Scudo Sports

Tur ve Şehir için Cyclocros'mu Şehir bisikletimi ?

Burçin Çoban

Aktif Üye
Tepki
92
İsim
Burçin ç.
Bisiklet
Merida
Arkadaşlar merhaba.Tur bisikleti olarak ,aynı zamanda bagaj da bağlanabilecek ve şehirde de kullanılabilecek iki seçenek içinde yol gidonlu cyclocros'mu yada düz gidonlu şehir bisikletimi. Hangisinin geometrisi uzun tur için daha uygun.Uzun tur için gidon düzmü yolmu sorgusu da bir seçenek. Arka vites donanımını ve zinciri XT T yapmak daha da faydalı olabilirmi ?(Rampalarda ve dayanıklılık için).Verebileceğiniz tüm bilgi ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
yarış bisikleti en iyisi.

28'' ya da 29'' boyunuza uygun kaliteli bir şehir bisikleti ya da Mtb kadrosu. Mümkünse çelik rigid maşa. Sağlam jantlar 32/36 delik. Şehir ve şehirler arası her yolda işinizi görecektir.

@Burçin Çoban

burçin dostum , cyclo cross tur bisikleti olarak kullanım amacına hizmet etmez gidon yarış gidonludur ama mtb gidonuna benzer şehir bisikletleri ile arkaya yük bağlarsınız ve şehirler arası tur yaparsınız ,cyclo cross yarış gidonlu bisikletler ağır stabilize ve düz toprak yollarda ve asfaltta performansa uygun bir bisiklettir ,ve aynı zamanda yol bisikletide sadece asfaltta performansa uygun bir makinedir..ama tur bisikleti denilince akla önce şehir bisikleti gelir emniyet açısından düz gidonlu olması lehinize arkaya yük koyacaksınız yarış gidonlu bisiklet ile arkaya yük koyup seyahat etmek konforlu olmayacaktır,,tabi düz gidonlu cyclo larda var,
dostum senin bisiklet öyle idi zati,,gördüğüm kadarıyle,,bisikletinin arka tarafına bagaj koyabilirsin ama bence işin kuralı şehir bisikleti,,
ayrıca rampa için spd şart ve yüzde 30 kar var ,vites donanım benim lx idi son derece memnunum tabi xt bi üst kalite onlarda son derece kaliteli benim arka aktarıcı xt deore aksama zor olur bunlarda xt kompenantlar bence en ideal olanlardır ..

Her cyclocross bisikletin rahat geometriye sahip olmadığını hatırlatmakla beraber size en uygun türün yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan "her yola gelen" bisiklet türü olduğunu düşünüyorum.
Trek Crossrip, Specialized Tricross ya da Giant Anyrod bu türe örnekler.
İlla bagaj takmak istiyorsanız bagaj deliği olan ve üçlü aynakola sahip "endurence" türü yol bisikletlerinin giriş seviyesi modellerini de bir düşünün derim.

Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim.Kudret dostum benim bisikleti biliyor zaten ve ona göre tavsiyesini söylemiş.Düz gidonu çok tutar.Teşekkür ederim.Ben tam olarak Ozan kardeşimin dediğine yakın bir bisiklet düşünüyorum. Trek Crossrip, Specialized Tricross modellere bagaj da bağlanabiliyor galiba.Merida Cyclo'yu da seçenekler arasına ekleyeyim.Yol gidonlu ve bagaj bağlanabilen bu cyclo 'lar uzun turlar için uygun olmaz mı? Endurence tipi yol bisikletlerinde önerebileceğiniz iyi bisikletler varmı? Bütçem 3000-4000 arası olabilecek zannediyorum.Karar vermek zor olsada sizlerin fikirleri bu konuda çok yardımcı olacak.
2.seçeneğim bendeki Merida T3-D yi arka donanımları dore xt yapmak ve tura çevirmek fakat bir yol bisikleti takıntım olduğunu anlamışsınızdır sanırım.Avrupa da uzun turcular arasında yol gidonu kullanan çok var.

Geri