Scudo Sports

Trafik polisinin sağdan gittiğim için durdurup uyarması

parathoner

Aktif Üye
Tepki
335
İsim
Kerem
Bisiklet
Dahon
Bugün başıma gelen bir olay; Bostancı'dan Göztepe'ye doğru giderken yolu daraltıp denetleme yapan trafik ekibi beni durdurup yolun sağından gitmemin yasak olduğunu, soldan gitmem gerektiğini söyledi. Emin misiniz dedim, sağ taraftan gitmem gerektiğini biliyordum dedim, bana, Göztepe'deki bisiklet yolunun neden sol tarafa yapıldığına hiç dikkat ettiniz mi dedi.

Yolun solundan gitmen gerekiyor diye uyarıldınız mı hiç? Yoksa bunu yaşayan bir ben miyim? Trafik polisi Hanım kardeşim sanırım benimle eğlendi yada yönetmeliği bilmiyor. Yada biz mi yanlış biliyoruz :)

Scudo
Eğer bisiklet yolu yoksa en sağdaki şeritte hakkımız var deseydiniz ona da yok der miydi acaba?

2918 sayılı TCK KARAYOLLARI Trafik kanununda Bisiklet için;
Madde 46 Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.
diye bir madde var.

Eğer bisiklet yolu yoksa en sağdaki şeritte hakkımız var deseydiniz ona da yok der miydi acaba?

2918 sayılı TCK KARAYOLLARI Trafik kanununda Bisiklet için;
Madde 46 Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.
diye bir madde var.

Evet ne yazık ki dedi. İnat etti diyebilirim. Biraz tartıştık. Ama sonunda herhalde vardır bir bildiği dedim. Ne bilim yönetmelik değişmiştir diye düşündüm.
Yönetmeliği bilmiyor galiba

Sanırım. Mesela bir kaç kilometre ilerde başka bir trafik polisine sordum o da bana bisiklet yolu varsa oradan, yoksa sağdan giderler diye biliyorum dedi.

Bende bugün kırmızı ışıkta bekliyorum, polis de araçları bekletiyor ışıkta, sen niye bekliyosun gidebilirsin dedi. Bende ben bütün ışıklarda bekliyorum dedim, kesin içinden deli herhalde demiştir :D

Naylon polise denk gelmişsiniz 😁

Yeni mezunlardı sanırım 3 tane Hanım hanımcık Memurlardı. Çok detaylı bilgim olmadığı için, yani onların kanunları daha iyi bildiğini düşündüğüm için eyvallah deyip soldan gittim. Ama kornalar eşliğinde tabi :D Sonra dedim ki ben burada öleceğim, sağa geçtim :)

Bende bugün kırmızı ışıkta bekliyorum, polis de araçları bekletiyor ışıkta, sen niye bekliyosun gidebilirsin dedi. Bende ben bütün ışıklarda bekliyorum dedim, kesin içinden deli herhalde demiştir :D

Bende bekliyorum. Sırf araçtakiler, motorlular yada ışıkta karşıya geçen yayalar bisikletlilere kin gütmesin, "oh adama bak plaka yok nasılsa geç tabi" deyip buğz etmesin diye bekliyorum.

Yukarıda yazılanların çoğuna güldüm. Aslında ağlanacak halimize güldüm. Ülke olarak nereye gittiğimizin somut örneği. Trafik kuralı bilmeyen trafik polisi, hukuk bilmeyen hakim avukat örnekleri çoğaltabiliriz. Ne zaman torpil yerine liyakat esas olur o zaman ülkecek huzura ereriz.

Yukarıda yazılanların çoğuna güldüm. Aslında ağlanacak halimize güldüm. Ülke olarak nereye gittiğimizin somut örneği. Trafik kuralı bilmeyen trafik polisi, hukuk bilmeyen hakim avukat örnekleri çoğaltabiliriz. Ne zaman torpil yerine liyakat esas olur o zaman ülkecek huzura ereriz.

Umarım o memur arkadaş, Allah korusun, bir kazada yanlış bir karar vermez.
Bana sağ şeritte giderken, solumdaki polis "kaldırıma çık kaldırıma" şeklinde anons yapmıştı...

