Scudo Sports

Tour de France 2017

Turu kim kazanır?

• FROOM

• DUMOULIN

• CONTADOR

• PORTE

• NIBALI

• QUINTANA

• PINOT

• FUGLSANG

• ARU

• BARDET

• SÜRPRIZ BIR ISIM :))

• Toplam katılım
    159
  • Anket kapanışı .

cazci

Dört Mevsim Pedal...
Yönetici
Tepki
19.379
İsim
MEHMET CEM SAYGI
Başlangıç
1974—75
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Evet sevgili bisiklet sevdalıları hasret bitiyor...1-23 temmuz arası gerçekleştirilecek bu yıl ki tura bir hafta kaldı...Katılacak takımlar belli ancak kesin kadroda olacak dokuz sporcunun adları resmiyet kazanmış değil.Kişisel öngörüm; son yılların en zevkli,çekişmeli,heyecan dolu turu olacağı yönünde...
Lütfen bu başlıkta sadece tur ile ilgili paylaşımlar yaparken forumumuzun kalite düzeyini düşürmemenizi özellikle rica ediyorum.

Scudo
İlk oy benden gelsin. Tom dumoulin kazanir umarim

@cazci takımlar ve kadroları da ilave ederseniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Gerçi sıkı takipçileri için sorun değil ama bizlere de bu yarislar nasıl izlenir? nasıl yorumlanir ? yol gösterici olur diye düşünüyorum naçizane Saygılarimla

@Çağdaş78 Önümüzdeki hafta turun resmi sayfasında (link) kesin bilgilere ulaşabiliriz.
Tur p.tesi günü hariç(dinlenme günü)üç hafta süren etaplardan oluşuyor.Sporcular etap bitirme zamanlarına göre genel sıralamada yer alıyor.Etaplarda sprint , yokuş ve finiş kapısından geçme sırasına göre bonus puan ve zamanlar kazanılıyor.Dört çeşit mayo var:
Sarı:Genel sıralama ,Yeşil:Sprint , Puantene:Tırmanış ,Beyaz:En başarılı genç.Ayrıca Süper combative:En savaşçı-mücadeleci ve En iyi takım klasmanlarında ödül veriliyor.
Yarışların resmi yayıncısı Eurosport.Canlı yayın linkleri de forumda paylaşılıyor. Eurosport Türk ekibinin ( Caner-Berkem-Sarper)
yorumları da ilk kez takip edecekleri bile saatlerce keyif alarak ekran başında tutuyor -iyi ki varlar,umarım aynı performanslarını uzun yıllar sürdürürler- .

Sky'dan pek hoşlanmam ama Froome dedim. Şahsi görüşüm başkasının kazanması sürpriz olur.

Froome son yılların favorisi. Rakibi Contador ise kariyerinin neredeyse sonuna gelmiş durumda. Quintana'dan bahsetmek bile istemiyorum adam robot gibi ruhsuz bisiklet kullanıyor. Tour galibiyetini bence hiç hak etmiyor.

Ama gönlümden geçen isim Porte. Keşke bir mucize olsa da turu alsa.

Sanırım Sky ve Movi ekip olarak daha sağlam .Hollandalı ise Ciro da tuvalet olayında bile tek başına kaldı.(Takımı neydi hatırlamıyorum :okyrm::okyrm::okyrm:) Gönül Hollandalıdan yana ama tek başına ancak kahraman olur herhalde böyle uzun ve zor bir yarışmada.
Kazanamaz ama izlemesi zevk verir diye Doumolıin diyeceğim. Tırmanışcılar çatlasın .:D:D:D

@Çağdaş78 doumolin yarismiyor bile.

Turun en önemli iki ismi porte ve froome. Quintana tour'da hep ilk üç yapmış biri ve bu sene zamana karşı etapları kısa olduğundan ona uyan bir tour var. Ama çok formda olduğunu söyleyemeyiz.

Contador, fugslang ve aru da hiç fena değil, sürpriz arayacaklar.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Richie Porte bu sene tura baya zevk katacak gibi umarım başarılı bir performans sergiler.

Porte kesin gibi bu sene. Froome hegamonyasını yıkacak gibi duruyor.

Froome formsuz,Quintana keza iyi değil,Contador desen Dauphine'de bitmiş gibiydi.

En azından Fuglsang var,tura renk katar :)

T. Dumoulin Vueltaya katılacaktı Fransa yı pas geçecekti karar mı değiştirmiş katılırsa güzel olur performansı yerindeyse zamana karşılarla üst sıraları zorlar rekabet son haftaya kadar devam etsin de güzel bir üç hafta geçirelim

Favorileri tahmin ederek anketi oluşturdum. Gönlümden geçen PORTE , PINOT, DUMOULIN(katılırsa)kapışması.Kesin katılımcılar haftaya netleşir.Sky ve FROOM u itici ve medya karteli reklamı yaptığı için pek sevmiyorum.QUINTANA yoksul geçmişin sempatisini tüketmeye devam ediyor.CONTADOR da yakında takım direktörlüğüne geçer.Ne varsa gençlerde var bundan sonra:).

Dumoulin yok.

Takımların çoğu açıklandı zaten.

contador emekliye ayrılmadan güzel bir sürpriz yapsa, yılan gibi kıvrıla kıvrıla çıktığı ataklarını özledik

@ottcci
Ben de Contador dedim ama Trek takımında pek iş yok gibi...:kötü::kötü:
Giro da arkalarda saklanıp durdular bir iş yapmıyorlar:acpsnr::acpsnr:

@Emre Yönlüer ama giroya katılan ekiple tdfye katılacak ekip aynı değil belli olmaz, bir de trek tdf'yi hiç kazanamadı diye biliyorum, bauke bollema ile zorlamaya çalışıyorlar ama nafile, ellerine güzel bir fırsat geçmiş contador ne kadar yaşlandıysa da hala bir umut var diye contador'u son senesi olduğu halde aldılar takıma, iyi hazırlanmışlardır diye düşünüyorum, kazanırsa tadından yenmez valla :hhhhhh:

Gönül, Froome ve Quintana gibi stratejik, robotumsu, ruhsuz sürenlerin değil de Porte, Bardet, Pinot gibi içgüdüsel olarak atak yapan, savaşçı adamların kazanmasını istiyor. Contador bu tip bisikletçilerin en iyilerinden ama yaşlandığı için şansının az olduğu konusunda arkadaşlara katılıyorum. Yine takım olarak güçlü olan Froome ve Quintana arasında geçer, diğerleri de renk katar gibi geliyor.

@Tolga Çelebi sakin olun yav, porte çok formda ama hayatında bir defa bile herhangi bir Grand tour'da kürsüye çıkmadı. Başarılı olduğu yarışlar hep bir haftalık. Onda bile son gün liderliği kaybetti (dauphine)

Çok formda ama son hafta üst üste dağlık etaplarda ne olur kestirmek güç...

@Ozan k.

Kürsüye çıkamaması daha önce hiç lider rolünde olmamasından dolayı olabilir mi :) Hep süper-domestikti takip ettiyseniz.

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
Geri