ve yer kaplamaz bir adette ispirto ocağı alın yanınıza. Yolda ispirto bulmanız da kolay. Çayı bunla yapın. Bir de demleme yerine demlik poşet tavsiye ederim. Akşam çadırı kurduktan sonra ne kadar az iş çıkarsa o kadar iyidir.

poşet ya da sallama çay denilen bir şey var, çok kolay oluyor onunla. sıcak suya koyuyorsun ve 1 dakikada hazır. bi araştırmanızı tavsiye ederim.

Her ne kadar kullanışlı olsada ocak kartuşu yedeği bırakın küçük ilçeyi, kasabayı , büyükşehirlerdeki tanınmış bilinmiş mağazalarda bile zor bulunuyor. Kaldı ki en kaliteli kartuşlu ocak bile , basit conta sisteminden dolayı hiç kullanmasanız dahi kendi kendisine boşalıyor.Ne zaman biteceğini bilmemekte ayrı ızdırap ( Yangın söndürücülerin üzerindeki gibi doluluk oranını gösteren basit bir göstergede koymuyorlar bu merete )

Bu durumda size kendi kullandığım sistemi öneririm. Ama kuru kuruyada sadece önermem , neden ve niçin tercih ettim bunlarıda ayrıca belirtirim.Neticede bunların belirli bir bedeli var. Açıklamalrımda kafanıza yatarsa neden olmasın.

Öncelikle bir alkol ocağı edinin. Ama herhangi bir ocak değil Simon alkol ocağı olması menfaatinize olur.Peki neden simon ?

Bu ocağın çift katmanlı bir yapısı var.Diğer alkol ocakları gibi ön ısıtma yapmanıza gerek kalmıyor. Direkt ateşliyorsunuz. Orta bölüm kapalı olmadığı içinde , yanlardaki deliklerde ve buradanda ateş geliyor. Yani çaydanlığınızın hem ortadan hemde yanlardan , tabanının tamamı ateşe maruz kalıyor. Bu durum suyunuzun çok çok hızlı ısınmasını sağlıyor. Evinizdeki doğalgaz ocağınızdan bile hızlı su kaynatabiliriniz. Ayrıca yine ortasındaki boşluktan dolayı bu ocak rüzgarda sönmüyor. Aksine dahada çoşuyor. Çelik ayaklar aşırı sağlam. Üzerine sanayii tipi tencere bile koyabilirsiniz. Piyasadan bulabileceğiniz en saf haldeki ( % 96 ) etanol pahalıdır. ( litresi 75 Tl gibi hatırladım ) Bu ocağın çalışma mantığı diğerlerinden farklı olduğu için ben genelde kolonya ile kullanıyorum. Evet doğru okudunuz Bimde satılan % 80 alkol oranlı Karayel kolonyası. 400 Ml lik kutusu 2.5 TL . % 80 den dahada düşük alkol oranlı kolonyalarda oldukça vasat bir ateş veriyor ama dediğim gibi kolonya hem iş görüyor , hem ucuz , hemde kolay bulunabilir. En randımanlı yanmayıda ocağın haznesini yarı yarıya doldurarak yakaladım. Bu şekilde 25 dakika kadar yanabiliyor.

Çaydanlık olarakta Fox marka ısıtı tranfer tabanlı 1.5 Lt lik modelini kullanıyorum.

(link)

Özel ve patentli bir tabanı var. Üretici kenradan kaçan ısıyıda toparlaması için tabanı bu petekli şekilde üretmiş. Ve bundan dolayı içindeki suyu , diğerlerine nazaran %30 daha hızlı kaynatıyor.

Sahibinden comda aynı tabanlı ve maddiyat olarak daha hesaplı yerli üretim ürünlerde mevcut.İlk kullanmada yanık metal kokusu geliyor. 3 , 5 kullanımdan sonra geçiyor.

Mesajınızda belirttiğiniz için titanyumun bilinmeyen iki özelliğini de yazmak isterim. Kendi yemek pişirme setim tamamen titanyum. Ama hafif veya sağlam olduğu için tercih etmedim.

Titanyum çok hızlı soğur.Hatta inanamayacağınız kadar hızlı soğur. Şöyle örnek vereyim. titanyum bir kapa su koyun ve fokur fokur kaynatın.Suyu dökün 3 saniye bekleyin kaba dokunun , eliniz yanmayacaktır, Hatta ılık olduğunu göreceksiniz. Bu kadar hızlı soğur.

Diğer özelliği ise titanyuma hiç bir şey yapışmaz. Teflon gibidir hatta dahada iyidir , çizilmediği için uzun ömürlüdür . En yapışkan yemekleride yapsanız , işiniz bitince bir peçeteyle bile silebilirsiniz.Tertemiz olacaktır. Yanı bulaşık deterjanı , sünger , suyla girişmenize gerek yoktur.

Pazarlarda 10 liraya satılan küçük alüminyum çaydanlık-demlik var. Avantajları hafif ucuz çabuk ısınıyor. Dezavantajı biraz yer kaplıyor çantada.

• Beğen
Merhaba, turda çay yapmak için şu alüminyum kamp demliği kullanan var mıdır? Decathlon'da satılan bu demlikler ali expressde de bulunmakta. önerir misiniz?

Dosyalar

• big_1db09c2b3e7f4f0aab19a5d308d1e8d1.jpg
    big_1db09c2b3e7f4f0aab19a5d308d1e8d1.jpg
    45,2 KB · Okunma: 15
@cape2cape
Şahsi düşüncem olarak söyleyeyim,ocak asla yetmez:agla::agla:
Benim tavsiyem;Ucuzundan 1 adet çaydanlık takım alın(Sapı metal olsun ki ateşte yanmasın) etraftan topladığınız odun,çalı-çırpı...vs. ile ateş yakıp taze taze çay yapın:harika::harika::kedicik:

• Beğen
Tepkiler: endurocu17
@jazzpub Aluminyum Alzheimer yapıyor diyorlar :kötü: Bence çelik en iyisi:harika:

Geri