Scudo Sports

Tur için elektronik cihaz kombinasyonları (günlük yada uzun tur)

Hamit E.

Forum Bağımlısı
Tepki
349
Bisiklet
Mosso
merhaba, arkadaşlar bu konuda ben bile kendimle çelişip duruyorum, öncelikle bunu belirtmek istedim.
bu konudaki amacım fotoğraf, yön bulma ve işletişim ekipmanlarının tek bir alettemi toplanması yoksa ayrı ayrı cihazlar alınmasımı?

yeni herşeyi barındıran pahalı bir akıllı telefon almakmı yoksa, ayrı ayrı navigasyon, foto makinesi, telefon almakmı daha mantıklı.

malum telefonlarda herşey var ancak amiral gemisi denen telefonlarda bile yazılımsal donanımlar bir çok sorun oluyor. en basitinden kameraları nekadar güzel çekerse çeksin yinede bir foto makinesi kadar iyi değil (compact makineler). gps performanslarıda zaman zaman kötü olabiliyor, azıcık bulutlu havada bağlanamama problemleri var. ayrıca yoğun kullanımda şarj büyük sıkıntı. 10 saat falan ancak gider tahminim.
dezavantajlarının yanında en büyük artısı ise hafiflik sağlaması. günümüzde 180gr olan telefon bile artık bu telefon çok ağır gülle gibi muamelesi görüyor.

300tlye (link) böyle bir makine (251gr)
150tlye (link) böyle bir navigasyon alınıp, ortalama bir telefon ile daha iyi performans alınmazmı?

cihazları örnek olarak aldım performansları hakkında net bilgim yok.

Scudo
Merhaba,

Ben, ilk bahsettiğiniz kameradan kullanıyorum. Bu konuda işe yarayacak bir yorum yapabilirim.

Kullandığım cihaz, fiyatına göre -bence- en güzel kameralardan biri. Kullanmaya başlayalı 1 buçuk yıl oluyor. O cihazla çektiğim fotoğrafları zaten açtığım başlıklarda bulabilirsiniz. (Yalnız, fotoğrafların çoğunda kontrast ve aydınlık ayarı yaptığımdan, biraz yanıltıcı olabilir)

Fotoğraflarla oynamadığım bir başlık için:

https://www.bisikletforum.com/f57/uc-bisiklet-bir-kano-gemiyi-karadan-yurutmek-130045/

http://1.bp.blogspot.com/-W10uCHoGyg0/UwzNIUyNnLI/AAAAAAAAAOc/uYUTRA0fEr0/s1600/IMG_0040.JPG

Manuel ayarların neredeyse tamamını yapabileceğiniz "Manuel" modu, hem kullanışlı, hem de fotoğraf hakkında ne, ne işe yarar, öğrenmenizi sağlıyor.

Video özelliğine gelince, video çekimi pek akıcı değil maalesef. Buna şu videoyu örnek verebilirim (bisiklet geçerken rahatsız edici bir aksama var).

Kameranın güzel bir özelliği, dayanıklı oması. Bisiklet üstündeyken birçok kez düşürdüm. Hâlâ sorunsuz çalışıyor.

Söyleyeceklerim bu kadar.

Ayrıca, şu pahalı telefonların hem gps, hem kamera, hem de telefon olarak kullanılmasına ben de karşıyım. Onlar benim nazarımda yalnızca telefon.

Telefonlar hakkında fikirlerim:

@Yusuf Yılmazvural

evet yusuf arkadaşım yorumlar için teşekkürler. video performansı kötüymüş gerçeten :) ancak zaten adamlar kardeşim bu foto makinesi diye satıyorlar. video içinde yurt dışı sitelerden gopro muadilleri olabilir belki.
ha birde pahalı telefonları gidona monte edip saatlerce güneş altında tutmakta akıl karı değil.

Her şeyi tek bir cihazda toplama fikri ilk bakışta mantıklı gözükse de, olası bir arızada tüm bu özelliklerden mahrum kalacağınız gerçeği işin can sıkıcı boyutu oluyor.

Bisiklet üzerinde haritalı navigasyon kullanmak istiyorsanız, "bence" paraya kıyıp Garmin'in ürünlerinden (Edge 800, 810 gibi) temin etmenizde fayda var. Sizin sözünü ettiğiniz navigasyon cihazı daha çok otomobillerde kullanmaya yönelik. Bu cihaza fazladan para vermek yerine, Android cihazlar için üretilmiş ücretsiz navigasyon yazılımlarını kullanabilirsiniz. Misal Nokia artık Here uygulamasını ücretsiz dağıtıyor ve haritaları cep telefonunuza indirip, uygulamayı internet bağlantısı gerektirmeden de kullanabiliyorsunuz.

(Ayrıca Aselsan'ın bu modelini zamanında Hepsiburada'dan sipariş edip, memnun kalmayınca geri göndermiştim.)

Fotoğraf makinasını çoğunlukla fotoğraf için mi, video için mi kullanacaksınız? Daha çok video çekecekseniz, ikinci el bir GoPro veya bunun daha ekonomik muadilleri düşünülebilir. GoPro tarzı kameraları, bisiklete, kaska veya kendi gövdenize bağlayarak çok farklı ve hoş açılardan videolar çekme imkanınız olur.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Geri