Kaldırımdan giden bir bisikletliye 275 TL ceza yazıldı. Ellerini bırakarak sürene de ceza yazıldı. Bu liste uzar gider. Aslında Bizim trafik polisleri yine iyiler. İsterlerse öyle şeylerden ceza yazarlar ki. Yine görmezden geliyorlar bakmayın.

Bende bekliyorum. Sırf araçtakiler, motorlular yada ışıkta karşıya geçen yayalar bisikletlilere kin gütmesin, "oh adama bak plaka yok nasılsa geç tabi" deyip buğz etmesin diye bekliyorum.
Her şeyi geçtim, kırmızı ışığın orada olmasının bir sebebi var. Biri geçse de ceza yazsak denilerek oraya koyulduğunu düşünmemek lazım. :) Ama ilk akla gelen dediğiniz gibi ceza muhabbeti oluyor gene.
Plaka yoksa TC. kimlik numarası var :D

Allah
Her şeyi geçtim, kırmızı ışığın orada olmasının bir sebebi var. Biri geçse de ceza yazsak denilerek oraya koyulduğunu düşünmemek lazım. :) Ama ilk akla gelen dediğiniz gibi ceza muhabbeti oluyor gene.
Plaka yoksa TC. kimlik numarası var :D
ışıklardan geçmeden önce etrafı kolaçan edenler bi kendini göstersin 😃

Konu yasalar üzerinde dönerken bir soru sormak istiyorum. Bisiklet yolu, kaldırıma yapılabilir mi? Kaldırım hakkında böyle bir düzenleme yokken neden bütün bisiklet yolları hep kaldırım üzerinde ? Sonuçta bisiklette bir araç ve bisikletin kaldırımdan gitmesi yayaların kaldırım hakkını kullanmasını zedeliyor ve biz bisikletliler için büyük bir ikilem oluşturduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Allah polis bacıdan razı olsun akşam akşam gülümsetti

Ben de dün akşam Atakum (Samsun) sahildeki bisiklet yolunun ana baba günü olacağını bildiğim için boynuma düdük asmıştım.

Oraya gelmeden dönel kavşakta duran ve trafiği yönlendiren bir trafik polisi gördüm. Bana kırmızı yanıyordu. Arkasında durup hafifçe düdüğü öttürdüm; yani bir nevi polisi trolledim gülümseyip 2 kelam edelim diye :)

Polis bey de dönüp gülümsedi ve ''yav napıyon onla'' dedi. Ben de, bisiklet yolunda yürüyen yayaları kovmak için, dedim. Yav o işe yaramaz; havalı korna taksana şuna, dedi :)))

Kırmızı ışık sönene kadar muhabbet ediyorduk ki bir anda durup ''aha kaza olacak'' dedi ve 3 araç zincirleme kazadan kılpayı kurtuluverdi.

Göz ucuyla ileride kırmızıya dönen ışığı takip ediyormuş ve ben de fren seslerini duyunca kafamı kaldırıp baktığımda gördüm ki önde kararsız kalıp aniden duracak şoförü sezmiş belli ki. Mesleğin kattığı bir yetenek olsa gerek...

Konu yasalar üzerinde dönerken bir soru sormak istiyorum. Bisiklet yolu, kaldırıma yapılabilir mi? Kaldırım hakkında böyle bir düzenleme yokken neden bütün bisiklet yolları hep kaldırım üzerinde ? Sonuçta bisiklette bir araç ve bisikletin kaldırımdan gitmesi yayaların kaldırım hakkını kullanmasını zedeliyor ve biz bisikletliler için büyük bir ikilem oluşturduğunu düşünüyorum.

Bisiklet yolları bazı yollarda sağda, bazılarında solda, birde dediğiniz gibi kaldırımda olanlar var. Hangisi doğru? :) Yoldan sürme kaldırımdan sür diyenler, sağdan sürme yasak diyenler. Birde araçlar şikayet ediyormuş. Bana öyle demişti. Araçların şikayet edeceği bir şey yapmıyorum ki. Sağdan sağdan usul usul gidiyorum da :)

Geri