Scudo Sports

Topeak TourGuide DX 5 Litre Gidon Çantasının Yağmur Geçirmesi

Histogram

Üye
Tepki
90
İsim
SERKAN
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Herkese merhaba arkadaşlar. Sizlerle yaşadığım bir problemi paylaşmak istiyorum. Geçen sene Temmuz ayında Topeak marka gidon çantası aldım. Üründen genel olarak memnunum fakat bu kış yağmurda kullandım ve açıkçası biraz hayal kırıklığı yaşadım. Koruması olmasına rağmen çantayı ıslaklık geçiriyor ve bir süre sonra bu ıslaklık çantanın içine geçiyor. Çantanın içinde fotoğraf makinam ve lens vardı. Hepsi nemliydi. Bu çantayı araştırmaların soınucunda almıştım ama yanlış seçim yaptım galiba. Başka bir sorunda ürünün arka tutma kısmından dikişleri atıyor gibi geliyor ama bu şimdilik pek önemli değil. Bilmiyorum belkide piskolojiktir. Ekipmanımın toplam ağırlığı 2.5 kilo maks. Taşıma kapasitesi 5 kilo yazıyor. Erdoğanlar bisikletten almıştım. Kendilerine yağmur konusu ile ilgili mesaj attım. Firmaya yazdıklarını ve cevabı bana ileteceklerini yazdılar. İlgileri için teşekkür ederim. Ama firma herhangi bir şekilde dönüş yapmamış anlaşılan .şimdi ben yazmayı planlıyorum. Konuyla ilgili video ve fotoları yükledim. Ben uzun turlara çıkmaya başladım yazın pek problem değil ama önümüzdeki kış böyle çok zor. Bu akşam muhtemel firmayada yazmayı planlıyorum. Bu çantadan kullanan varmıdır?

Dosyalar

• 20210408_085044.jpg
    20210408_085044.jpg
    567,7 KB · Okunma: 240
  • 20210408_093855.jpg
    20210408_093855.jpg
    772,9 KB · Okunma: 239
  • 20210408_094005.jpg
    20210408_094005.jpg
    40,1 KB · Okunma: 237
  • 20210408_094121.jpg
    20210408_094121.jpg
    53,9 KB · Okunma: 240
  • 20210408_134736.jpg
    20210408_134736.jpg
    58,1 KB · Okunma: 238
  • 20210408_134747.jpg
    20210408_134747.jpg
    531,8 KB · Okunma: 242
Scudo
ben kullanıyorum bir boy büyüğünü dslr taşımak için farklı uygun fiyatlı alternatifi yok.Evet dikişlerinden sıyrılma yapar bu yüzden pek iyi bir çanta değildir.Arka içindeki metal veya yarı sert plastik desteğinden bel verir..gidon mekanizması yol bulursa dibine kadar aşağı kayar tel olması bir hikayedir.Eğer vidaları fazla sıkılırsa yataktan yırtılıp çıkar.Yağmur geçirmez kılıfı ki bu kılıf yağmuru bal gibi geçirir sadece tozluktan ibarettir.Ne dikişlerinde su geçirmez teflon vardır nede başka birşey.Benim önerim üst kısımdaki haritalığı yayarak alta bir naylon geçirerek kullanmanız.Bulabilirsenir bu boyda çanta yağmurluğu alıp kullanmanız.Tutma yerinde ben güncelleme yaptım.Zira gerilme karşında ara kumaş uzunluğu küt kesildiği için iplikler atıyordu.Buradaki ara parçayı yarı yarıya uzunuyla değiştirdim.
Ayrıca dx çantaları güncelleme gördü ve ülkemizdekiler hala eski çantalar iç cebinde bir yerde üretim tarihi yazar bir bakın bakalım ne zamanın üretimi bu acaba

Bir lt hesabı tutmadı diye ortalık yıkıldı buralarda bakalım Topeak ne yapacak olur böyle şeyler mi diyecek. Lt hesabı için ortalığı yıkanlar Topeak a ne yapacaklar heyecanla bekliyorum. Geçmiş olsun bu arada.

