Hakan®
Üye
- Tepki
- 70
- Bisiklet
- Mosso
Merhaba 2 aydır yeni aldığım Sedona 331 modeli bisikleti kullanıyorum ve çok memnunum. Uzun mesafelere çıktıkça şeytan dürtmeye başladı "ortalama hızımı nasıl arttırırım?" diye düşünmeye başladım hatta konu bile açtım. Aldığım cevaplara göre ortalama hızımın artması için; Lastik değişimi, gidon boğazı yön değişimi (hatta gidon değişimi), bisikleti hafifletme gibi değişiklikler yapmam gerekiyor. Kaba taslak düşününce ne yaparsam yapayım sonuçta kadro geometrisi değişmeyeceği için belli bir yere kadar gideceğim ve yapacağım masrafa değecekmi emin olamıyorum. Kullandığım yollara gelince; neredeyse asfalttan hiç inmiyorum belki ara sıra güzergah gereği hafif toprak yola giriyorum ama hepsi o kadar. Eğer bir yol bisikleti alırsam onu da tur bisikleti olarak kullanacağım.
Şimdiye kadar 1 veya 2 kez kısa süreli (5-10 dkk) yol bisikleti kullanmışımdır.
Yol bisikletleri tur bisikleti olarak kullanıma uygun mudur? Sadece tur için bakarsak yol bisikleti neyi yapamaz? (arazi vb. kullanımlar hariç)
Şimdiye kadar 1 veya 2 kez kısa süreli (5-10 dkk) yol bisikleti kullanmışımdır.
Yol bisikletleri tur bisikleti olarak kullanıma uygun mudur? Sadece tur için bakarsak yol bisikleti neyi yapamaz? (arazi vb. kullanımlar hariç)