Scudo Sports

Trabzon-Bayburt D915 Karayolu(Dünyanın en tehlikeli 4. yolu)

veyselozcelikk

Aktif Üye
Tepki
375
İsim
Veysel
Bisiklet
Giant
Türkiye turumuzla ilgili görselleri zaman buldukça paylaşıyorum. Daha önce Karadeniz hattının görsellerini(Türkiye Turu | Karadeniz (Az Yazı Çok Görsel))paylaşmıştım.
Şimdi ise Dünyanın en tehlikeli dördüncü yolu, Trabzon Bayburt D915 yolunde yer alan Soğanlı geçidi Derebaşı virajlarına ait görselleri de aşağıya yüklüyorum.
Önce tırmandık sonra aynı yoldan geri dönüp iniş yaptık.
"S" Virajların olduğu kısımda yoğun sis olduğu için görüş mesafesi en fazla 8-10 metreydi. Dolayısıyla virajların fotoğrafını çekemedik. Ancak virajlara giden yolların fotoğraflarını çekebildik.
Zaman içerisinde Doğu Anadolu ve Akdeniz Bölgelerini de paylaşacağım.
Benim için özel bir anlam taşıyan bu yolla ilgili görseller;

Öncelikle bu yolun genel hatlarını paylaşayım, benim çektiğim bir fotoğraf değildir.
Bundan sonraki fotoğraflar bana aittir :)
DEREBAŞI-VİRAJLARI-2.jpg

Uzungöl, Karaçam ayrımı. Yılın her ayı bu tabela oradadır
IMG_20170708_171054_925.jpg

Yüksek rakımlarda kendimi tabiatın bir parçası olarak hissedebiliyordum...
IMG_20170709_100000_033.jpg

Virajlrın yakınında bir gece konaklayıp ertesi gün erken saatlerde o yolu katetmek istedik;
"Gidin topunuzu başka yerde oynayın!" bakışıdır bu =D
IMG_20170708_104842_890.jpg

Ve oradayız... Hava oldukça sisli, aylardan Temmuz, rakım 2200;
IMG-20170710-WA0000.jpg

Bu sadece ufak bir bölümü. Ne yazık ki Doğa bize bu kadarını fotoğraflamamız için izin verdi;
IMG-20170710-WA0003.jpg

Hoşçakalın

Dosyalar

• IMG-20170710-WA0000.jpg
    IMG-20170710-WA0000.jpg
    198,9 KB · Okunma: 46
Scudo
Tek kelime ile harika ayağınıza sağlık

Paylaşım için teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: veyselozcelikk
Harikasınız, diyecek söz bulamıyorum.
Fotoğraflarda yolu yeni düzeltmişler gibi geldi bana .
Bende biraz önce arşivde kalan fakat burada bir türlü paylaşamadığım iniş videosunu koydum.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Güzel bir tur,muhteşem fotoğraflar ... Ayağınıza sağlık :harika:

@soneryen asfalt yok abi ;) böyle yerlere asfalt döşeyemiyorlar. Dayanmıyor, eriyip gidiyor soğuklarda ve çok tehlikeli. Buz riski var. Kendi memleketimden biliyorum. Bu arada ayaklarınıza sağlık, bir gün bize de nasip olur inşallah.

@mubeac
Yol bisikleti sıkıntı o zaman şehir bisikleti ile gitmek gerek

@SerkanNamazcı
Nereden izleyebiliriz

Arkadaşlar bu yolla ilgili çok güzel bir belgesel var.
Bulutlara Giden Yol
Bu yolu ruslar 1.dünya savaşı sırasında inşa ettiriyorlar. İnanılmaz güzel anılar anlatılıyor belgeselde. İzlemek isteyen arkadaşlar için

Rota mükemmel, aynı yolda Serkan Taşdelen de turlamıştı. Sitesinde var yazısı okunması tavsiye olunur.

• Beğen
@soneryen Selamlar, yol bisikleti için uygun değil. Biz 700x35 lastiklerle zorlandık. Bunun sebebi zeminin sis ve çiğden dolayı çamurumsu ve büyük taş parçacıklarıyla dolu olması.

@SerkanNamazcı
Bravo, keyifle izledim :)

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Değerli bilgilendirme için teşekkür ediyorum

• Beğen
Fotoğraflar harika. Hazır yeni Gümüşhane'ye taşınmışken Trabzon-Bayburt başlığını görünce girdim. Keşke yol asfalt olaymış, o zaman tırmanırdım.

Bence böyle yerlerin doğal yapısını bozmamak gerek. Yani arabamizla rahat rahat gezeceğiz, sehir bisikleti ile turlayacagiz ya da ne bileyim turizme açacağız diye doğal dokuyu tahrip etmemek gerekir. Zaten gördüğüm kadariyla eyim bir hayli fazla. O yola dökülecek asfalt yada beton demek yagan yagmurlarin toprakla ilişkisini kesmek demek. Bunun sonucunda toprak yağmuru ememeyip eğim boyunca aşağıda sürükleyecek, sonrasında sel, toprak kayması vb. meydana gelecek. Umarim yetkililer bunun farkindadir.

Ben tam olarak halen çözemedim D915 karayolu deniliyor ama videoalarda patika orman yolu görünüyor. Bir araba zor geçer. Bu yolun neresi karayolu bu yoldan nasıl bayburttan çaykaraya gidiliyor anlamadım. 2 farklı yol aynı başlıkta mı konuşuluyor

Geri