Kusura bakmayın, şeytanın avukatlığını yapacağım: bu çanta su geçirmez diye mi satılıyor?

Çantanın kendisi naylon (belki Cordura) anladığım kadarıyla, su geçirmez gibi durmuyor. Sarı kılıfın da su geçirmez olmasına imkan yok, su geçirmez bir kumaştan yapılmış olsa bile dikişlerinden su alacağı kesin ve çantanın tamamını kaplamıyor.

@Murat B. Sarı kılıf için yağmurluk ifadesi kullanılmış.

• Beğen
Tepkiler: Histogram
ben kullanıyorum bir boy büyüğünü dslr taşımak için farklı uygun fiyatlı alternatifi yok.Evet dikişlerinden sıyrılma yapar bu yüzden pek iyi bir çanta değildir.Arka içindeki metal veya yarı sert plastik desteğinden bel verir..gidon mekanizması yol bulursa dibine kadar aşağı kayar tel olması bir hikayedir.Eğer vidaları fazla sıkılırsa yataktan yırtılıp çıkar.Yağmur geçirmez kılıfı ki bu kılıf yağmuru bal gibi geçirir sadece tozluktan ibarettir.Ne dikişlerinde su geçirmez teflon vardır nede başka birşey.Benim önerim üst kısımdaki haritalığı yayarak alta bir naylon geçirerek kullanmanız.Bulabilirsenir bu boyda çanta yağmurluğu alıp kullanmanız.Tutma yerinde ben güncelleme yaptım.Zira gerilme karşında ara kumaş uzunluğu küt kesildiği için iplikler atıyordu.Buradaki ara parçayı yarı yarıya uzunuyla değiştirdim.
Ayrıca dx çantaları güncelleme gördü ve ülkemizdekiler hala eski çantalar iç cebinde bir yerde üretim tarihi yazar bir bakın bakalım ne zamanın üretimi bu acaba

Bunları öğrendiğim oldu neler yaşayacağımı önceden biliyimde ona göre hareket ediyim :D. Daha bel vermedi ama çok meyilli şu anda. Gidon mekanizması şimdilik iyi. Hangi vidalar acaba çok sıkılmaması gereken?? Ben daha düz bir yöntemle direk migros poşeti geçiricem heralde :D Çünkü şu an başka çanta alacak gücüm yok. Pandemiden sonra tura çıkıcam. Hocam özelden mesaj atsam eğer mahsuru olmazsa bana yaptığınız güncellemeleri bana fotoğraf olarak atarmısınız ?
Bir lt hesabı tutmadı diye ortalık yıkıldı buralarda bakalım Topeak ne yapacak olur böyle şeyler mi diyecek. Lt hesabı için ortalığı yıkanlar Topeak a ne yapacaklar heyecanla bekliyorum. Geçmiş olsun bu arada.
Teşekkür ederim vala amacım ortalığı karıştırmak değil ama gelecek kış için kara kara düşünmeye başladım açıkçası. Tur uzun sürerse ne halt edicem bilmiyorum :D
Kusura bakmayın, şeytanın avukatlığını yapacağım: bu çanta su geçirmez diye mi satılıyor?

Çantanın kendisi naylon (belki Cordura) anladığım kadarıyla, su geçirmez gibi durmuyor. Sarı kılıfın da su geçirmez olmasına imkan yok, su geçirmez bir kumaştan yapılmış olsa bile dikişlerinden su alacağı kesin ve çantanın tamamını kaplamıyor.
Hocam sarı kılıf yağmurluk olarak geçiyor. Çanta normalde su geçiriyor. Bende sarı kılıfa güvenerek aldım ama maalesef sonuç büyük hüsran.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Eğer ürün bilgilerinde çanta ya da kılıf için, su geçirmez denilmiş ise konu Topeak e iletilmeli, gereken alaka gösterilmezse elden geldiğince teşhir edilmelidir. Almayı düşünenlerin bunu önceden bilmesinde fayda olacağı için.

