Scudo Sports

Tırmanış

Giray Koç

Üye
Tepki
25
Arkadaşlar hergün yaklaşık 7-8 km lik bir tepeye çıkıyorum.Bisiklete yeni başladım sayılır öncesindede antremanlı değildim, vücudumda bir zorlanma hissetmiyorum.Bir sorun olur mu bu şekilde devam etmem?

Scudo
Önemli olan tepenin sizin tırmanışa başladığın yerden yüksekliği.
Benim çıktığım tepe, 2km'de 200 metre yükseliyor.

Bisiklete ilk başladığım zaman durmadan çıkamazdım. Bazen 2-3 kere durmak zorunda kalırdım.
Şuan çok daha yüksek bir tempoda, hemen hemen hiç yorulmadan çıkabiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Giray Koç
şehir 232 metrede tepenin zirvesi 634 metre yani 400 metre yüksekliği, hemen eteğinden tepeye ulaşmak 5.5 km falan

vucudunuzu dinleyin hem fiziksel hemde zihnen bir sorun hissetmediginiz sürece sorun yoktur kendinizi hem zihinsel hem fiziksel iyi hissetmiyorsanız zorlamayın bence...

@Giray Koç

Selamlar
Tırmanmayla herhangi bir sorun çıkacağını sanmıyorum fakat yeni başladıysanız tek tip antreman yapmayın bisiklet yanında bedeninizi güçlendirmeniz daha sağlıklı olur çünkü yapılan tek tip spor belirli kas gruplarına hitap eder ek olarak yapacağınız antremanlarla çalıştırmadığınız kas gruplarını da destekleme imkanı bulursunuz..

• Beğen
Tepkiler: alper öztürk
Yeni konu açmadan devam etmek istedim.

Bu yaz günlük 1500 m tırmanışlı 100km'lik günübirlik turlar çiziyorum kendime ama bir soru işareti oluştu...

Günlük 1500 m tırmanış??? :D

Önerileriniz varsa hazırlanmak için açığım :)

yüksek kadans derim geçerim :)

100 km.'nin 1.5 km tırmanış olmasında göz korkutacak bir şey var mı?

Düzenli bisiklet biniyosanız rahat tırmanırsınız ama nabız bölgelerinizi tanımalısınız. Örneğin ben 170 - 183 nabızla en düşük viteste uzun süre tırmanabiliyorum. Biraz aştığım zaman sınırlarımı duvara çarpıp kalıyorum. Her kişide bu sayılar değişiyo.

(link)

Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum.
Avrupa ülkelerindeki tırmanma ve tepelik bölgelerini gösteren ve tırmananların tırmandıkları yerlerden foto paylaştıkları güzel bir site.

Geri