Scudo Sports

trek mamba vs specialized rockhopper sizce hangisi?

@burak özgüng

burak bey,
ben 17 kadro kullanmadım tabi 29 jantı ,18.76 da sorun ise hiç yaşamadım 26 jantta ,arkadaşımız ile aynı boydayız ve bacak boyu aynı 50.000 km ye gelirken ne bel ağrısı ne kıkırdak zedelenmesi 200 km lerde zamana karşı kısa mola anlayışta devirdiğim 200 km lerin haddi hesabı yok açıkca 17 kadro 29 jant bana uygun gelirmi bilemiyorum bi bakmak lazım tabi ,,,,ve 29 jantta ağırlık önemli ,,,

Scudo
Kudret bey çok teşekkür ederim size.özellikle bu bacak boyu olayında bana yardımlarınız için.önceki bisikletim scott aspect 10 17 kadroydu ve bir süre sonra bel ağrısı yapıyordu nedeni belkide yanlış kadro seçimimdi tekrardan çok çok teşekkür ederim.trek 4700 veya scott scale 670 modeline yönelebilirim yada 29 jant düşünürsek scott 970 trek mamba yada specialized rockhopper... artık kısmet hangisiyse o olsun site site dükkan dükkan gezmekten bıktım :) donanım olarak kalite olarak hepsi aşağı yukarı yakın modeller.rengine bakıp alalım çocukken yaptığımız gibi :)

@doganay

17 kadroda sorun yaşamış olmanız düşündürücü ...şimdi 29 jantlara bakın gene ama kadro boyu önemli ,,yeşil bisiklete gelen 29 jantları şöyle bi elimle kaldırmak istedim dehşet ağır idiler tabi ben kendi bisikletime göre düşünüyorum zamanında 15 kilo tanklar ile sürmüştüm ama şimdi altta 10 kilo 350 gram lık makine olunca bunun üstü kilolu bisikletler artık bana ağır gelir zati aşağısınada inmem açıkça karbonlarda 10 kilo bence sınır ne olacağı belli olmaz bi karbon bisikleti 10 yıl kullanan var ise o bisikletin karbonu iyidir tabi 5 yıl 4 aylık karbon bu ,
bir 5 yıl daha götürmek ümidiyle..

sıkıntı yaşadığım sondan iki önce olan model scott aspect 10 du onu kısa süre kullanıp sattım bel ağrısından.sonra specialized sirrus elite 2013 aldım ondan çok memnundum 10.4 kg dı sanırım ama istanbul yollarında kaldırım inip çıkmak patika yollara girmek istememden onu satıp yeniden dağ bisikletine dönmek istedim scott 26 jant m beden olduğundan belki sıkıntı olmuş olabilir.

benim boyum 183 cannonda trail sl1 29 kullanıyorum.L beden sürüyorum 48 cm ediyor..oldukça rahatım tam bedenime göre.bende çok arada kalmıştım M siparişi verdim önceleri ama 29' de beden seçimini kimmse bilmediğinden cannondale abd ye mail yoluyla ulaştım.M bedenin küçük geliceğini L denemem gerektiğini söylediler.scale 35 var bi abimde hatta şu an satılık ilanı var görürsünüz onunla ağırlığını kıyasladık arada 1.5 kilo ya vardı ya yoktu.inanamadı kendiside..

Simdi anlamadigim benim bacak boyuma gore kadro olcusu L bedene denk geliyor Burak beyle aramizda 9 cm fark var L alirsam bana buyuk gelmez mi?

@doganay

doganay bey.
bence en iyi hareket bisiklete binip uygulama yapmaktır sele ayarı olması lazım sele ayarı olmayan bisiklete binmeyin satıcılar bunları asla yapmaz siz önceden tedbirinizi alacaksınız, sele ayarını siz yapın,sağ pedal aşağıda olacak ve ayağınızı pedala koyun sağ diz kırık olmayacak ve bisikleti sürün ilk izlenim önemlidir ya rahat edeceksiniz ya da etmeyeceksiniz ..

aşağıda linkte 29 jantlar hakkında görüşler var..

(link)

Tesekkur ederim aslinda 29 u birazda arada slick lastik takip sehirde hizla ve rahat yol alabilmek icin istiyorum.olmazsa 26 ya yonelecegim cunku arkadaslarin cogu uzun boya daha iyi oldugunu yaziyorlar

@doganay
büyük gelicek garanti.
ben üstünde dururken ön tarafı kaldırdığımda yerden 5 cm yükseliyor.kabaca tam bana göre bir beden.ama size M beden olucaktır.
L alırsanız hem yere basarken zorlancaksınız hemde ön tarafa sürerken aşırı yatmanız gerekicek.uzun yollarda beliniz haşat olabilir.

yarın bisikleti almaya gideceğim ama hala markaya karar veremedim.trek veya specialized...

trek te jant göbekleri gidon sele kelepçesi vs gibi aksesuarlar turuncu güzel duruyor.ama her ikiside çok kalite görünüyor m kadro alacağım kesin ama marka olarak özellikle tercih sebebi olan birşey olabilir mi? iki markada ömür boyu garanti var trek artı olarak bakım ücretsiz diyorlar o da bir tercih sebebi ve 200 tl daha ucuza gelecek.diğer yandan ufak tefek değişiklikler var.fren markları farklı aynakol markaları farklı ve maşada birixc32 diğeri xc28 bu ekiipmanlardan hangisi daha iyidir ne dersiniz son kararımı vermemde biraz yardımcı olursanız sevinirim...

bu arada hardrock kullanan arkadaşlardan kadro geometrisi ve sağlamlığı açısından da yorum almam mümkün müdür?

dün specialized rockhopper comp 29 2013 bisikletime kavuştum.çok enteresandır önceki specialized sirrus elite bisikletimde olduğu gibi çok iyi akıyor o lastiklere rağmen :) dün çevreyolundan bakırköy den eyüp e kadar kullandım gayet keyifliydi.bu akşamda bir yıldız parkı yapıp arazi performansına bakacağım...

Geri