Scudo Sports

Tur Arkadaşım Fuji Absolute 1.5 (Tur için özelleştirildi)

Tepki
100
İsim
Burak Tekerli
Bisiklet
Fuji
Şehirlerarası uzun turlar yapmaya başlamamla turda beklentilerimi karşlayabilecek ve parasını hak eden bir bisiklet arayışına girdim.En sonunda tercihim Fuji absolute 1.5 den yana oldu.

Kalkan/Antalya
(link)

Bisikletin orjinal hali

MODEL YILI:2014
ÖLÇÜ:S (15”), S/M (17”), M (19”), M/L (21”), L (22”), XL (23”)
KADRO:A2-SL butted 6061 w/ semi-integrated headtube w/ internal cable routing
MAŞA:FC-770 carbon blade, alloy steerer w/ alloy dropout
VİTES KOLU:Shimano Acera
ARKA ATTIRICI:Shimano Deore, 9-Speed
ÖN ATTIRICI:Shimano Acera, 31.8mm
AYNAKOL:Shimano Acera, 48/36/26T
FREN:Tektro RX3 linear pull front, Promax chainstay mounted U-brake rear
GİDON BOĞAZI:Oval Concepts 313 Alloy Stem / 31.8mm / 6061 Aluminum / 12 Degree
GİDON:Oval Concepts 200 Alloy Riser Mountain Bar / 31.8 / 9 Degree Sweep / 15mm Rise / 6061 Butted Aluminum
SELE:Oval Concepts 300 Pavement Saddle / Steel Rails / Vinyl Cover
SELE BORUSU:Oval Concepts 300 Alloy Post / 2 Bolt / 27.2mm / 6061 Aluminum
LASTİK:Vera CityWide, 700 x 28c, 30tpi
JANT SETİ:Formula alloy hubs w/ Vera Corsa DPM27 28/32H alloy rims
ZİNCİR:KMC X-9, 9-speed w/ Quick-Link
RUBLE:Shimano Acera, 11-32T, 9-Speed
PEDAL:Wellgo, one piece resin platform
EK TAKILAN PARÇALAR

- Park ayağı
- Bagaj
- Suluk kafesleri

DEĞİŞEN PARÇALAR

-Oval marka düz gidon ___ yerine ____ XLC marka kelebek gidon
-Oval marka gidon boğazı ____yerine ____ Aynı değerdeki Scott marka gidon boğazı

(link)

Kelebek gidon benim için turda olmazsa olmaz.Onun sayesinde bilek ve omuz ağrılarımdan kurtuluyorum.Sigma bc 8.12 üzerine çok yakıştı.

Boyum 1.80 bisiklet üzerinde rahat bir açıyla oturabiliyorum.Fakat selesinin çok rahat olduğunu söyleyemem. Kısa sürüşlerde rahatsız etmiyor fakat turumun 3. gününde canımı yakmaya başladı ve mağlum yerde yaralar açıldı. Seleyi en kısa sürede Brooks Cambium c17 ile değiştireceğim.(Bu sele ile deneyimi olanlar düşüncelerini paylaşabilirler)

Vites geçişlerinden çok memnunum.Çok hızlı ve akıcı.Aniden girdiğim bir yokuşta tempomu hiç bozmadan devam edebiliyorum.

(link)

Lastikler performans amacıyla üretilmiş. Hafif fakat yol tutuşu az ve patlamalara dirençsiz. Bu yüzden uzun turlar için pek uygun değil. Bunlarıda schwalbe maraton ile değiştirmeyi düşünüyorum fakat bütçemi zorlayacak gibi.

(link)

Turlarda süspansiyonu bir lüks olarak görüyorum.Çok da ihtiyaç duymadığım için tercihim düz maşalı bir bisikletten yana oldu. Ayrıca maşa karbon.

Scudo
Yanlış hatırlamıyorsam cambium daha dar ve daha yarış özellikliydi.
Bence en az 175 mm genişliğinde birşey alın. Classic b17 mesela...
Bir de krem kullanmayı ihmal etmeyin, decathlondan alabilirsiniz...

@Ozan k.
Konuya aradan dalmak gibi olucak ama krem derken ne kremi birda cambium yol bisikletinde cok komik olmaz mi? :)

Hayır popo bakım kremi :)

Pedal çevirdikçe seleye sürtmekten yaralar oluşabilir. Tur-yol bisikletçileri chamois tabir edilen kremi kullanır. Bir araştırın isterseniz...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Ozan k. Classic B17'yi görünce Brooks selelerin bakım kremi geldi aklıma. Bahsi geçen krem başkaymış. :)

@Ozan k. Bakım gerektirmemesi ve sudan etkilenmemesi nedeniyle brooks cambium tercih edeceğim.Cambiumun en az deri modeller kadar konforlu olduğunu idda ediyorlar.Ne kadar doğru acaba ?Birde aldığıma pişman olmayayım ??

Bu arada cambium c17 genişliği 162mm

@Tahsin Y. neden komik dursun ki bence tur bisikletinde de gayet estetik durur.

• Beğen
Brooks tek geçerim kesinlikle almalısınız uzun yol yapacaksanız zaten belirli bir km oturması lazım ancak işinizi görür

• Beğen
Merhaba, neden Brooks Cambium c17'yi tercih ettiğinizi merak etmiştim daha sonraki mesajınızda açıklamışsınız.. Görünüş açışından Brooks Standart B17 kadar rahat olacakmış gibi gelmedi bana.. Yağmurdan korkmanıza gerek yok, bazı alışveriş sitelerinde yanında kılıfını hediye ediyorlar.. Bakım işini de yanılmıyorsam 6 ayda bir kremleme ile halledebiliyorsunuz..

En önemlisi rahatlık tabii ki de, rahatlık konusunu iyi araştırın derim..

• Beğen
Tepkiler: buraktekerli
@buraktekerli

Düz maşa konusun da tercihin bence de doğru olmuş. Kendi bisikletim de açmıyorum doğru dürüst bozuk yollarda bile. Düz maşaya geçmeyi düşünüyorum. Bu arada kazasız belasız kullanın iyi turlar...

• Beğen
Tepkiler: buraktekerli
@Başıbozuk Yazıyı okuduktan sonra bende soğudum. Sanırım b17 alıp işimi garantiye alacağım.Kalitesini tüm turcular onaylıyor.

Geri