Scudo Sports

Token Tiramic Orta göbek kullanan var mı?

M.Kaptanbaşı

Forum Demirbaşı
Tepki
239
Arkadaşlar merhaba!
Acaba aranızda şu linkteki orta göbeği kullanan arkadaş var mıdır? (tahminime göre mutlaka vardır)
(link)
Beni cezbeden; bu rulmanların seramik bilyeli olması.
Kullanan arkadaşlara sorum:
a- Akıcılığı nasıl, yüksek mi?
b- XTR aynakolun Hallowtech-II rulmanları çıkartılıp bu orta göbek monte edilirse, çok fazla fark eder mi? Yarış koşan bir sporcuyum. Performansa öyle çok çok etkisi olur mu? Verdiğim para boşa gider mi?
c- Bunun yanında FSA'nın mtb için olan seramik orta göbeklerini düşünmüştüm ama, acaba hangisinin akıcılığı çok daha iyidir?
d- Bunun dışında tavsiye edebileceğiniz; "Şunun akıcılığı kadar bir akıcılık görmedim diyebileceğiniz orta mil var mı? Her türlü tavsiyeye ihtiyacım var!"
Not: Her zaman söylediğim gibi, "Lütfen, sadece konu hakkında yeterli bilgiye sahip olan arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim." Sevgilerle!

Scudo
Linkini verdiğiniz orta yatak yarış aynakolları için.
Bende tokenin mtbiçin olan tramic orta yatağından kullanıyorum 1 senedir gayette memnunum ama imkanınız varsa FSA seramik rulmanlı orta yatak almanızı tavsiye ederim.

Ben de zaten yarış amaçlı kullanmak istiyorum.
Peki FSA'nın ürettiği seramik rulmanlı yataklar, e-bayda var mı acaba? Ben mtb için kullanılanlarını bulamadım. (Denk gelmedim.) Bilen arkadaş varsa ve linkini yazarsa sevinirim. Teşekkürler!

Selam,
Istersen Hope seramik rulmanli yataklara bak asagidaki linkten, CBO en az EBAY kadar populer bir sitedir bisiklet parcasi soz konusu oldugunda Amerikada;

(link)

Bu arada ben FSA K-Force Light aynakol ve FSA seramik rulmanli yatak kullaniyorum, cok memnunum, ama ayri olarak bende bulamadim dag bisikleti icin olan seramik FSA.

• Beğen
Tepkiler: M.Kaptanbaşı
Ben de yanlışlıkla yol yarış için olanı almıştım, yarıştığım mtb ye taktım uyum sorunu yok (xtr2009 göbekte zaten boşluk alındığı için) gayet güzel bir göbek, ama olsa da olur olmasa da olur bence çok gerekli bir nane değil kanımca.
a- akıcılığı gayet güzel
b- çok az farkeder, belki yarışta %0.3 falan farkeder.
c- Fsa bence abartı pahalı gerek yok (en üst seviyede elit koşulmuyorsa) ayrıca fsa nın dayanıklılık sorunu olabilir diye hatırlıyorum, fiyat performans olarak Token çok daha iyi
d- Bence orta mil akıcılık olarak daha az öneme sahip, bir yerler seramik rulman olacaksa öncelikle teker göbekleri olmalı (o kadar ince düşünülüyorsa)

Hope'un orta göbekleri de mevcut CRC'den alabilirsiniz.Onun dışında sadece orta göbek değişince performansa etkisi aynı güç ile 400 metrede 1 metre fark idi galiba.Bunun detaylı bir test yazısı vardı bulunca buraya link eklerim.

• Beğen
Tepkiler: Şerif Şentürk
Hope ürün alacaksanız Chain Reaction dan başka yerden almayın zaten :) Çünkü hiç bir yerde daha ucuza bulamassınız :)

Ömür olarak Token Trimaci kullandım akıcılık çok değişiyor özellikle orta sınıf Xt yada SLX göbekten sonra...

Ama yarış performansına etkini bilemeyeceğim :) O göbekle hiç yarışmadığım için...

Geri