Tubolito stube road versiyonunu kullanıyorum. Bu versiyon sadece disk fren jantlarda kullanılıyor zira ultra ince olduğu için fren yüzeylerinin ısınmasına karşı dayanıklı değil. V frende, özellikle uzun inişlerde jant fren yüzeyi ciddi ısınıyor. V fren için olan versiyonu da 32 gr olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.
Gelelim kullanıcı yorumuma. 2,5 ay oldu kullanıyorum. Yaklaşık 1600 km kadar sürdüm. Herhangi bir patlak problemi yaşamadım. Latex iç lastikler gibi havayı tutamama problemi yok. Normal butil iç lastikler gibi havayı tutuyor. Hafiflemenin yanında, yuvarlanma direncinin bir miktar azaldığını da fark ediyorsunuz. Turuncu renk valfler biraz göze batsa da zamanla alışıyorsunuz.
Ortalama bir iç lastiğin 100-110 gr olduğunu düşünürsek çok daha pahalı bir upgrade olduğunu söyleyemeyiz esasında. S-tube road modeli 25 gr. Yani iki lastik ile ortalama toplam 150 gr gibi bir kazancınız oluyor. Kullandığım sele ise sworks power. Kendisi 159 gr. Yani aşağı yukarı bisikletten bir sele ağırlığını çıkartmış oluyorsunuz. Tanesi 30 Euro’dan çifti 60 Euro. 60 euroya, başka şekilde, bisikleti tek kalemde 150 gr hafifletmek gereçten zor olsa gerek. Yuvarlanma direnci azalması da yanına kar kalıyor.
Peki patlatınca çöp mü oluyor ? Hayır. Tubolito flix kit adında bir yama seti satılıyor 8-10 Euro gibi bir ücreti olması lazım. İçinde tubolito iç lastiğe özel 5 adet solüsyonsuz yama bulunuyor. Zımpara ve yapıştırıcı kullanmadan yama yapıp devam ediyorsunuz.
Kendi düşüncem, fiyat etiketi bir iç lastik için pahalı ama 150 gr hafiflemek için ise ucuz. Yani nereden baktığınıza göre değişiyor. Decathlon örneği verilmiş. O örnekten yola çıkarsak bir s-works yerine 30 adet btwin bisiklet alabilir, ayın her gününde ayrı ayrı sıfır bisiklete binebiliriz. Ya da oakley gözlük almak yerine, decathlondan 15 liraya sarı renk şeffaf gözlük tercih ederek, 50 gün boyunca bu gözlükleri kullan at yapabiliriz. Tamamen bütçe ve bisiklet hobisine bakış açısına göre değişir.