• Beğen
Tepkiler: Histogram
@Histogram

Serkan bey merhaba;
Konu ile ilgili sizinde dediğiniz gibi 26.04.2021 tarihinde Topeak türkiye ithalatçısı Kron bisiklete konuyu ilettik. Aynı gün ürün faturasını istediler ve kendilerine e faturanızı ilettim. Sanıyorum bir ertesi gün de ilgili maili yazmışlardır firmaya. Malum pandemi koşulları cevap Topeak firmasından geç gelebilir. Açıkcası bende sizler gibi beklemekteyim.

Ürün kılıfı kendi sitelerinde de yağmurluk olarak yazıyor.
(link)

Ancak bu kılıfın su geçirmesi gerçekten enteresan bir durum. Konunun takipçisiyim. Sonuçta bu ürünler Türkiye'ye pazarında adetli miktarda satılıyor. Tarafıma ulaşacak cevaba göre sizlere bilgi vericem.

Selamlar
Mehmet

@Histogram yardımcı olurum elbettte
Teşekkür ederim. İleryen zamanda size mesaj atacağım.
Eğer ürün bilgilerinde çanta ya da kılıf için, su geçirmez denilmiş ise konu Topeak e iletilmeli, gereken alaka gösterilmezse elden geldiğince teşhir edilmelidir. Almayı düşünenlerin bunu önceden bilmesinde fayda olacağı için.
Ürünü Erdoğanlar bisikletten almıştım. Sağolsunlar ilglileniyorlar. Bu konuyu ilk onlara mesaj attım 1 gün önce detaylıca yazmışlardı. Hatta şimdi görüyorumki bu konuyada yazmışlar şimdi =) Onların elinden pek bir şey gelmez normal olarak ,çünkü üretici firma değiller ama şunu alacak olan arkadaşlara söylemeyelimki yağmur kılıfının su geçirmemesine kesinlikle güvenmeyin. Kılıf bu arada su geçirmez kılıf olarak geçiyor.
@Histogram

Serkan bey merhaba;
Konu ile ilgili sizinde dediğiniz gibi 26.04.2021 tarihinde Topeak türkiye ithalatçısı Kron bisiklete konuyu ilettik. Aynı gün ürün faturasını istediler ve kendilerine e faturanızı ilettim. Sanıyorum bir ertesi gün de ilgili maili yazmışlardır firmaya. Malum pandemi koşulları cevap Topeak firmasından geç gelebilir. Açıkcası bende sizler gibi beklemekteyim.

Ürün kılıfı kendi sitelerinde de yağmurluk olarak yazıyor.
(link)

Ancak bu kılıfın su geçirmesi gerçekten enteresan bir durum. Konunun takipçisiyim. Sonuçta bu ürünler Türkiye'ye pazarında adetli miktarda satılıyor. Tarafıma ulaşacak cevaba göre sizlere bilgi vericem.

Selamlar
Mehmet
Mehmet bey merhaba galiba önceden sizle mailleşmiştik. Tekrardan çok teşekkürler ilginiz için. Firmanızın satış sonrası alakasıno çok takdir ettim burayada yazmışsınız. En azından ileride bir ürün alırsam sıkıntılarda (umarım olmaz) bir muattabım olucak :D Bende cevabı merak ediyorum ve bekliyorum.çok severek aldığım bu çantanın yağmurda kılıfı üzerindeyken su geçirmesi beni çok üzdü. Firma umarım bundan sonraki ürünlerinde daha dikkatli olur. Ben pek cevap yazacaklarını sanmıyorum daha önceden yazarlardı heralde diye düşünüyorum ama Allahtan ümit kesilmez tabi.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri