Scudo Sports

TuboLito iç lastik

TeamO2.cc

TeamO2.cc
Tepki
12.608
İsim
TeamO2.cc----Strava----
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Böyle bir iç lastik çıkmış.Kullanan varmı acaba ? Sanki zayıf bir malzeme gibi duruyor.Bir iki video bulabildim.İlgisini çeken olabilir
diye düşünüyorum.38 gramcık :)

(link)

• Beğen
Tepkiler: ozanozan ve Özcan
Scudo
Fiyatını gördükten sonra ilgilenen olacağını sanmıyorum :D

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
@Murat B.
Birde bu var. (link)

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
İkincisinin patlamamak ya da en azından patlasa bile hava sızdırmamak gibi bir özelliği var anladığım kadarıyla. Sene 2019 olmuş hala iç lastik teknolojisi için araştırma yapıyorlar...

• Beğen
@Murat B.
Aynen dediğiniz gibi.Adamlar sürekli geliştiriyor .Biz de yerimizde sayalım.

33x5,65=186,45
186,45x2=372,9

372,9/15=24 kusur

2 adet iç lastik fiyatına toplam 24 paket yani 48 adet decathlon kullan at iç lastik alabiliyorsun. :)

@muhiddin
Doğru tabiki de.Ama her patladığında uğraşmaktansa parası olan için tabikide söylüyorum bu arada alınabilir.

@scottrek

ben iç lastiğe o kadar parayı vermeyecek bırı olarak konuştum :):):)

• Beğen
Tubolito s tubo Mtb 29” 1.80-2.40 kullanıyorum 42-45 Gr. Arası ağırlık, thermoplastik malzeme. 2 ay önce tanesi 138 Tl’den iki tane bikeinn’den aldım. furious fred 2.0 dış lastikle beraber çok hafifler etkisi bence çok iyi bikere psikolojik olarak asla decathlon tür iç lastik kullanamam artık. (250Gr) iki tekerde 410 Gr. Kârdasın

Patlama konusunda ikisini kıyasladığın zaman aynı gibi ama tubolito üç aşağı beş yukarı daha iyi. Hafiflik incelik ve işe yaramasını kıyaslarsan son derece iyi 85 Gr. Daha kalın modelide var kendinden yapışkanlı özel termoplastik yamasıda satılıyor 20 tl’ye. normal yamalar olmuyor.

S-tube olanlar daha hafif 700c 23Gr. Olanda var.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Özcan
Bunu almaya gerek yok ki , çifti 50 Euro yani 350TL den fazlaya denk geliyor. O paraya biraz daha ekleyip kaliteli patlamaya dirençli dış lastik alırsınız hem de performansınızı destekleyecek güzel bir çift lastiğiniz olur. İç lastik decathlon olsun her türlü gider.
edit. Düşünce ve ürün güzel ama fiyat fahiş , bize gelmez :)

Tubolito stube road versiyonunu kullanıyorum. Bu versiyon sadece disk fren jantlarda kullanılıyor zira ultra ince olduğu için fren yüzeylerinin ısınmasına karşı dayanıklı değil. V frende, özellikle uzun inişlerde jant fren yüzeyi ciddi ısınıyor. V fren için olan versiyonu da 32 gr olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.

Gelelim kullanıcı yorumuma. 2,5 ay oldu kullanıyorum. Yaklaşık 1600 km kadar sürdüm. Herhangi bir patlak problemi yaşamadım. Latex iç lastikler gibi havayı tutamama problemi yok. Normal butil iç lastikler gibi havayı tutuyor. Hafiflemenin yanında, yuvarlanma direncinin bir miktar azaldığını da fark ediyorsunuz. Turuncu renk valfler biraz göze batsa da zamanla alışıyorsunuz.

Ortalama bir iç lastiğin 100-110 gr olduğunu düşünürsek çok daha pahalı bir upgrade olduğunu söyleyemeyiz esasında. S-tube road modeli 25 gr. Yani iki lastik ile ortalama toplam 150 gr gibi bir kazancınız oluyor. Kullandığım sele ise sworks power. Kendisi 159 gr. Yani aşağı yukarı bisikletten bir sele ağırlığını çıkartmış oluyorsunuz. Tanesi 30 Euro’dan çifti 60 Euro. 60 euroya, başka şekilde, bisikleti tek kalemde 150 gr hafifletmek gereçten zor olsa gerek. Yuvarlanma direnci azalması da yanına kar kalıyor.

Peki patlatınca çöp mü oluyor ? Hayır. Tubolito flix kit adında bir yama seti satılıyor 8-10 Euro gibi bir ücreti olması lazım. İçinde tubolito iç lastiğe özel 5 adet solüsyonsuz yama bulunuyor. Zımpara ve yapıştırıcı kullanmadan yama yapıp devam ediyorsunuz.

Kendi düşüncem, fiyat etiketi bir iç lastik için pahalı ama 150 gr hafiflemek için ise ucuz. Yani nereden baktığınıza göre değişiyor. Decathlon örneği verilmiş. O örnekten yola çıkarsak bir s-works yerine 30 adet btwin bisiklet alabilir, ayın her gününde ayrı ayrı sıfır bisiklete binebiliriz. Ya da oakley gözlük almak yerine, decathlondan 15 liraya sarı renk şeffaf gözlük tercih ederek, 50 gün boyunca bu gözlükleri kullan at yapabiliriz. Tamamen bütçe ve bisiklet hobisine bakış açısına göre değişir.

Tubolito ic lastikleri (Avusturya Uretimi), bisikleti hafifletmenin en ucuz yolu olarak one cikiyor. Road, MTB ve Gravel bisikletler icin modelleri bulunmaktadir. Kendine ozgu tamir kiti bulunur.

Yol bisikletinden ornek verecek olursak; Disk fren bisiklete sahip olanlar (S-Tubo) ve V Fren icin (Tubo) modellerini tercih etmelidir.
S-Tubo 23gr, Tubo ise 38gr agirliga sahip (Teki icin olan agirlik) Kullandiginiz ic lastik ile agirlik karsilastirmasini yapabilirsiniz.

Patlama direnci acisindan S-Tubo icin diger ic lastikler ile ayni, Tubo ise x2 daha dayanikli oldugunu belirtiliyor. Bu noktda bircok dis etken de devreye giriyor tabii ki. Test detaylarini youtube'daki Tubolito kanalindan inceleyebilirsiniz.

Ivmelenme, Patlama Direnci, Donme direnci gibi testlerin nasil yapildigi ve sonuclari paylasilmis durumda.

Geri